Linda Stuhaug

Annonse

22. november 2018

Heimelaga, sunn pizza med proteinrik havrebunn

Heimelaga, sunn pizza med proteinrik havrebunn
Hei godtfolk!
Det er både superenkelt og skikkelig digg å lage ein heimelaga pizza av den sunnare typen. Eg har nokre forskjellige oppskrifter på pizzabunner her på bloggen no, men dagens variant er heilt ny 🙂 Eg har laga denne i fleire år sjølv, men aldri fått ut fingeren og delt oppskrifta med dokke. Det er på høg tid!
Dette er ein proteinrik havrebunn med cottage cheese, havre og egg som hovedingredienser. Nesten for sunt til å vere godt? Neida, det er virkelig heilt fantastisk digg! Pizzabunnen lager du på 1-2-3, og deiga treng verken elting eller heving. Alle ingrediensane finner du på dagligvarebutikken og det er absolutt ikkje noko hokus-pokus. Deiga smørast utover bakepapiret, forsteikast og deretter topper du med akkurat det fyllet du ønsker 🙂
Pizzabunnen er relativt mektig og næringsrik, ettersom den består av 100% havre. Det betyr også at den er så grov som du kan få det. Men veit du kva? Det kjennes absolutt ikkje ut som det! Pizzabunnen blir både luftig, saftig og godt sprø i kantane. Dette er pizza som passer både kvardag og helg, store og små 🙂
Til en pizzabunn treng du: 400 g (1 stort beger) original cottage cheese 300-350 g havregryn eller havremjøl* 3 egg 1 ss bakepulver 1 ts salt 0,5 dl vatn
Slik gjer du: Visst du bruker havregryn: ha alle ingrediensane i en bolle og kjøt blandinga heilt glatt med stavmiksar. Visst du bruker havremjøl: ha alle ingrediensane utenom havremjølet i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmiksar, bland deretter inn havremjølet.
La den klissette deiga svelle i 10 minutt. Bre deiga utover eit steikebrett med bakepapir, jamnt og tynt. Forsteik pizzabunnen på 180 grader varmluft i ca. 15 minutt, eller til den er godt gyllen og sprø. I mellomtida lager du klart fyllet.
*du bruker naturligvis glutenfritt havregryn/havremjøl for 100% glutenfri pizzabunn.
Du kan sjølvsagt bruke akkurat det fyllet du ønsker! Om du vil lag ein digg tomatbasert kjøttsaus, om du vil ha kvit pizza med spekeskinke, kylling eller skinke, om du vil lage vegetarpizza med godt fyll… Bruk fantastien!
Pizzafyllet eg brukte: Pizzasaus Karbonadedeig Spinat, rødløk, paprika Revet ost Pepperoni
Slik gjorde eg: Smurte pizzasausen over bunnen, toppa med stekt karbonadedeig (med litt krydderier), grønnsaker, revet ost og til slutt pepperoni.
Steik pizzaen på 180 grader varmluft eller 200 grader over-undervarme til osten er smelta og gyllen. Server!
Topp gjerne pizzaen med litt ruccola, server med en fargerik salat (og eventuelt en digg dressing) – så måltidet er komplett♥
Du kan bruke både kjøpt og heimelaga tomatsaus. Eg lage min på slump av hakka tomater, tomatpurè, kvitløk, sjalottløk, friske urter (basilikum, men oregano er også godt), salt og pepper. Hadde eg hatt fersk chili hadde eg også brukt litt av det 🙂
Heimelaga, sunn pizza på sitt beste! Denne varianten håper eg fleire har lyst å prøve seg på 🙂 Det nærmer seg helg, så kanskje det frister med pizza til helgemiddagen? Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskriftene de prøver ut!
Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge HER.

Hei godtfolk!

Det er både superenkelt og skikkelig digg å lage ein heimelaga pizza av den sunnare typen. Eg har nokre forskjellige oppskrifter på pizzabunner her på bloggen no, men dagens variant er heilt ny 🙂 Eg har laga denne i fleire år sjølv, men aldri fått ut fingeren og delt oppskrifta med dokke. Det er på høg tid!

