Linda Stuhaug

Annonse

28. november 2018

Søte muslibiter med pistasje og havregryn

Søte muslibiter med pistasje og havregryn
Hei!
Då sitter eg på flyet på vei til Gran Canaria! En stor bonus at her er internett, så eg får brukt desse drøye 5 timane på å jobbe litt 🙂
Dagens oppskrift er søte, seige muslibiter med pistasjenøtter og havregryn. Superenkle å lage og skikkelig gode!
Desse passer perfekt til kaffien, sunn kos, tursnacks eller mellommåltid♥ Du trenger, 24 biter 50 g valnøtter 50 g salte pistasjenøtter 100 g havregryn 1 ss smør 100 g sukrinsirup en god klype maldonsalt
Slik gjer du: Blend sammen valnøtter, pistasjenøtter, havregryn og salt i nokre sekunder, til det er grovmalt. Det skal vere litt biter av nøttene. Smelt deretter sukrinsirup og smør til det er varmt, og vend inn i blandinga.
Trykk massen kompakt ned i en passande matboks/form med bakepapir. Min boks var 15×15 cm. Det er viktig at massen blir trykt skikkelig kompakt ned i formen for at den skal holde sammen når den er avkjølt. Bruk gjerne baksida av en spiseskei og trykk gjentatte ganger.
Sett kaldt natta over og skjær opp i passelige biter. Oppbevarast i kjøleskap, men står seg fint nokre timer romtemperert.<
Tips og alternativer ♦ Du kan sjølvsagt bytte ut valnøtter og pistasjenøtter med andre typer nøtter etter smak og behag. Tåler du ikkje nøtter kan du bruke valgfri type kjerner.
♦ Bytt smør med kokosfett eller melkefritt smør/margarin for melkefri energiruter. Hugs å bruke glutenfri havregryn for 100% glutenfri energiruter.
Prøv desse du også!
Ha en nydelig onsdag 🙂

Hei!

Då sitter eg på flyet på vei til Gran Canaria! En stor bonus at her er internett, så eg får brukt desse drøye 5 timane på å jobbe litt 🙂

Dagens oppskrift er søte, seige muslibiter med pistasjenøtter og havregryn. Superenkle å lage og skikkelig gode!

Desse passer perfekt til kaffien, sunn kos, tursnacks eller mellommåltid♥

Du trenger, 24 biter

50 g valnøtter
50 g salte pistasjenøtter
100 g havregryn
1 ss smør
100 g sukrinsirup
en god klype maldonsalt


Slik gjer du:
Blend sammen valnøtter, pistasjenøtter, havregryn og salt i nokre sekunder, til det er grovmalt. Det skal vere litt biter av nøttene. Smelt deretter sukrinsirup og smør til det er varmt, og vend inn i blandinga.

Trykk massen kompakt ned i en passande matboks/form med bakepapir. Min boks var 15×15 cm. Det er viktig at massen blir trykt skikkelig kompakt ned i formen for at den skal holde sammen når den er avkjølt. Bruk gjerne baksida av en spiseskei og trykk gjentatte ganger.

Sett kaldt natta over og skjær opp i passelige biter. Oppbevarast i kjøleskap, men står seg fint nokre timer romtemperert.<

Tips og alternativer
♦ Du kan sjølvsagt bytte ut valnøtter og pistasjenøtter med andre typer nøtter etter smak og behag. Tåler du ikkje nøtter kan du bruke valgfri type kjerner.

♦ Bytt smør med kokosfett eller melkefritt smør/margarin for melkefri energiruter. Hugs å bruke glutenfri havregryn for 100% glutenfri energiruter.

Prøv desse du også!

Ha en nydelig onsdag 🙂

Annonse

11 Kommentarer

T

Tine Kristin Myksvoll

16. desember 2018

Kjempe god! Vil bruke den som julegodt og ellers som kaffemat! Love it!

Linda Stuhaug

16. desember 2018

Herlig, Tine 😀 Kjekt oppskrifta falt i smak!

K

Kjell Tore Olsen

29. november 2018

Velkommen skal du være til øya. Håper du ikke skal bo på de værste turiststedenene hvor de serverer turistmat.

Linda Stuhaug

3. desember 2018

Takk for det 🙂 Turistmat er vi ikkje så veldig interessert i 😉

M

Mikki

27. februar 2019

Glemte linken: http://sweetlyraw.com/chewy-oatmeal-crunch-bars/

Linda Stuhaug

28. februar 2019

Heisann! Takk for tips, skal sjekke den ut 😀 Spira bokhvete er jo så godt, og gir skikkelig god crunch!! 🙂

M

Mikki

27. februar 2019

Tusen takk for oppskrifta. Nydelige. Ville bare tipse deg om denne varianten fra Sweetly Raw: de minner om disse. Synes det er veldig godt med spiret bokhvete som gir ekstra knas. Hvis du ikke kjenner til denne så finner du kanskje litt inspirasjon – du som inspirerer meg og så mange andre i hverdagen 🙂

I

Ida

26. februar 2019

Ser veldig gode ut! Hvordan tror du det blir å bytte fibersirup med dadler? 80-100 gram?

Linda Stuhaug

26. februar 2019

Det er absolutt en mulighet, men då trur eg kanskje eg ville ha blenda alt sammen litt 🙂 Eg ville brukt 100 g (vekt uten stein)!

I

Ida

26. februar 2019

Knall – skal teste det ut 🙂 Takk for raskt svar!

Linda Stuhaug

27. februar 2019

Supert 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg