Frukostkake med syltetøy og bær

Det er mandag igjen!

Vi er i det kjøttfri hjørnet, men idag er det frukost/lunsj/matpakke/turmat-oppskrift som skal delast 🙂 For nokre veker tilbake delte en nemlig denne oppskrifta på grov, næringsrik frukostkake som slo skikkelig godt an:

Idag har eg en ny vri på denne frukostkaka; med innbakt jordbærsyltetøy, bringebær og pistasjenøtter. Skikkelig saftig og god, og som nevnt i forrige innlegg, så er litt av poenget med denne oppskrifta er at du skal ha alt i ett så ekstra pålegg ikkje er nødvendig, men det er veldig godt å dele kakestykka i to med for eksempel ost og syltetøy på♥

Frukostkaka er 100% grov, proteinrik, naturlig sukkerfri, næringsrik og mektig. Den er supersaftig og skikkelig god, og holder seg fersk i fleire dager (eg oppbevarte i kjøleskap). Den kan også fint frysast. Muligheten for variasjon er stor når det kjem til smakstilsetning, hugs å lese heile innlegget 🙂

Grunnoppskrift på grov, næringsrik frukostkake, 12 biter
1 stor, moden banan
250 g cottage cheese
2 egg
1,5 ts bakepulver
1 ts kanel
1 ss honning eller anna valgfri søtning
110 g havregryn
110 g havremel

Valgfri topping/ekstraingredienser i deiga – denne gangen har eg brukt sukkerfritt jordbærsyltetøy, bringebær og pistasjenøtter


Slik gjer du:

Mos banana, cottage cheese og egg med stavmiksar til det er klumpfritt. Rør inn resten av ingrediensane og la deiga svelle minst 10 minutt.

Tilsette eventuelt ekstraingredienser i deiga om du ønsker det. Fordel deiga i en ildfast form med bakepapir (24×18 cm eller anna ildfast form med ca. lik grunnflate). Ha over valgfri topping. Denne gangen fordelte eg over godt med jordbærsyltetøy, bringebær og til slutt litt pistasjenøtter, men her står du naturligvis heilt fritt.

Steik på 180 grader, over-undervarme i 25-30 minutt, eller til frukostkaka er gjennomstekt. Avkjøl på rist, del opp i biter og nyt!

Tips og alternativer til oppskrifta*
♦ Du kan bytte ut cottage cheese med 200 g kesam, eller eventuelt 200 g kokoskrem for melkefri variant.

♦ Som smaksvariasjon i deiga kan du for eksempel tilsette kakao, kardemomme, nøttesmør, nøtter/frø/kjerner eller blande inn biter av frukt/bær. Som topping synes eg det er best med frukt/bær og gjerne litt hakka nøtter, her bruker du akkurat det du liker!

♦ Hugs at du kan blende havregryn til havremjøl i ein blendar. Hugs også glutenfritt havregryn/havremjøl for 100% glutenfritt resultat.

Som nevnt; passer like godt til frukost som lunsj, matpakken, turmat, kveldsmat – med eller uten pålegg 🙂 Frukostkaka er heilt super å fryse, del opp i biter og ta opp frukostkake-stykker etterkvart!

Velbekomme 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

 1. Denne var saftig og kjempegod! 😀

  1. Så bra! Takk for tilbakemelding, Sandra 😀

 2. Frøken M

  Hei Linda, håpar du har super ferie!
  Takk for oppskrift! Denne kaka vart laga i dag, ikkje smakt enno, men den ligg oppstykka og klar i kjøleskåp til travle dagar på jobb denne veka. Dette er sikkert genialt påfyll mellom slaga ser eg for meg. 🙂 og så er det alltid stas med sunn mat utforma som kake. 😀

  1. Heisann! Tusen takk, eg storkosa meg og er i skikkelig feriemodus 🙂
   Håper frukostkaka faller i smak hos deg! Ha ei riktig god veke <3

   1. Frøken M

    Den var super. Og held meg mett lenge! Tommel opp, god veke til deg og!

   2. Så kjekt å lese, Frøken M 😀 Nydelig onsdagskveld til deg <3