Dette er ein proteinrik havrebunn med cottage cheese, havre og egg som hovedingredienser. Nesten for sunt til å vere godt? Neida, det er virkelig heilt fantastisk digg! Pizzabunnen lager du på 1-2-3, og deiga treng verken elting eller heving. Alle ingrediensane finner du på dagligvarebutikken og det er absolutt ikkje noko hokus-pokus. Deiga smørast utover bakepapiret, forsteikast og deretter topper du med akkurat det fyllet du ønsker 🙂

Pizzabunnen er relativt mektig og næringsrik, ettersom den består av 100% havre. Det betyr også at den er så grov som du kan få det. Men veit du kva? Det kjennes absolutt ikkje ut som det! Pizzabunnen blir både luftig, saftig og godt sprø i kantane. Dette er pizza som passer både kvardag og helg, store og små 🙂

Til en pizzabunn treng du:
400 g (1 stort beger) original cottage cheese
300-350 g havregryn eller havremjøl*
3 egg
1 ss bakepulver
1 ts salt
0,5 dl vatn

Slik gjer du:
Visst du bruker havregryn: ha alle ingrediensane i en bolle og kjøt blandinga heilt glatt med stavmiksar. Visst du bruker havremjøl: ha alle ingrediensane utenom havremjølet i en bolle, kjør blandinga heilt glatt med stavmiksar, bland deretter inn havremjølet.

La den klissette deiga svelle i 10 minutt. Bre deiga utover eit steikebrett med bakepapir, jamnt og tynt. Forsteik pizzabunnen på 180 grader varmluft i ca. 15 minutt, eller til den er godt gyllen og sprø. I mellomtida lager du klart fyllet.

*du bruker naturligvis glutenfritt havregryn/havremjøl for 100% glutenfri pizzabunn.

Du kan sjølvsagt bruke akkurat det fyllet du ønsker! Om du vil lag ein digg tomatbasert kjøttsaus, om du vil ha kvit pizza med spekeskinke, kylling eller skinke, om du vil lage vegetarpizza med godt fyll… Bruk fantastien!

Pizzafyllet eg brukte:
Pizzasaus
Karbonadedeig
Spinat, rødløk, paprika
Revet ost
Pepperoni

Slik gjorde eg:
Smurte pizzasausen over bunnen, toppa med stekt karbonadedeig (med litt krydderier), grønnsaker, revet ost og til slutt pepperoni.

Steik pizzaen på 180 grader varmluft eller 200 grader over-undervarme til osten er smelta og gyllen. Server!

Topp gjerne pizzaen med litt ruccola, server med en fargerik salat (og eventuelt en digg dressing) – så måltidet er komplett♥

Du kan bruke både kjøpt og heimelaga tomatsaus. Eg lage min på slump av hakka tomater, tomatpurè, kvitløk, sjalottløk, friske urter (basilikum, men oregano er også godt), salt og pepper. Hadde eg hatt fersk chili hadde eg også brukt litt av det 🙂

Heimelaga, sunn pizza på sitt beste! Denne varianten håper eg fleire har lyst å prøve seg på 🙂 Det nærmer seg helg, så kanskje det frister med pizza til helgemiddagen? Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskriftene de prøver ut!

Følg meg gjerne på instagram (lindastuhaug) for mykje sunn matinspirasjon og glimt av min kvardag. Daglig inspirasjon deler eg også på Facebook-sida mi som du kan følge  HER.

Annonse

70 Kommentarer

K

Kine

5. januar 2019

Denne var helt fantastisk! Brukte mager cottage cheese da butikken var fri for originalen, men det fungerte helt fint! Endelig en GOD (glutenfri) pizzabunn som jeg også kan spise! I tillegg var den jo lekende lett å lage, selv i en travel hverdag! Jeg er virkelig imponert over hvor dyktig du er. Rettene dine blir hyppig brukt da jeg ikke kan spise gluten og min datter ikke kan spise sukker. Så glad for at jeg «fant» deg!

