Mine topp 5 matvarer

Hei!

Eg fikk eit spørsmål om kva som var mine topp 5 matvarer, kvifor og kva eg bruker dei til. Det tenkte eg derfor å ta opp som vekas spørsmål idag! Eg velger å vinkle det til dei 5 matvarene som eg kanskje bruker mest, då i hovedsak i mitt daglige kosthold, og som eg alltid har tilgjengelig heime. Det er jo ikkje slik at mitt daglige kosthold kjem så veldig godt fram på bloggen, men matvarene kjenner de definitivt til likevell 🙂

HAVREGRYN
Havregryn er noko eg ete kvar einaste dag i ein eller anna slags form. Det er ikkje så ofte eg ete havregryn i form av havregraut, kjøleskapsgraut eller havregryn over yoghurten, men eg bruker havregryn eller havremjøl som tørrvare i nesten alle oppskrifter der det passer seg. Då snakker eg om både salte og søte oppskrifter, alt fra heimelaga knekkebrød til vafler, frukostpannekaker, musli, muslibarer, proteinrikt havrebrød eller rundstykker, frukostkaker, frukostmuffins, søte kaker og mykje, mykje meir. Havregryn og havremjøl (som er malt havregryn) er virkelig anvendelig, sunt, godt og næringsrikt!


♦ Grov, næringsrik frukostkake – oppskrift her. 
♦ Muslibar med nøtter – oppskrift her. 
♦ Proteinrikt havrebrød – oppskrift her. 
♦ Sunne, grove vafler – oppskrift her. 
♦ Sprø og supergode knekkebrød med havre og valnøtter – oppskrift her. 
♦ Grove, enkle frukostmuffins – oppskrift her. 

*

AGURK 
Eg blir faktisk litt stressa når vi ikkje har agurk i kjøleskapsskuffen. Det er rett og slett fordi eg elska agurk og bruker det til alt av påleggsmat. Om eg ete lomper, knekkebrød eller nokre skiver med protenirikt havrebrød til frukost (som eg gjer i 95% av tilfella), så har eg naturligvis pålegg på, og topper alltid pålegget med agurk. Det blir rett og slett ikkje det samme uten!

*

KESAM
Eg må komme med en liten innrømmelse. Når det kjem til middagsmat så må eg har en klatt med kesam som tilbehør på så og sei alt! Vi snakker kjøttkaker, koteletter, gryter, fersk torskemiddag, gratenger m.m. Kesamen er alltid i kjøleskapet, og alltid på bordet når det er middagstid 🙂 I tillegg veit de jo at eg bruker mykje kesam i oppskriftene mine, fordi det gir en god smak og saftighet. Kesam skal ikkje koke og den egener seg ikkje til supper, gryter, wok og lignande – men i bakst, pannekaker, vafler, scones, brød, desserter, salater, dressinger er kesam heilt topp!


♦ Speltscones med havre – oppskrift her.
♦ Heimelaga potetsalat – oppskrift her.
♦ Sunne, saftige havrelapper – oppskrift her. 

*

LOMPER 
Det er ikkje uten grunn at eg blir kalla LompeLinda 😉 Lomper har, som eg har nevnt fleire ganger før, vore en stor del av kostholdet mitt dei siste 8-9 åra, lenge før eg starta å blogge. Lomper ete eg daglig til frukost, lunsj eller kveldsmat med godt pålegg, og ellers bruker lomper til alle mulige slags oppskrifter, som lompetoast, lompewraps, tapasruller, enchiladas, pizzabunn, lompelasagne, lompechips, quesedillas, lompeskjell m.m.

No tippe eg at mange tenkte «kva lomper ete ho….?«. Kvar einaste gang eg skriver noko om lomper, eller legger ut eit bilde av lompelunsjen min, så får eg spørsmål som «Kva er egentlig greia med lomper? Og er det egentlig så stor forskjell på speltlomper og potetlomper? Kva lomper ete eg? Er lomper sunt?». Les innlegget mitt KVA ER GREIA MED LOMPER? OG ER DET EGENTLIG SÅ STOR FORSKJELL PÅ SPELTLOMPER OG POTETLOMPER? visst du er nysgjerrig 🙂 

*

EGG
Kjem ikkje unna egget! Noko av det mest næringsrike vi har. Eg tørr og å påstå at det er noko av det mest anvendelig vi har. Kva er det egget ikkje kan brukast til liksom? Egg er vertfall noko eg ete kvar einaste dag, enten i form av kokt egg som pålegg, omelelett etter andre eggeretter, rått egg i smoothie og havregraut for konsistens og næring, og ikkje minst i ulike oppskrifter som blant anna vafler, pannekaker, middagsmat, rundstykker, brød, scones, matmuffins og eg kan fortsette i evigheter…!


♦ Lompefavoritt med jarlsberg og egg.
♦ Omelett med tubeost – oppskrift her.
♦ Proteinrike havrerundstykker med innbakt ost og skinke – oppskrift her

*

Eg kunne jo absolutt ha nevnt mange fleire matvarer, men her var vertfall 5 matvarer som er ein del av kjernen i mitt daglige kosthold. Desse bruker eg i mange ulike oppskrifter og samanhenger 🙂

No er eg spent på å høyre om dine topp 5 matvarer! Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet, vi har alle våre greier, og det er alltid kjekt å høyre fra dåkke!

4 kommentarer

 1. Mine 5 favorittgrønnsaker er sopp, løk, gulrot, paprika, tomat og potet. Og våre 5 mest brukte matvarer her i huset er havregryn, melk, hermetiske hakka tomat, kvitost og agurk.

  1. Ei fin liste det, Torill 😀

 2. Elisabeth

  Cottage Cheese (måå ha!)
  Havregryn
  Egg
  Avocado
  Agurk

  😀

  1. Cottage cheese har eg også alltid i kjøleskapet, og ete kvar einaste dag! Ingen dag uten <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *