Slik lager du ditt eget pepperkakekrydder!

Å mikse sammen sitt eget pepperkakekrydder er superkjapt, og sannsynligvis så har du alle ingrediensane i krydderhylla fra før. Det tradisjonelle pepperkakekrydderet består av kanel, ingefær, nellik og kardemomme (og eventuelt bittelitt pepper), og det er ikkje verre enn å røre sammen ingrediensane 🙂 Enkelt, eller kva?

Pepperkakekrydder høyrer adventstida og jula med, og det kan virkelig brukast til så mykje meir enn berre pepperkaker. Bruk pepperkakekrydderet i alle oppskrifter du vil skal smake jul! Eg har tidligare brukt krydderet til både vafler og pannkaker, kjeks, kaker, muffins, proteinbarer og mykje meir. På denne tida av året er det digg at oppskrifter ein lager smaker litt jul♦

Du treng:
3 deler malt kanel (3 ss)
1 del malt ingefær (1 ss)
1 del malt nellik (1 ss)
1 del malt kardemomme (1 ss)

Slik gjer du:
Rør sammen og oppbevar krydderet i en skål eller glasskrukke.

Enklare blir det ikkje! Eg gleda meg til å komme heim og sette julesmaken på enda fleire oppskrifter 🙂

Ha en fin onsdagskveld! Vi er på flyplassen og vender snuta heimover mot Norge no, borte bra – heime best♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

3 kommentarer

  1. Herlig! Kanskje dette kan vĂŠre godt som topping pĂ„ grĂžt? 🙂

    1. Åh, det har eg ikkje tenkt pĂ„! Absolutt 😀