Sukkerfri hasselnøttopper

God 1.desember!

Eg har alltid vore den som har venta med juleoppskrifter til desember er i gang. Eg synes generelt at jula starter alt for tidlig, og at desembermåneden nesten blir litt ødelagt av det. Så i alle mine år som bloggar har eg venta til 1.desember med å dele mine oppskrifter på sukkerfri julekaker, men no folkens – no er vi i gang!

Før eg reiste på ferie laga eg altså opp nokre oppskrifter som eg kunne dele, og første oppskrift ut i år er desse sukkerfri hasselnøttoppane. Eg lagde nokre lignande i fjor med kun hasselnøtter (oppskrift finner du her), men i dagens oppskrift har eg brukt både hasselnøtter og valnøtter, som eg synes blei hakket bedre.

Nøttetoppane blir saftige, seige og med sprø kanter – slik som nøttetopper skal vere. Uten tilsatt sukker, gluten og melk 🙂

Sukkerfri hasselnøttetopper, ca. 22 stk 
100 g hasselnøtter
100 g valnøtter
3 ss sukrin gold (eller 3 ss anna søtning)
1 eggekvite
115 g fibersirup clear
3 store, saftige dadler i små biter (kan sløyfast)
1/2 ts kanel
en god klype maldonsalt

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.

2. Grovmal nøttene i en kraftig blendar eller foodprosessor.

3. Vend inn resten av ingrediensane.

4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk hasselnøtt ned i midten.

5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist og oppbevar i kakeboks.

Kjeksa holder seg godt, og kan like gjerne nytast som snacks i jula som ellers i året. Dei er den ultimate tursnacks, og kan også fungere fint som mellommåltid. Ta med i en liten boks så holder dei den gode konsistensen 🙂

Som nevnt kan dadlane fint sløyfast i oppskrifta, men vi i heimen synes nøttetoppane blir ekstra gode med daddelbiter i. Du kan og bruke fiken og/eller rosiner istedenfor visst du heller foretrekker det.

God bakst – håper det smaker!

No skal eg vidare til frukosten, deretter ut på en ny sykkeltur. Gran Canaria leverer, og eg kosa meg skikkelig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Linda Teikari Hatlenes

    De skal absolutt testes Har du prøvd å lage mandeltopper ut fra lignende oppskrift (bytte ut hasselnøtter med mandler)? Takk for masse inspirasjon Spesielt når det gjelder sukkerfrie kaker og desserter, er nemlig gift med en kakemons som har diabetes 2

    1. Hei! Ja, det er veldig mange ulike varianter av desse nøttekjeksa i arkivet 🙂 Den beste varianten (etter mi meining) er blanding av mandler og valnøtter, denne oppskrifta: https://www.lindastuhaug.no/2017/12/20/seige-sote-og-spro-nottekjeks/

      Kun mandler synes eg ikkje var like godt, men det er jo naturligvis smak og behag! Veldig kjekt at de finner inspirasjon i mine sukkeerfri søtsaker!