Sukkerfri, seige kransekakestenger

Heisann!

Det er ikkje mange av dei typiske julekakene eg er innimari begeistra for til jul, men kransekakestenger er noko av det eg virkelig synes er godt. Det er noko med den søte, gode mandelsmaken, kombinert med en seig og digg konsistens. Her veit eg det er fleire som er enige, rett og slett fordi veldig mange har etterspurt oppskrift på sukkerfri, seige kransekakestenger. Og nettopp det er dagens oppskrift, som du kun treng 3-4 ingredienser for å lage 🙂

Det er ikkje første gang eg deler oppskrift på kransekakestenger her på bloggen, men likevell er dette ei ny oppskrift. Min forrige oppskrift blei delt i 2014 (du finner den HER), og i denne er det brukt dadler for å gi søtsmak og ein seig konsistens. Dette var før Fibersirup kom på markedet, og det er nettopp Fibersirupen som gjer dagens oppskrift til suksess uten dadler 🙂

Fibersirup gir nemlig både søtsmak, sprø utside og seig kjerne – akkurat slik kransekakestenger skal vere.

Du kan bruke både heile mandler og mandelmjøl i denne oppskrifta. 
Visst du bruker mandler må du først og fremst ha mandlane i en kraftig blendar eller foodprosessor for å finmale mandlane til mandelmjøl. Prøv å få så finkorna konsistens som mulig. Visst du sliter med å få mandlane heilt finmalte, reduser på mengden Fiberisrup – visst ikkje vil dei flyte utover i ovnen.

Kjøper du ferdig mandelmjøl treng du ikkje gjere noko. Mandelmjøl får du på dei aller fleste dagligvarebutikker. Eg anbefaler ikkje å bruke fettredusert mandelmjøl.

Du trenger, 15 stk
200 g mandler/mandelmjøl
90 g Fibersirup Clear
4 ss Sukrin Gold (evt. anna søtning tilsvarande 4 ss sukker)
en god klype salt

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Bland mandelmjøl med Sukrin Gold og salt før du vender inn Fibersirup Clear. Bruk handa og kna godt til alt er blanda saman. Konsistensen skal vere en som ein fuktig, kompakt deig, bruk litt ekstra Fibersirup om nødvendig.

Trill deiga ut til ei pølse og del opp i passelige biter. Eg vog mine kransekakestenger til 20 g, men du kan lage både mindre og større etter smak og behag. Trill ut til avlange pølser og legg på eit stekebrett med bakepapir.

Steik kransekakestengene midt i ovnen 8-12 minutt, til en lett, gyllen brunfarge. Avkjøl.

Kransekakestengene er veldig gode i seg sjølv, og treng på ingen måte noko ekstra – men litt sjokolade er jo alltid digg 🙂 Eg brukte sukkerfri, mørk sjokolade + litt kokos på nokon. Knallgodt!

Kransekakestengene oppbevarer du i en kakeboks. Den står seg fint på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet. Dei kan også fint frysast og smaker like godt etter å ha vore fryst (eg fryste mine uten sjokolade, og tok heller på sjokolade etterpå) 🙂

Håper det frister♥

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

26 kommentarer

 1. Benedikte Stensrud

  Går det å bruke fibersirup gold i denne oppskriften?

  1. Tja, altså det går sjølvsagt an – men det er en grunn til at eg bruker Fibersirup Clear. Synes det gir en mykje bedre smak og ikkje minst bedre konsistens. Velger du å bruke Fibersirup gold må du kutte ned på mengden sukrin gold 🙂

 2. Kan man bruke fibrersirup gold i stedenfor clear?

  1. Tja, altså det går sjølvsagt an – men det er en grunn til at eg bruker Fibersirup Clear. Synes det gir en mykje bedre smak og ikkje minst bedre konsistens. Velger du å bruke Fibersirup gold må du kutte ned på mengden sukrin gold 🙂

 3. Hei går det ann å bruke fibersirup gold istedenfor clear? 🙂 og isåfall, er det samme mengde?

  1. Tja, altså det går sjølvsagt an – men det er en grunn til at eg bruker Fibersirup Clear. Synes det gir en mykje bedre smak og ikkje minst bedre konsistens. Velger du å bruke Fibersirup gold må du kutte ned på mengden sukrin gold 🙂

 4. Takk for enkel oppskrift! Mine fløt utover i ovnen, har jeg knadd deigen for lite eller noe da?

  1. Dette skjedde med mine også første gangen, og eg reduserte derfor mengden Fibersirup og brukte finmalte mandler. Har du malt mandlane sjølv og kanskje ikkje fått dei heilt finmalte?