Linda Stuhaug

6. januar 2019

For en hyggelig tilbakemelding å få Kine! Tusen hjertelig takk 😀 Stas å lese at pizzaen falt i smak – håper eg kan inspirere med mange fleire oppskrifter framover. Klem til deg 🙂

Å

Åsne

4. januar 2019

Hei! Går det an å fryse bunnen når den er halvstekt, og så tine den og steke ferdig med fyll senere? 🙂

Linda Stuhaug

5. januar 2019

Hei! Ja, du kan fryse bunnen etter den er forstekt 🙂

K

Kristine

22. november 2018

Spennende, denne skal jeg prøve. Lager ofte søtpotetpizza etter oppskrift fra deg. Hvilken bunn liker du best, og hvilken er sunnest av denne og søtpotetpizzabunn?

Linda Stuhaug

22. november 2018

Hei! Kva bunn eg liker best kjem heilt an på fyllet og kva eg har lyst på, hehe 😉 Klarer ikkje velge mellom desse to, godt med begge 🙂 Eg vil heller ikkje påstå at nokon av desse er noko sunnare enn den andre, begge to er grove og næringsrike, og eit sunt alternativ.

H

Henriette

22. november 2018

Er denne oppskriften for mange personer? Er alene, så ønsker å posjonere måltidene mine for mindre svinn og overspising

Linda Stuhaug

22. november 2018

Ja, den passer nok best for ca 4 personer 🙂 Men pizzaen er jo heilt super å fryse ned etter steiking, så har du en lettvint middag seinare!

S

Solveig sørensen

22. november 2018

Dette tror jeg blir min fastw pizzabunn

Linda Stuhaug

22. november 2018

Herlig, Solveig! Det er kjekt å lese 🙂

V

Vera

22. november 2018

Laget bunnen forrige helg, med annet fyll. HELT SUPER

Linda Stuhaug

22. november 2018

Tommel opp!

M

Maria

22. november 2018

Ser veldig godt ut kan man bruke lettvarianten av Cottage cheese?

Linda Stuhaug

22. november 2018

Du KAN det, men den blir best med original kesam + at den tåler bedre oppvarming 🙂 Lettvarianten er meir vannette i konsistensen, så reduser noko på vannmengden visst du bruker denne.

H

Henriette Helveg

23. april 2021

Heia Linda takk for mye flott inspirasjon. Jeg lager bare denne pizzabunn. Jeg forsteker den også, men på en pizzastein. Når den er ferdig forstekt, så snur jeg bunnen og tar fyllet oppå pizzaen. Det er supergodt

Linda Stuhaug

24. april 2021

Så bra! Kjekt du liker oppskrifta 😀

L

L

10. april 2021

Hei! Bunnen står nå og forsteker, og jeg aner nok en favorittoppskrift fra bloggen din! Oppskriftene har virkelig hjulpet en matlei sjel.. 🙂 Angående deigen, så tok jeg litt vann på hendene og klemte ned på bakepapiret noenlunde jevnt, la et bakepapir på toppen og kjevlet ut til kantene- funka fjell

Linda Stuhaug

11. april 2021

Så hyggelig å lese 😀 Korleis blei resultatet til slutt? <3

S

Sissel

29. mars 2019

Denne pizzaen e kjæmpego, funka fint med mager cottage cheese, fikk boka i går og gleda mæ te å prøv ut mange av oppskriftene:) selv om æ allerede har funnet mine favoritter på bloggen din som æ nok blir å notere ned.

Linda Stuhaug

29. mars 2019

Det er hyggelig å lese, Sissel 😀

C

Christine

24. mars 2019

Er det mulig å halvere denne?

Linda Stuhaug

24. mars 2019

Sjølvsagt 🙂

C

Christine

24. mars 2019

Hvor mange egg bør brukes da? 1 eller 2?

