Sukkerfri troika

Hei!

Då er eg landa på norsk jord igjen, og godt er det. Borte bra, heime best – sånn er det berre 🙂

Men, idag tenkte eg å dele oppskrift på heimelaga, sukkerfri TROIKA sjokolade! Dette er en oppskrift som veldig mange har etterspurt, og mange har venta tålmodig på. Den blei nemlig laga for over en måned sidan. Den som venter på noko godt, veit dokke…

Oppskrifta er veldig enkel, og krever heller ikkje så mange ingredienser, men det er jo ei lag-for-lag oppskrift. Lag 1-2-3 kan du lage fortløpande, deretter må gelèen stivne før siste topping med sjokolade. Så litt tålmodighet må ein ha 🙂

Du treng en firkanta form eller matboks med bakepapir for å lage troikasjokoladen. Min form var 10×18 cm, men som du kan sjå på bildene, så blei troikaen veldig høg, og bitane dermed veldig store. Det føltes meir ut som kake enn konfekt! Du kan altså med fordel bruke en større form (opp til dobbelt så stor) og heller få litt lavare troikabiter. Det kjem eg til å gjere neste gang 🙂 Merk at du sannsynligvis må bruke ekstra sjokolade på siste toppingen om du bruker en større form.

Eg har også juksa litt med Funksjonell Mat sin SukrinMarsipan. Denne er heilt uten tilsatt sukker eller kunstig søtning, og skal smake tilsvarande som ekte marsipan. Denne får du kjøpt i helsekostbutikker eller Rema 1000 butikker. Eg kjøpte faktisk min marsipan på den lokale Rema-butikken!

Du kan sjølvsagt lage din egne, sukkerfrie marsipan dersom du heller ønsker det. Mine oppskrifter på marsipan finner du HER – med eller uten helsekostprodukt.

Lag 1:
200 g Sukrin Marsipan,
evt. 200 g heimelaga marsipan

Lag 2:
65 g philadelphia naturell
50 g sukkerfri, mørk sjokolade
1 ss sukrinmelis

Lag 3:
0,5 dl Fun Light bringebærsaft (eller anna valgfri saft)
2 dl vatn
5 plater gelatin

Lag 4:
50-100 g sukkerfri, mørk sjokolade (evt. sukkerfri melkesjokolade)

Slik gjer du:
1. Press marspianen ned i en form eller matboks med bakepapir.

2. Smelt sukkerfri, mørk sjokolade. Rør inn philadelphia og sukrinmelis, og fordel nougaten over marsipanen. Sett kjølig.

3. Bløytlegg gelatinplatene i kaldt vatn 3-4 minutt til dei er mjuke. Kok opp bringebærsaft og vatn. Knip vatnet ut av gelatinplatene og løys opp i den varme saftblandinga. Avkjøl litt (lunken) før du forsiktig heller den over nougaten. Sett kjølig.

4. Når gelèen er stivna topper du med sukkerfri, smelta sjokolade til slutt (ps! for å unngå at geleen smelter så må ikkje sjokoladen vere for varm). Skjær opp i passelige biter før sjokoladen er heilt stivna. Oppbevar troikaen i en matboks med bakepapir i bunn i kjøleskapet. Pass på at matboksen slipper ut litt luft (unngå lufttett boks).

PS! Nokon opplever at marsipanen kan bli litt blaut. Smelt gjerne sjokolade og ha på undersida av marsipanen i tillegg til over geleen. Då vil du trenge litt ekstra, altså nærmare 100 g tilsammen.

Håper oppskrifta frister♥ 

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

*

Psst (egeneklame!)! Ta fredagshandelen på EXTRA i Naustdal imorgon 😀

Eg stiller opp i heimbygda fredag 7/12 for boksignering av OPPTUR MED SUNN MAT og smaksprøver 🙂  Du finner meg på butikken fra 14-18! Kom å ta en prat, smak på godsakene eg har med og/eller kjøp boka mi – enten til deg sjølv eller julegave til den som har alt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

33 kommentarer

  1. Hei.
    Denna må eg prøve Har du prøvd med eldorado sukkerfri gele?

    1. Nei, eg har kun laga en versjon av troikaen, og det er den over 🙂

  2. Heii Linda☺ Kan man bruke nå anna enn marsipan i oppskriften?

    1. Hei! Ja, du kan jo det – men det blir jo ikkje troika då 🙂 Kva tenker du egentlig på? Liker du ikkje marsipan? Er det allergi? 🙂

  3. Hvor lenge holder denne seg?

  4. Hurra! Endelig kom det oppskrift på troika som jeg har etterspurt så lenge Denne må prøves i helga, men tror nok jeg lager gelèen av bær istedet for saft, er ikke så veldig glad i saftsmaken

    1. Så hyggelig, Jeanette! Det må du berre gjere 🙂

  5. Så veldig god ut
    Tror du man kan bruke Eldorado sin sukkerfrie gele istedetfor saft?

    1. Jada, går fint det 🙂 Men hugs å redusere ganske kraftig på vannmengden.

  6. Hei, ser skikkelig godt ut, tester den nå for å ha med i avslutning i praksis, men da vil den også passe for diabetikere?