 5. Disse så helt nydelige ut! Gleder meg til å teste !

  1. Dei blei SÅ gode 😀 Håper du liker dei!

 6. Gunn Elisabeth

  kjempe gode og enklere enn med dadler

  1. Så kjekt dei falt i smak, Gunn Elisabeth 😀

 7. Så herlig! Denne fikk jeg lyst til å prøve <3

  Jeg bare lurte på en ting. Når du tar bilder og legger ut til oppskriftene dine, er det noen få ganger jeg savner mer sånn step-by-step-bilder. For eksempel hvordan deigen trykkes ut, røres sammen, hvordan ting stekes osv, ikke bare det ferdige resultatet, hvis du forstår? Men ja, skjønner så klart at det er litt pes å skulle tenke på aaalle bildene, er jo jobb nok å bare ordne maten eller kaken, hehe. Bare en liten tanke 😉

  <3 Ha en super onsdag videre! Klem fra Ingvild

  1. Hei! Eg prøver så ofte eg kan å ha steg-for-steg bilder. Det er jo i ein del oppskrifter eg deler her på bloggen 🙂 Men det er ikkje alltid like enkelt å få til, for det første så lager eg ofte veldig mange oppskrifter på samme tid, for det andre så lager eg som regel oppskrifter på ettermiddag/kveld/morgon når det er mørkt ute. Eg tar ikkje bilder uten dagslys, så derfor blir det spesielt vanskelig no på denne tida av året 🙂 Det blir meir steg-for-steg bilder på sommarhalvåret når det faktisk er lyst meir enn 3 timer dagen, hehe 🙂 Men absolutt ein fin ide, og noko eg skal prøøøve å få til litt oftare! Klem tilbake <3

   1. Oi, sorry, så ikke at du hadde svart på denne før nå. Tusen takk for svar 😀 Og jeg skjønner deg kjempegodt, var bare en liten tanke jeg hadde altså.

    Lykke til med framtidige oppskrifter, og tuuuusen takk for den store dosen inspirasjon og motivasjon du gir meg <3 God onsdag videre!

   2. Det er heilt i orden! Tusen takk, veldig hyggelig å lese. Håper eg kan inspirere deg mykje framover 🙂 God onsdagskveld <3

 8. Får man fibersirup på dagligvare? Eller kan jeg bruke vanlig sirup?

  1. Nokon dagligvarebutikker med godt utvalg har fibersirup. Visst du likevell skal bruke vanlig sirup er jo heile poenget med oppskrifta vekke, så då ville no eg like gjerne laga ei ville vanlig oppskrift med mandler, melis og eggekvite 🙂

 9. Hei 🙂 Hvorfor anbefaler du å ikke bruke fettredusert mandelmjøl? Har det stor betydning, eller kan man likevel bruke dette om det er det man har? 🙂

  1. Fordi det verken smaker like godt eller gir den samme konsistensen 😉 Kjør på – men det blir ikkje det samme 🙂

 10. Hei!
  Eg har berre fettredusert mandelmel tilgjengelig. Blir det feil å bruke dette?:)

  1. Hei! Som eg skriver; eg anbefaler ikkje fettredusert mandelmjøl. Du kan berre bruke det, men dei blir ikkje like gode på verken smak eller konsistens 🙂

 11. Utrolig gode!! Blir laget mer av disse ja 😀 vanskelig å la vær å småspise på de 😀 Nå står kokosmakronene i ovnen, spent på de og!

  1. Herlig Irene! Håper kokosmakronane også faller i smak 😀 <3

 12. Pølsene mine bare seg utover å ble til en stor flat masse:p

  1. Då er ikkje nøttene dine godt nok malte, slik som det står i innlegget må du då redusere mengden fibersirup 🙂