Sukkerfri troika

Hei!

Då er eg landa på norsk jord igjen, og godt er det. Borte bra, heime best – sånn er det berre 🙂

Men, idag tenkte eg å dele oppskrift på heimelaga, sukkerfri TROIKA sjokolade! Dette er en oppskrift som veldig mange har etterspurt, og mange har venta tålmodig på. Den blei nemlig laga for over en måned sidan. Den som venter på noko godt, veit dokke…

Oppskrifta er veldig enkel, og krever heller ikkje så mange ingredienser, men det er jo ei lag-for-lag oppskrift. Lag 1-2-3 kan du lage fortløpande, deretter må gelèen stivne før siste topping med sjokolade. Så litt tålmodighet må ein ha 🙂

Du treng en firkanta form eller matboks med bakepapir for å lage troikasjokoladen. Min form var 10×18 cm, men som du kan sjå på bildene, så blei troikaen veldig høg, og bitane dermed veldig store. Det føltes meir ut som kake enn konfekt! Du kan altså med fordel bruke en større form (opp til dobbelt så stor) og heller få litt lavare troikabiter. Det kjem eg til å gjere neste gang 🙂 Merk at du sannsynligvis må bruke ekstra sjokolade på siste toppingen om du bruker en større form.

Eg har også juksa litt med Funksjonell Mat sin SukrinMarsipan. Denne er heilt uten tilsatt sukker eller kunstig søtning, og skal smake tilsvarande som ekte marsipan. Denne får du kjøpt i helsekostbutikker eller Rema 1000 butikker. Eg kjøpte faktisk min marsipan på den lokale Rema-butikken!

Du kan sjølvsagt lage din egne, sukkerfrie marsipan dersom du heller ønsker det. Mine oppskrifter på marsipan finner du HER – med eller uten helsekostprodukt.

Lag 1:
200 g Sukrin Marsipan,
evt. 200 g heimelaga marsipan

Lag 2:
65 g philadelphia naturell
50 g sukkerfri, mørk sjokolade
1 ss sukrinmelis

Lag 3:
0,5 dl Fun Light bringebærsaft
2 dl vatn
5 plater gelatin

Lag 4:
50 g sukkerfri, mørk sjokolade (evt. sukkerfri melkesjokolade)

Slik gjer du:
1. Press marspianen ned i en form eller matboks med bakepapir.

2. Smelt sukkerfri, mørk sjokolade. Rør inn philadelphia og sukrinmelis, og fordel nougaten over marsipanen. Sett kjølig.

3. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutt til dei er mjuke. Kok opp bringebærsaft og vatn. Knip vatnet ut av gelatinplatene og løys opp i den varme saftblandinga. Avkjøl litt før du forsiktig heller den over nougaten.

4. Når gelèen er stivna topper du med sukkerfri, smelta sjokolade til slutt (ps! for å unngå at geleen smelter så må ikkje sjokoladen vere for varm. Avkjøl litt etter den er smelta). Skjær opp i passelige biter før sjokoladen er heilt stivna. Oppbevar i kjøleskap.

Håper oppskrifta frister♥ 

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

*

Psst (egeneklame!)! Ta fredagshandelen på EXTRA i Naustdal imorgon 😀

Eg stiller opp i heimbygda fredag 7/12 for boksignering av OPPTUR MED SUNN MAT og smaksprøver 🙂  Du finner meg på butikken fra 14-18! Kom å ta en prat, smak på godsakene eg har med og/eller kjøp boka mi – enten til deg sjølv eller julegave til den som har alt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

15 kommentarer

  1. Hei.
    Denna må eg prøve Har du prøvd med eldorado sukkerfri gele?

    1. Nei, eg har kun laga en versjon av troikaen, og det er den over 🙂

  2. Heii Linda☺ Kan man bruke nå anna enn marsipan i oppskriften?

    1. Hei! Ja, du kan jo det – men det blir jo ikkje troika då 🙂 Kva tenker du egentlig på? Liker du ikkje marsipan? Er det allergi? 🙂

  3. Hvor lenge holder denne seg?

  4. Hurra! Endelig kom det oppskrift på troika som jeg har etterspurt så lenge Denne må prøves i helga, men tror nok jeg lager gelèen av bær istedet for saft, er ikke så veldig glad i saftsmaken

    1. Så hyggelig, Jeanette! Det må du berre gjere 🙂

  5. Så veldig god ut
    Tror du man kan bruke Eldorado sin sukkerfrie gele istedetfor saft?

    1. Jada, går fint det 🙂 Men hugs å redusere ganske kraftig på vannmengden.

  6. Alexandra

    Hei, ser skikkelig godt ut, tester den nå for å ha med i avslutning i praksis, men da vil den også passe for diabetikere?

    1. Ja, det vil den 🙂 Oppskrifta er uten tilsatt noko sukker og er nærmast lavkarbo, så lenge du følger ingrediensane som står i innlegget her 🙂

  7. Ser deilig ut
    Tenker å prøve meg på disse, men har bare vanlig tine kremost, ikke Philadelphia…kan det brukes tror du?

    Mvh
    Iris Tronstad

    1. Hei Iris! Ja, denne kan absolutt brukast 🙂 Den er litt hardare i konsistensen, så ville kanskje piska den opp litt før du blander den med sjokoladen 🙂

  8. Hei Linda! Har laget Troika konfekten din, som ble helt nydelig! Hvordan oppbevarer du dem? Blir litt klissete i kjøleskap, og marsipanlaget blir sittende fast i underlaget..