Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri, seige kransekakestenger

Sukkerfri, seige kransekakestenger
Heisann!
Dette innlegget med oppskrift på sukkerfri, seige kransekakestenger blei først delt 11.desember 2018. Denne oppskrifta blei min aller, aller mest populære juleoppskrift i 2018. Definitivt ein favoritt hos mange – inkludert meg sjølv 🙂
MEN, idag oppdaterer eg innlegget med nye bilder og litt ny oppskrift. Kvifor? Jo, for ein av hovedingrediensane i kransekakestengene (Fibersirup Clear) er ute av produksjon. Dette var ein heilt vesentlig ingrediens for å få den seige, gode konsistensen i kransekakestengene. Derfor lar eg den tidligare oppskrifta stå (for alle de som fortsatt har Fibersirup Clear i skapet) og samtidig oppdaterer med en ny vri der eg bruker Sukrinsirup Gold. Sukrinsirup Gold er erstatninga som er komt for Fibersirup, og vil du vite meir om det kan du lese DETTEinnlegget 🙂
PS! Eg har enda ein oppskrift på seige kransekakestenger her på bloggen. Denne oppskrifta er delt tilbake i 2014 og i den har eg brukt dadler som søtning, som samtidig gir ein seig og god konsistens. Dersom du ikkje har Fibersirup eller Sukrinsirup så er denne tidligare oppskrifta til å anbefale for å få kransekakene slik dei skal vere: seige, søte og gode♥
Oppskrifta finner du HER. Samme oppskrift har eg også i kransekakekjeks ↓ som du finner HER.
Sukkerfri, seige kransekakestenger med FIBERSIRUP CLEAR
Du trenger, 15 stk 200 g mandelmjøl* 90 g Fibersirup Clear 4 ss Sukrin Gold (evt. anna søtning tilsvarande 4 ss sukker) en god klype salt
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Bland mandelmjøl med Sukrin Gold og salt før du vender inn Fibersirup Clear. Bruk handa og kna godt til alt er blanda saman. Konsistensen skal vere en som ein fuktig, kompakt deig, bruk litt ekstra Fibersirup om nødvendig.
Trill deiga ut til ei pølse og del opp i passelige biter. Eg vog mine kransekakestenger til 20 g, men du kan lage både mindre og større etter smak og behag. Trill ut til avlange pølser og legg på eit stekebrett med bakepapir.
Steik kransekakestengene midt i ovnen 8-12 minutt, til en lett, gyllen brunfarge. Pass på å ikkje steike for lenge, då blir dei meir sprø enn seige. Avkjøl.
Sukkerfri, seige kransekakestenger med SUKRINSIRUP GOLD
Du trenger, 15 stk 200 g mandelmjøl* 100 g Sukrinsirup Gold 1 ts Sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2 ts sukker) en god klype salt
Slik gjer du: Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Bland mandelmjøl med Sukrin+ og salt før du vender inn Sukrinsirup Gold. Bruk handa og kna godt til alt er blanda saman. Konsistensen skal vere en som ein fuktig, kompakt deig, bruk litt ekstra Fibersirup om nødvendig.
Trill deiga ut til ei pølse og del opp i passelige biter. Eg vog mine kransekakestenger til 20 g, men du kan lage både mindre og større etter smak og behag. Trill ut til avlange pølser og legg på eit stekebrett med bakepapir.
Steik kransekakestengene midt i ovnen 8-12 minutt, til en lett, gyllen brunfarge. Pass på å ikkje steike for lenge, då blir dei meir sprø enn seige. Avkjøl.
TIPS OG ALTERNATIVER → Mandelmjøl: eg anbefaler å kjøpe ferdigmalt mandelmjøl (ikkje fettredusert) på butikken. Dei fleste dagligvarebutikker har dette. Du kan også male mandlane sjølv, men det er vanskelig å få en like finmalt konsistens. Dersom du maler mandlane sjølv er det mulig du må redusere mengden sirup for å unngå at kransekakestengene flyter utover.
→ Kransekakestengene er gode i seg sjølv, men pynt gjerne med ekstra sjokolade slik som eg har gjort♥ Eg brukte mørk 70% sjokolade, men bruk gjerne lys sjokolade, eller eventuelt kvit sjokolade.
Kransekakestengene oppbevarer du i en kakeboks. Den står seg fint på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet. Dei kan også fint frysast og smaker like godt etter å ha vore fryst (eg fryste mine uten sjokolade, og tok heller på sjokolade etterpå) 🙂
Så heilt på tampen; kva er min dom ved bruk av Sukrinsirup VS Fibersirup? Det var absolutt godt smaksmessig, men det blir ikkje 100% det samme ift. konsistensen ved bruk av Sukrinsirup istedenfor Fibersirup. Konsistensen blir litt seigare og bedre ved bruk av Fibersirup, men den blei likevell nokoklunde seig og god ved bruk av Sukrinsirup – berre ikkje heeeilt det samme 🙂 MEN, per idag er Sukrinsirup det einaste alternativet vi har til Fibersirup, så andre alternativer er det rett og slett ikkje!
Håper uansett at det ser fristande ut♥ Eg kjem til å lage desse fleire ganger framover, for desse blir garantert ein favoritt i her i hus – på samme måte som i fjor.
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida miHER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Heisann!

Dette innlegget med oppskrift på sukkerfri, seige kransekakestenger blei først delt 11.desember 2018. Denne oppskrifta blei min aller, aller mest populære juleoppskrift i 2018. Definitivt ein favoritt hos mange – inkludert meg sjølv 🙂

MEN, idag oppdaterer eg innlegget med nye bilder og litt ny oppskrift. Kvifor? Jo, for ein av hovedingrediensane i kransekakestengene (Fibersirup Clear) er ute av produksjon. Dette var ein heilt vesentlig ingrediens for å få den seige, gode konsistensen i kransekakestengene. Derfor lar eg den tidligare oppskrifta stå (for alle de som fortsatt har Fibersirup Clear i skapet) og samtidig oppdaterer med en ny vri der eg bruker Sukrinsirup Gold. Sukrinsirup Gold er erstatninga som er komt for Fibersirup, og vil du vite meir om det kan du lese DETTEinnlegget 🙂

PS! Eg har enda ein oppskrift på seige kransekakestenger her på bloggen. Denne oppskrifta er delt tilbake i 2014 og i den har eg brukt dadler som søtning, som samtidig gir ein seig og god konsistens. Dersom du ikkje har Fibersirup eller Sukrinsirup så er denne tidligare oppskrifta til å anbefale for å få kransekakene slik dei skal vere: seige, søte og gode♥

Oppskrifta finner du HER.
Samme oppskrift har eg også i kransekakekjeks ↓ som du finner HER.

Sukkerfri, seige kransekakestenger med FIBERSIRUP CLEAR

Du trenger, 15 stk
200 g mandelmjøl*
90 g Fibersirup Clear
4 ss Sukrin Gold (evt. anna søtning tilsvarande 4 ss sukker)
en god klype salt

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Bland mandelmjøl med Sukrin Gold og salt før du vender inn Fibersirup Clear. Bruk handa og kna godt til alt er blanda saman. Konsistensen skal vere en som ein fuktig, kompakt deig, bruk litt ekstra Fibersirup om nødvendig.

Trill deiga ut til ei pølse og del opp i passelige biter. Eg vog mine kransekakestenger til 20 g, men du kan lage både mindre og større etter smak og behag. Trill ut til avlange pølser og legg på eit stekebrett med bakepapir.

Steik kransekakestengene midt i ovnen 8-12 minutt, til en lett, gyllen brunfarge. Pass på å ikkje steike for lenge, då blir dei meir sprø enn seige. Avkjøl.

Sukkerfri, seige kransekakestenger med SUKRINSIRUP GOLD

Du trenger, 15 stk
200 g mandelmjøl*
100 g Sukrinsirup Gold
1 ts Sukrin+ (evt. anna søtning tilsvarande 2 ts sukker)
en god klype salt

Slik gjer du:
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Bland mandelmjøl med Sukrin+ og salt før du vender inn Sukrinsirup Gold. Bruk handa og kna godt til alt er blanda saman. Konsistensen skal vere en som ein fuktig, kompakt deig, bruk litt ekstra Fibersirup om nødvendig.

Trill deiga ut til ei pølse og del opp i passelige biter. Eg vog mine kransekakestenger til 20 g, men du kan lage både mindre og større etter smak og behag. Trill ut til avlange pølser og legg på eit stekebrett med bakepapir.

Steik kransekakestengene midt i ovnen 8-12 minutt, til en lett, gyllen brunfarge. Pass på å ikkje steike for lenge, då blir dei meir sprø enn seige. Avkjøl.

TIPS OG ALTERNATIVER
→ Mandelmjøl: eg anbefaler å kjøpe ferdigmalt mandelmjøl (ikkje fettredusert) på butikken. Dei fleste dagligvarebutikker har dette. Du kan også male mandlane sjølv, men det er vanskelig å få en like finmalt konsistens. Dersom du maler mandlane sjølv er det mulig du må redusere mengden sirup for å unngå at kransekakestengene flyter utover.

→ Kransekakestengene er gode i seg sjølv, men pynt gjerne med ekstra sjokolade slik som eg har gjort♥ Eg brukte mørk 70% sjokolade, men bruk gjerne lys sjokolade, eller eventuelt kvit sjokolade.

