Saftige, sunne eplepannekaker

God tirsdag!

Eg er i skikkelig feriemodus og eg stresser rett og slett ikkje med  oppdatere her daglig. Men idag vil eg titte innom igjen, og dagens oppskrift laga eg tidlig i høst, så fort den norske eplesesongen var i gang. Frøken surrehode la minnebrikka si på en lur plass, og fant den igjen forrige veke. Mange matbilder og mykje jobb spart 🙂

Den norske eplesesongen varer jo faktisk enda (eg finner vertfall norske epler på butikken!), men det går like fint å lage eplepannekakene uten norske epler. Du kan i utgansgpunktet bruke dei eplene du liker og har tilgjengelig.

Det har seg nemlig slik at pannekakene er laga med heimelaga eplemos. Eplemosen er kun laga av eplebiter og en bitteliten skvett med vatn. Dette kokte eg heilt mørt og nesten klumpfritt, og satt igjen med en nøytral eplemos som eg brukte i ulike oppskrifter. Eplemosen er jo ikkje søta, og det var også meininga – for søtninga har eg heller tilsatt i oppskriftene der det var behov 🙂 Kor søt/sur eplemosen er vil jo også variere med kor søte/sure eplene du bruker er.

Eplemosen gav pannekakene en nydelig smak av eple, i tillegg til saftighet og litt sødme. Ved bruk av eplemos blei også pannekakene melkefri.

Du treng, 1 porsjon
3 ss eplemos, evt. eplesyltetøy*
1 ss peanøttsmør (kan sløyfast)*
40 g havremjøl
1 egg
1 ss sukrin gold (eller anna valgfri søtning)
1/2 ts bakepulver
eit godt dryss kanel og kardemomme

Slik gjer du:
Visp sammen ingrediensane og la røra svelle i 5 minutt. Røra skal bli fyldig, men juster med litt vatn om den er veldig tjukk. Steik fyldige pannekaker på middels varme til dei er gylne. Server med det tilbehøret du ønsker 🙂

Tips/alternativer*
Har du ikkje/vil du ikkje lage eplemos så kan du bruke eplesytetøy. Eplesyltetøy finnes også i sukkerfri variant og kan erstatte eplemosen. Denne vil vere søtare, så smak heller til med ekstra søtning om det er behov 🙂

Pannekakene får altså en nydelig smak av eple, men også av peanøttsmør. Peanøttsmør i pannekakerøra blei skikkelig godt, og anbefalast virkelig. Er du ikkje så glad i peanøttsmør kan du naturligvis sløyfe det, og erstatte med 1 ss ekstra eplemos. Du kan også erstatte peanøttsmøret med anna type nøttesmør.

Hugs å bruke glutenfritt havremjøl for 100% glutenfri pannekaker.


Nyt til frukost, lunsj, matpakken, turmat, kveldsmat eller eventuelt sunn kos! Pannekakene blir passelig søte og passer perfekt til en kopp kaffi♥

No skal siste heile dagen på Gran Canaria nytast – vi skal ut å trø en ny tur i fjella som en avslutning på sykkelferien vår 🙂

Nyt tirsdagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

12 kommentarer

 1. Disse så sykt digge ut! Mulig de blir dagens lunsj.
  Kos deg videre på ferie 😀

  1. Blei det lunsj? Eg synes virkelig desse pannekakene var nydelige!! 🙂

   1. Ida Sofie

    Har enda ikke fått kåla meg til å lage dem, men skal gjøre et nytt framstøt i helga 😛

   2. Høyres ut som en god plan 😀

 2. Åh , passa perfekt no når eg har eit halvt glas eplemost som snart er for gamalt
  Skal prøvast!

  1. Perfekt! Håper pannekakene smaker hos deg 🙂

   1. Frøken M

    Syns det var så godt! Ny favoritt

   2. Det er veldig kjekt å lese <3

 3. SÅ gode disse var! Ny favoritt!!

  1. Hurra, så stas Silje 😀

 4. Lise lindal

  Godmorgen dette blir frokosten idag! Håper russejenta i huset liker dettakk for mange flotte oppskrifter!

  1. Stas! Kjekt å inspirere med oppskrifter, Lise 😀