    1. Ja, det vil den 🙂 Oppskrifta er uten tilsatt noko sukker og er nærmast lavkarbo, så lenge du følger ingrediensane som står i innlegget her 🙂

  7. Ser deilig ut
    Tenker å prøve meg på disse, men har bare vanlig tine kremost, ikke Philadelphia…kan det brukes tror du?

    Mvh
    Iris Tronstad

    1. Hei Iris! Ja, denne kan absolutt brukast 🙂 Den er litt hardare i konsistensen, så ville kanskje piska den opp litt før du blander den med sjokoladen 🙂

  8. Hei Linda! Har laget Troika konfekten din, som ble helt nydelig! Hvordan oppbevarer du dem? Blir litt klissete i kjøleskap, og marsipanlaget blir sittende fast i underlaget..

    1. Eg oppbevarte troikaen i kjøleskapet. Hadde dei i en matboks med bakepapir i bunn 🙂

      1. Jeg hadde også bakepapiret under,men det skjedde noe underveis (etter ett par dager),så marsipanen ble bløt og klissete.. kaka endte i søpla vil det bli det ved bruk av små papir-muffinsformer også,mon tro? Strevde med å få delt herligheten når det var ferdig. Tenkte kanskje det ville være smart å lage i posjoner?

      2. Du kan eventuelt prøve å legge eit lag med sjokolade under marsipanenen også 🙂 MEN troikaen holder seg ikkje evig altså, så kan kanskje vere ein ide å lage opp i porsjoner som du skriver. Hugs å dele opp i biter FØR sjokoladen er stivna, då skal det ikkje vere noko problem å få delt oppskrifta opp i biter 🙂

  9. Hei

    Nydelig troikaoppskrift:-)
    Men hvordan får du sjokoladen på toppen til å sitte fast? Min flakket av når jeg delte den opp.

    1. Nettopp derfor bitane skal delast opp før sjokoladen er stivna 🙂

  10. marthe bræin

    hei er det noe jeg kan bruke isteedet for sukrinmelis? finner ikke noe i butikkene og skal lage til onkelen min med diabetes til jul! klem marthe ^^

    1. Hei! Du kan eventuelt prøve med sukrin+ eller anna lignande pulverisert søtning. Det er for at den skal løyse seg opp i det kalde 🙂

      1. Jeg er ikke glad i sukrinmelis men har fått et supert tips. Jeg har en liten elektrisk kaffekvern (sånn kniv oppi) Så tar jeg tagatesse oppi den og vipps så har du tagatessemelis✌️

      2. Heilt supert det 🙂

      3. marthe bræin

        tusen takk!! oppskriftene dine er fantastisk 😀 han blei kjempe glad og sukrin+ funket, hadde oppi litt ekstra og litt søtnings middl^^

      4. Så kjekt å lese, Marthe 😀 Godt nyttår!!

  11. Hei! Har laget Troika og den smaker fantastisk! Men har et problem. Jeg har den i kjøleskapet i en boks og den blir litt fuktig. På den første jeg lagde ble marsipanen helt bløt. Har du noen tips?

    1. Hei! Skjønner ikkje heilt kvifor dette skjer med nokon, og ikkje andre. Eg hadde eit lag med sjokolade også under marsipanen, så kanskje det er det som er trikset. I tillegg vil eg anbefale å ha troikaen på eit bakepapir i en matboks (med luft, og ikkje lufttett boks) 🙂 Eg skal redigere innlegget med det samme.

  12. Charlotte

    Ca hvor stor form bruker du til denne oppskriften?

    1. Det står i innlegget 🙂

  13. fantastisk godt 🙂 Kan se ut som at hvis man ikke dekker marsipanen ordentlig godt med nougaten slik at gelen kommer i kontakt med marsipanen før den stivner så blir det klissete. Jeg forsøkte å oppbevare de opp-ned, det hjalp litt 🙂

    1. Smart triks 😀 Kjekt du likte oppskrifta, Tine!

  14. Disse ble kjempe gode! jeg synes de ble enda bedre etter et par dager i kjøleskapet! Jeg tok sjokolade også under marsipanen. takk for oppskriften!