Sukkerfri, brente julenøtter

God torsdag!

Vi er i det søte hjørnet om dagane og fokuset er rett og slett på juleoppskrifter. Eg har mange gode, spennande oppskrifter å dele framover, så det er berre å glede seg!

Idag er det oppskrift på sukkerfri, brente julenøtter som står for tur. Planen var i utgangspunktet å lage brente mandler, men med berre en liten handfull med mandler igjen i krukka, så miksa eg heller saman ulike typer nøtter:

Og dette var jo mykje meir spennande enn berre dei typiske brente mandlane! Her har eg altså brukt en miks av det eg hadde tilgjengelig; mandler, valnøtter, cashewnøtter og hasselnøtter. Du kan sjølvsagt bruke akkurat dei nøttene du liker og har tilgjengelig, og gjerne berre bruke mandler dersom du ønsker å lage sukkerfri, brente mandler 🙂

Nøttene blir knasande sprø, søte (men ikkje for søte!) og har en god smak av kanel. Passer perfekt som sunn snacks, til å strø over havregrauten, yoghurtblandinger, fruktsalat, desserter og smoothier, topping på kaker, til å lage konfekt med også vidare. Her er det berre fantasien som setter grenser!

Sukkerfri, brente julenøtter, 1 stort glass
300 g valgfri nøtter
1 stor ss smør, smelta
3 ss sukrin gold
1 ts kanel
3 klyper maldonsalt (kan sløyfast, men gir en skikkelig god smak!)

Slik gjer du: 
Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme. Fordel nøttene på eit steikebrett med bakepapir og forsteik i 6-8 minutt, til dei begynner å bli gylne. Ha nøttene over i en bolle.

Vend inn smelta smør, sukrin gold, kanel og knust maldonsalt. Fordel nøttene over steikebrettet med bakepapir igjen.

Sett deretter nøttene tilbake i ovnen. Steik i 6-8 minutt, eller til en god brunfarge (pass på at dei ikkej svir seg!). Avkjøl nøttene på steikebrettet.

Etter nøttene er avkjølt blir dei crunchy. Oppbevar i ei glasskrukke i kjøkkenskapet. Nøttene står seg evig 🙂

Julenøttene er inspirert av min populære oppskrift på skivede, brente mandler uten sukker fra arkivet. Einase forskjellen er typen nøtter som er brukt;

Oppskrifta finner du HER. Dette er mine favorittmandler og eg har eit glass i kjøkkenskapet konstant gjennom heile året, og eg bruker dei til alt mulig!

Desse brente julenøttene kan jo sjølvsagt lagast heile året. Eg kjem definitivt til å lage opp desse og ha i ei glasskrukke i kjøkkenskapet framover 🙂 Og du… Desse er jo også heilt supre som en spiselig julegave. Nam!

6 kommentarer

 1. Takk for kjempefin blogg 🙂

  1. Takk som følger, Emilie 🙂

 2. Ida Sofie

  Digg!

  1. Ja, skikkelig godt 😀

 3. Hei kan man bruke vanlig salt?

  1. Nja, det blir ikkje heilt det samme 😉 Isåfall må du bruke litt mindre.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *