Annonse
28. november 2018
Søte muslibiter med pistasje og havregryn
Hei!
Då sitter eg på flyet på vei til Gran Canaria! En stor bonus at her er internett, så eg får brukt desse drøye 5 timane på å jobbe litt 🙂
Dagens oppskrift er søte, seige muslibiter med pistasjenøtter og havregryn. Superenkle å lage og skikkelig gode!
Desse passer perfekt til kaffien, sunn kos, tursnacks eller mellommåltid♥
Du trenger, 24 biter
50 g valnøtter
50 g salte pistasjenøtter
100 g havregryn
1 ss smør
100 g sukrinsirup
en god klype maldonsalt
Slik gjer du:
Blend sammen valnøtter, pistasjenøtter, havregryn og salt i nokre sekunder, til det er grovmalt. Det skal vere litt biter av nøttene. Smelt deretter sukrinsirup og smør til det er varmt, og vend inn i blandinga.
Trykk massen kompakt ned i en passande matboks/form med bakepapir. Min boks var 15×15 cm. Det er viktig at massen blir trykt skikkelig kompakt ned i formen for at den skal holde sammen når den er avkjølt. Bruk gjerne baksida av en spiseskei og trykk gjentatte ganger.
Sett kaldt natta over og skjær opp i passelige biter. Oppbevarast i kjøleskap, men står seg fint nokre timer romtemperert.<
Tips og alternativer
♦ Du kan sjølvsagt bytte ut valnøtter og pistasjenøtter med andre typer nøtter etter smak og behag. Tåler du ikkje nøtter kan du bruke valgfri type kjerner.
♦ Bytt smør med kokosfett eller melkefritt smør/margarin for melkefri energiruter. Hugs å bruke glutenfri havregryn for 100% glutenfri energiruter.
Prøv desse du også!
Ha en nydelig onsdag 🙂
Annonse
11 Kommentarer
Tine Kristin Myksvoll
16. desember 2018
Linda Stuhaug
16. desember 2018
Kjell Tore Olsen
29. november 2018
Linda Stuhaug
3. desember 2018
Mikki
27. februar 2019
Linda Stuhaug
28. februar 2019
Mikki
27. februar 2019
Ida
26. februar 2019
Linda Stuhaug
26. februar 2019
Ida
26. februar 2019
Linda Stuhaug
27. februar 2019
SKRIV EN KOMMENTAR