Linda Stuhaug

25. mars 2019

1,5. Eventuelt 2 små eller 1 stort 😉

C

Cecilie Lauritzen

14. mars 2019

Hei. Kan man lage feridig deigen på morningen å ha den med på hytta å steke på kvelden? Eller ville du heller da hatt med fyrste/halvstekte bunner? Gleder meg til å prøve denne oppskriften!

Linda Stuhaug

15. mars 2019

Hei! Eg ville forstekt bunnen slik som står beskrevet, og tatt på fyllet og ferdigstekt pizzaen på hytta 🙂 Håper den smaker 😀

C

Cecilie Lauritzen

16. mars 2019

Takk.

Linda Stuhaug

17. mars 2019

🙂

J

Julie

14. mars 2019

Anbefaler du å bruke havregryn eller havremel? Og hvor mye bør man bruke dersom man bruker havremel, med tanke på at det blir «mer» enn om man bruker havregryn, hvis du skjønner?

Linda Stuhaug

15. mars 2019

Eg anbefaler sjølvsagt havremjøl når det er havremjøl som står i ingredienslista 🙂 Mengden står også oppgitt, så litt usikker på kva du egentlig meiner her…?

Å

Åse

9. mars 2019

Hei! Lagde denne for en liten stund tillbake og den ble kjempe god! Men nå har jeg ikke laktosefri cottage cheese, og det finnes desverre ikke i Norge. Går det an å bytte med noe annet? Kesam finnes kun som lettvariant i Norge, går det greit?

Linda Stuhaug

10. mars 2019

Hei! Eg ville heller brukt laktosefri lettrømme 🙂

T

Tove Pedersen

9. januar 2021

Har laget den pizzabunnen flere ganger og liker den godt. Man blir fort mett, og det er fint. Greit å ha litt i fryseren til en annen dag også

Linda Stuhaug

10. januar 2021

Ikkje sant! Heilt enig 😀

V

Vidar Mathisen

22. februar 2019

Da var denne pizzabunnen testet ut, og vi var alle tre superfornøyd, både han med Cøliaki og de to uten. Tusen takk for flotte oppskrifter, nå er det litt pause før vi skal kose oss med krydderkake som også er en av dine knallgode oppskrifter

Linda Stuhaug

24. februar 2019

Så hyggelig med tilbakemelding, Vidar! Veldig kjekt pizzaen falt i smak 😀

L

Linda

15. februar 2019

Denne pizzaen har jeg laget noen ganger og er fantastisk god. Det er forresten alle oppskriftene herbruker de så og si hver dag❤

Linda Stuhaug

15. februar 2019

Så hyggelig tilbakemelding, navnesøster 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere deg framover <3

L

Line

29. januar 2019

Kan man bruke speltmel i stede for havregryn/havremel? Gikk akkurat tom for havregryn..

Linda Stuhaug

30. januar 2019

Hei! Tja, du kan jo prøve, går sannsynligvis fint 🙂

L

Linda

9. januar 2020

Denne var god!

Linda Stuhaug

10. januar 2020

Så kjekt å lese 😀

H

Henning

27. mai 2023

Hei. Skal til å prøve denne. Men har du noe info om hvor mye kal, karb, fett og protein denne inneholder pr 100g? Om man følger oppskriften din.

Linda Stuhaug

29. mai 2023

Nei, det rekner eg ikkje på i oppskriftene mine :)

H

Helen

13. november 2019

Super pizzabunn! 🙂 Jeg strevde litt med å smøre ut deigen på steikebrettet. Noen tips?

Linda Stuhaug

14. november 2019

Så bra 😀 Ingen supertips her i gården, Eg bruker berre hendene/en slikkepott til å smøre utover 🙂

A

Annki

3. april 2023

Eg ane ikkje ka eg jore gale, men ein hall del vann va ikkje nåkk i mi røra. Å både mg å stavmiksaren blei varme i håve🙈 Men d e dn beste glutenfri pizzabånnen eg har spist i mine 15 år me cøliaki🥰🥰 Ska heilt klart lagas om å om igjen💜

Linda Stuhaug

4. april 2023

Så bra😍😍

V

Viljar

24. april 2022

Meget fornøgd med oppskrifta, men om du steike karbonadedeiga og laga sausen deretter, so blir den bedre etter min smak, ingen kritikk, bere positive og eit tips:)

Linda Stuhaug

25. april 2022

Kvar sin smak! Eg gjer det innimellom også, men synes faktisk det er bedre med alt i ett :)

B

Bente

10. mai 2020

Denne var utrolig god litt klissete deig men ellers fantastisk og så deilig å ikke bli tung i magen etter en god pizza

Linda Stuhaug

11. mai 2020

Ja, det er meininga at den skal vere klissete 😉 Kjekt du likte den 🙂

N

Nat

7. april 2020

Takk for en super oppskrift! Prøvde denne idag med havregryn, sinnsykt godt!! Opplevde desverre at bunnen ble veldig seig, kan det vær eg skulle ha stekt den lengre før jeg la på toppping?

Linda Stuhaug

7. april 2020

Hei! Hm, det er eg litt usikker på. Kan hende den skulle forstekt lengre, ja! Ellers rekner eg med du moste blandinga klumpfri og ikkje hadde heile havregryn i? 🙂

N

Natalia

7. april 2020

Ja det gjore eg. Får prøve å forsteke den litt lengre neste gang! Takk for svar!

Linda Stuhaug

8. april 2020

Gjer det 🙂

M

Maja

27. mars 2020

Hei, Jeg er i utgangspunktet ikke noe glad i cottage cheese i seg selv. Hvordan er det når man bruker det i denne( og annen bakst)? Har det noe markant smak av cottage cheese, eller forsvinner dette litt i helheten? Er så mange oppskrifter jeg har styrt unna grunnet cottage cheese.

Linda Stuhaug

28. mars 2020

Du kjenner ingen smak eller konsistens av cottage cheese så lenge du følger det som står om å mose det klumpfritt 🙂 Det gjelder alle oppskrifter.

S

Sissel Oliva

16. mars 2020

Kjempegod! Og alle fire ble mette på en pizza. Har allerede delt den med venner. Tusen takk!

Linda Stuhaug

16. mars 2020

Fantastisk 😀

H

Hanne

15. mars 2020

Hei! Hva bruker du til å bre deigen utover? Jeg synes det var litt vanskelig og klissete.

Linda Stuhaug

16. mars 2020

Hei! Eg bruker slikkepott eller hendene 🙂

S

Sunniva

21. februar 2020

Wow! Er helt imponert over hvor god denne bunnen var. Selv mannfolka i familien, som er det skeptisk til å endre på det vante var overvunnet ved første tugge. Sprø, luftig og smaksrik. Oppleves over hode ikke som tung eller grov.

Linda Stuhaug

22. februar 2020

Fantastisk tilbakemelding, Sunniva 😀 Tusen takk, det var veldig kjekt å lese!

T

Tine

26. mai 2023

Hei! Hele familien her ELSKER denne pizzaen 😍 Har du regnet ut og vet kaloriinnhold per 100g?

Linda Stuhaug

29. mai 2023

Så hyggelig! Nei, det rekner eg aldri på😊

M

Merethe Jaavall

30. juni 2023

Beste pizzaen jeg har laget... Takk for super oppskrift! Aldri laget en oppskrift så mange ganger som jeg har gjort med denne her.. fant den for bare noen uker siden, love it👌🥳

Linda Stuhaug

1. juli 2023

Det er veeeldig kjekt å lese, Merethe🤩

M

Marita

19. februar 2024

Asssåå denne pizzaen her va bare heilt sjukt god🤩 dette blir vår faste hverdagspizza😍

Linda Stuhaug

20. februar 2024

Fantastisk😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg