Slik lager du sukkerfri kokosmakroner!

God fredag!
Bedre seint enn aldri, er det ikkje det ein seier? 🙂 

Er du på utkikk etter sukkerfri kokomakroner så har du vertfall komt riktig! Kokosmakroner er jo fra før på bloggen, men denne oppskrifta er gjort ein liten justering på. Eg har nemlig brukt litt Fibersirup Clear i tillegg til Sukrinmelis/Sukrin+, både for smaken sin del, men også for konsistensen sin del. Fibersirup nøytraliserer den litt isande smaken som Sukrinmelis kan gi (spesielt i typiske småkaker, der Sukrinvarianter ofte utgjer ein større del av det totale volumet), og i tillegg har jo Fibersirup den egenskapen med å gi en litt seig kjerne og sprø utside. Men har du ikkje Fibersirup og vil lage desse, så kan oppskrifta lagast uten også 🙂

Du trenger, ca. 12-15 stk
2 eggekviter
70 g Sukrinmelis eller 35 g Sukrin+ *
1/3 ts ekte vaniljepulver*
60 g Fibersirup Clear *
140 g kokosmasse

Slik gjer du:
Pisk eggekviter med en miksmaster sammen med sukrinmelis/sukrin+ og ekte vaniljepulver til blandinga er lett og luftig. Vend inn Fibersirup Clear og kokosmasse.

Bruk to spiseskeier til å forme topper av kokosmassen på eit steikebrett med bakepapir. Steik på 180 grader, over-undervarme i ca. 9-12 minutt, eller til dei begynner å bli gylne. Avkjøl på steikebrettet.

Pynt gjerne med sjokolade om det er ønskelig. Oppbevarast i kakeboks.

Tips og alternativer*
♦ Sukrinmelis/Sukrin+ kan byttast med anna type søtning tilsvarande 70 g melis.

♦ Ekte vaniljepulver gir en veldig god smak i kokosmakronane. Har du ikkje dette kan du bruke frø fra 1 vaniljestang. Eventuelt kan det droppast.

♦ Du kan lage oppskrifta uten Fibersirup Clear, men kokosmakronane blir absolutt best med. Eventuelt må du då bruke 25 g ekstra søtning (for eksempel 30 g Sukrinmelis eller 15 g Sukrin+).

Kokosmakronane kan du pynte akkurat som du vil. Nokon liker dei best uten sjokolade, nokon liker mykje sjokolade. Eg har brukt litt sukkerfri, mørk sjokolade – aller mest for pynten sin del 😉

Kokosmakroner er mange sin favoritt! Vil du lage ein sukkerfri variant så håper eg du tester desse♥

God fredag og god helg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Hei. Jeg har fibersirup gold- kan jeg bruke det i stedetfor clear?

    1. Du kan jo prøve 🙂 Eg ville ikkje brukt det sjølv i denne oppskrifta, men kan hende det blir bra!

  2. Hei! Tror du jeg kan bruke Sukrin Gold istedenfor Sukrin+? Er kanskje et dumt spørsmål, men er første gang jeg bruker Sukrin i bakst

    1. Hei! Det pleier som regel ikkje å vere eit problem å bytte, men eg ville brukt sukrin+ eller sukrinmelis i denne oppskrifta, rett og slett for at den skal løyse seg skikkelig opp i eggekvitene. Men du kan jo alltids prøve – kan hende det går heilt fint 🙂

  3. Ann-Mari S Eide

    Hei. Eg synes dei vart vel søte og med litt ettersmak. Nokon eg kan redusere ? Ellers lette og god konsistens.

    1. Du kan prøve å redusere litt på sukrinmelis/sukrin+ eventuelt 🙂

  4. Nam, denne må testes! Takk for oppskrift 🙂

    1. Håper dei faller i smak, Anette 😀

  5. Hei! Er denne oppskriften bedre enn den andre du har synes du? De ser liksom «høyere»ut de andre.. Altså kanskje saftigere i midten?

    1. Dette er nok den beste oppskrifta hittil ja 🙂