Kransekakestengene oppbevarer du i en kakeboks. Den står seg fint på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet. Dei kan også fint frysast og smaker like godt etter å ha vore fryst (eg fryste mine uten sjokolade, og tok heller på sjokolade etterpå) 🙂

Så heilt på tampen; kva er min dom ved bruk av Sukrinsirup VS Fibersirup?
Det var absolutt godt smaksmessig, men det blir ikkje 100% det samme ift. konsistensen ved bruk av Sukrinsirup istedenfor Fibersirup. Konsistensen blir litt seigare og bedre ved bruk av Fibersirup, men den blei likevell nokoklunde seig og god ved bruk av Sukrinsirup – berre ikkje heeeilt det samme 🙂 MEN, per idag er Sukrinsirup det einaste alternativet vi har til Fibersirup, så andre alternativer er det rett og slett ikkje!

Håper uansett at det ser fristande ut♥ Eg kjem til å lage desse fleire ganger framover, for desse blir garantert ein favoritt i her i hus – på samme måte som i fjor.

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Annonse

40 Kommentarer

M

Marianne

23. desember 2018

Pølsene mine bare seg utover å ble til en stor flat masse:p

Linda Stuhaug

23. desember 2018

Då er ikkje nøttene dine godt nok malte, slik som det står i innlegget må du då redusere mengden fibersirup 🙂

I

Irene

17. desember 2018

Utrolig gode!! Blir laget mer av disse ja 😀 vanskelig å la vær å småspise på de 😀 Nå står kokosmakronene i ovnen, spent på de og!

Linda Stuhaug

18. desember 2018

Herlig Irene! Håper kokosmakronane også faller i smak 😀 <3

E

Eline

12. desember 2018

Hei! Eg har berre fettredusert mandelmel tilgjengelig. Blir det feil å bruke dette?:)

Linda Stuhaug

13. desember 2018

Hei! Som eg skriver; eg anbefaler ikkje fettredusert mandelmjøl. Du kan berre bruke det, men dei blir ikkje like gode på verken smak eller konsistens 🙂

M

Marita

12. desember 2018

Hei 🙂 Hvorfor anbefaler du å ikke bruke fettredusert mandelmjøl? Har det stor betydning, eller kan man likevel bruke dette om det er det man har? 🙂

Linda Stuhaug

12. desember 2018

Fordi det verken smaker like godt eller gir den samme konsistensen 😉 Kjør på – men det blir ikkje det samme 🙂

M

Marianne

12. desember 2018

Får man fibersirup på dagligvare? Eller kan jeg bruke vanlig sirup?

Linda Stuhaug

12. desember 2018

Nokon dagligvarebutikker med godt utvalg har fibersirup. Visst du likevell skal bruke vanlig sirup er jo heile poenget med oppskrifta vekke, så då ville no eg like gjerne laga ei ville vanlig oppskrift med mandler, melis og eggekvite 🙂

I

Ingvild

12. desember 2018

Så herlig! Denne fikk jeg lyst til å prøve <3 Jeg bare lurte på en ting. Når du tar bilder og legger ut til oppskriftene dine, er det noen få ganger jeg savner mer sånn step-by-step-bilder. For eksempel hvordan deigen trykkes ut, røres sammen, hvordan ting stekes osv, ikke bare det ferdige resultatet, hvis du forstår? Men ja, skjønner så klart at det er litt pes å skulle tenke på aaalle bildene, er jo jobb nok å bare ordne maten eller kaken, hehe. Bare en liten tanke 😉 <3 Ha en super onsdag videre! Klem fra Ingvild

Linda Stuhaug

12. desember 2018

Hei! Eg prøver så ofte eg kan å ha steg-for-steg bilder. Det er jo i ein del oppskrifter eg deler her på bloggen 🙂 Men det er ikkje alltid like enkelt å få til, for det første så lager eg ofte veldig mange oppskrifter på samme tid, for det andre så lager eg som regel oppskrifter på ettermiddag/kveld/morgon når det er mørkt ute. Eg tar ikkje bilder uten dagslys, så derfor blir det spesielt vanskelig no på denne tida av året 🙂 Det blir meir steg-for-steg bilder på sommarhalvåret når det faktisk er lyst meir enn 3 timer dagen, hehe 🙂 Men absolutt ein fin ide, og noko eg skal prøøøve å få til litt oftare! Klem tilbake <3

I

Ingvild

16. januar 2019

Oi, sorry, så ikke at du hadde svart på denne før nå. Tusen takk for svar 😀 Og jeg skjønner deg kjempegodt, var bare en liten tanke jeg hadde altså. Lykke til med framtidige oppskrifter, og tuuuusen takk for den store dosen inspirasjon og motivasjon du gir meg <3 God onsdag videre!

