Overmodne bananer i fruktkorga? 20 ulike tips til korleis du kan bruke dei!

Hei, og god tirsdag!

Eg fikk ein forespørsel forrige veke om eg ikkje kunne samle mine oppskrifter med moden banan i fokus. Når bananene begynner å bli flekkete/brune/svarte er dei ikkje like gode å ete (etter mi og fleire andre si meining), men perfekt å bruke i bakst og andre oppskrifter. Jo meir moden banana er, jo søtare er den – og jo bedre er den å bruke i baksten. Det er så utrulig mykje digg ein kan lage med desse bananene, og eg blir alltid glad når eg ser at bananene heime er bakeklare 🙂

Så idag har eg samla 20 ulike oppskrifter (!) fra arkivet som du kan lage med desse overmodne bananene i fruktkorga. Noko ekstra søtning er som oftast ikkje nødvendig, sidan dei overmodne bananene er så søte i seg sjølv. Det betyr at dei aller fleste oppskriftene er naturlig sukkerfri og uten helsekostprodukter 🙂 På slutten av innlegget finner du og nokre tips til korleis bananene kan brukast fra fryst tilstand. Håper du blir inspirert:

Grove, enkle frukostmuffins – oppskrift her:

*

Krema fruktsalat – oppskrift her:

*

Crunchy, digg banangranola – oppskrift her:

*

Sunt og saftig marmor bananbrød – oppskrift her:

*

Rask og enkel banankake i kopp – oppskrift her:

*

Ekstra smakfull fruktsalat – oppskrift her:

*

Peanøttkake med banan – oppskrift her:

*

Sunne, saftige og naturlig søte bananpannekaker – oppskrift her:

*

Mjuke havrekjeks med banan og peanøttsmør – oppskrift her:

*

Enkel og saftig sjokolade-banankake – oppskrift her:

*

Bananpannekaker med spinat – oppskrift her:

*

Grov, næringsrik frukostkake – oppskrift her:

*

Sjokolade-bananmuffins – oppskrift her:

*

Sunne & søte bananvafler – oppskrift her:

Så – har du ikkje lyst eller tid til å lage noko med dei brune bananene, er det heilt supert å fryse dei ned i biter. Då er bananane fine å bruke til blant anna desse oppskriftene:  

Bruk frossen banan i SMOOTHIE!
♦ For eksempel sjoko-banan-peanøttsmør-smoothie, oppskrift her!
♦ … eller smoothie bowl med skogsbær, oppskrift her!
♦ … eller mango- og avokadosmoothie, oppskrift her!
♦ Du kan også lage bananis på pinne, oppskrift her!
♦ … eller bananis som i utgangspunktet kun består av most, fryst banan, oppskrift her!
♦ … som og kan lagast i forskjellige smaker som sjokolade-bananis, oppskrift her!

*

Puh! Mange oppskrifter å ta stilling til – og fleire har eg i arkivet, men eg fant ut at 20 oppskrifter var meir enn nok. Så neste gang du har overmodne bananer i fruktkorga håper eg at dette innlegget kan inspirere med en eller fleire oppskrifter 🙂

Har du nokon favorittoppskrifter du pleier å bruke dei overmodne bananene til? Del gjerne i kommentarfeltet!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Banan er god kilde for bygget muskel i kroppen vår. Denne frukten inneholder høy fiber, det er en hjelp til å fordøye maten lett. Med den forskjellige oppskriften trenger vi ikke å spise banan, så spise banan og passe helsen din.

    1. Banan er sunt og godt det 🙂

  2. Frøken M

    Heisann Linda
    overmodne bananer er topp, eg kjøper dei gule og går og ventar på overmodninga. Haha. Lagar nesten alltid bananbrød av dei. Sambuar elskar bananpannekaker da så må i blant slåss litt om dei;)
    Likar ditt sjokoladebananbrød, og så brukar eg denne oppskrifta, så deileg å lune skiver i ovnen om morgonen og ta brunost på,

    http://www.happyfoodstories.com/wwwhappyfoodstoriescom/blogg/2017/3/25/bananbrd

    1. Heisann!

      Haha – då er vi to! Kjøper massevis av bananer og venter på at dei skal bli brune… også hamstrer eg visst eg finner bananer på datosalg fordi dei er blitt litt for overmodne 🙂 Spennande oppskrift, den skal eg sjå nærmare på! Ha en nydelig kveld <3