Linda Stuhaug

16. januar 2019

Det er heilt i orden! Tusen takk, veldig hyggelig å lese. Håper eg kan inspirere deg mykje framover 🙂 God onsdagskveld <3

G

Gunn Elisabeth

11. desember 2018

kjempe gode og enklere enn med dadler

Linda Stuhaug

12. desember 2018

Så kjekt dei falt i smak, Gunn Elisabeth 😀

A

Ada Linn

11. desember 2018

Disse så helt nydelige ut! Gleder meg til å teste !

Linda Stuhaug

12. desember 2018

Dei blei SÅ gode 😀 Håper du liker dei!

T

Therese

11. desember 2018

Takk for enkel oppskrift! Mine fløt utover i ovnen, har jeg knadd deigen for lite eller noe da?

Linda Stuhaug

12. desember 2018

Dette skjedde med mine også første gangen, og eg reduserte derfor mengden Fibersirup og brukte finmalte mandler. Har du malt mandlane sjølv og kanskje ikkje fått dei heilt finmalte?

T

Tonje

11. desember 2018

Hei går det ann å bruke fibersirup gold istedenfor clear? 🙂 og isåfall, er det samme mengde?

Linda Stuhaug

12. desember 2018

Tja, altså det går sjølvsagt an – men det er en grunn til at eg bruker Fibersirup Clear. Synes det gir en mykje bedre smak og ikkje minst bedre konsistens. Velger du å bruke Fibersirup gold må du kutte ned på mengden sukrin gold 🙂

S

Silje

11. desember 2018

Kan man bruke fibrersirup gold i stedenfor clear?

Linda Stuhaug

12. desember 2018

Tja, altså det går sjølvsagt an – men det er en grunn til at eg bruker Fibersirup Clear. Synes det gir en mykje bedre smak og ikkje minst bedre konsistens. Velger du å bruke Fibersirup gold må du kutte ned på mengden sukrin gold 🙂

B

Benedikte Stensrud

11. desember 2018

Går det å bruke fibersirup gold i denne oppskriften?

Linda Stuhaug

12. desember 2018

Tja, altså det går sjølvsagt an – men det er en grunn til at eg bruker Fibersirup Clear. Synes det gir en mykje bedre smak og ikkje minst bedre konsistens. Velger du å bruke Fibersirup gold må du kutte ned på mengden sukrin gold 🙂

t

therese

6. september 2019

Hei. Takk for god inspo, lager mye av dine oppskrifter Lurer på om det går ann og bruke sukrin marsipanen i denne oppskriften, altså den ferdige man kjøper. Hilsen Therese

Linda Stuhaug

8. september 2019

Hei Therese 🙂 Takk, det er hyggelig å lese! Du må nesten berre prøve deg fram, eg har ingen erfaring med å lage kransekakestenger av den ferdige marsipanen.

I

Ina Kristin Kjelsli

8. desember 2019

Skjønte ikke helt oppskriften. Hvordan skal den være når den er uten fibersirup, noe jeg ikke har.

Linda Stuhaug

8. desember 2019

Du skal bruke fibersirup eller sukrinsirup. Har du ikkje fibersirup så er det sukrinsirup som er alternativet 😉

L

Lene

30. november 2019

Disse ble virkelig gode 🙂 mine ble helt flate da, men smakte nydelig. Jeg malte ikke mandlene fint nok. Det skal jeg gjøre neste gang. Takk for oppskrift 🙂

Linda Stuhaug

1. desember 2019

Kjekt at oppskrifta falt i smak, Lene 😀

C

Carina

11. november 2019

Hei, er det riktig at Sukrin sirup gold nå erstatter både Fiber sirup Clear og gold? Prøver handle på Sunkost, men de er begge utsolgt og det står slik på SUkrin sirup gold…..? Hadde så lyst til å lage disse stengene……

Linda Stuhaug

12. november 2019

Ja, det stemmer. Du må bytte ut fibersirup med sukrinsirup i oppskrifter også 🙂

L

Lise

23. desember 2020

Disse er bare kjempegode! Har måtte laget flere porsjoner nå til jul

Linda Stuhaug

4. januar 2021

Så bra 😀

A

Aina Berg

27. november 2020

Hei Disse skal jeg prøve, men hva tror du om Monster fibersirup, kan den kanskje erstatte Fibersirup clear? Mvh Aina

Linda Stuhaug

27. november 2020

Hei! Har ingen erfaring med denne, men det er nok eit godt alternativ ja 😀 Berre hugs å bruke litt mindre av anna søtning, då denne fibersirupen er søtare enn clear-varianten 🙂

M

M

28. desember 2020

Jeg lurte på det samme da jeg handlet på Tights her forleden, så nå skal også jeg teste denne oppskriften! Fortsatt god jul 😀

Linda Stuhaug

4. januar 2021

Godt nyttår til deg 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg