Enkel og smakfull julesalat

Reklame/ innlegg i samarbeid med Enriched Food

God mandag!

Vi kan jo ikkje berre snakke om julekaker no i desember… Men vi treng heller ikkje utelukke juleoppskriftene 🙂 Kanskje eg kan friste med ein skikkelig smakfull julesalat med blant anna pære, karamelliserte valnøtter, druer, basilikum og nydelig Enriched Basilikumolje? Denne salaten blei SÅ god, kombinasjonen av smaker og konsistenser blei heilt perfekt!

Salaten kan du nyte til lunsj, kveldsmat, ha til julebrunsjen, som en lettvint middag, tilbehør til middagen eller som en egen tapasrett/rett på koldtbordet.

Som nevnt i tidligare innlegg har eg inngått eit samarbeid med Enriched Food, og du kan lese meir om det HER. I dagens oppskrift har eg brukt Enriched Basilikumolje og omega-3, og den gir ikkje berre en rik og god smak – den tilfører også Omega-3 fettsyrer på en enkel og velsmakande måte. Å få dekka kroppens behov for Omega-3 og oppnå helsefordeler i det daglige kostholdet så enkelt er jo berre fantastisk. Enriched har naturlige oljer som løfter matopplevelsen i både smak og helsegevinst, og eg er veldig glad for at eg får samarbeide med Enriched. Gleda meg til å vise dokke mange fleire måter å inkludere desse oljene i både kosthold og oppskrifter 🙂

Vil du lese meir om Enriched, historia og deiras fokus og konsept – besøk heimesida HER♥

Du trenger, 1-2 porsjoner
2-3 never Baby Leaf mix
1 mozzarellaost
1 pære
litt druer
litt rødløk
frisk basilikum
1-2 ss Enriched Basilikumolje med omega-3

1 god neve valnøtter
1-2 ts honning

Slik gjer du:
Start med å honningriste valnøttene. Rist nøttene eit par minutt på middels varme i tørr steikepanne til dei begynner å bli gylne. Tilsett honning, rør godt og la det surre eit par minutt til. Avkjøl på bakepapir. Nøttene blir sprø når dei er avkjølte.

Legg Baby Leaf mix på en tallereken eller skål. Topp med biter av mozzarella, pære, rødløk og druer delt i to, til slutt blader av basilikum og Enriched Basilikumolje. Ha over litt grovkverna pepper og strø valnøttene over salaten til slutt når dei er avkjølte. Server♥

Denne salaten falt så godt i smak i heimen at den definitivt skal lagast fleire ganger! Karamelliserte valnøtter lager eg gjerne opp ein større porsjon av når eg først er i gang, så har eg valnøttene i eit glass i kjøkkenskapet. Når desse er ferdig karamelliserte er salaten klar på 1-2-3, og det er jo heilt toppers 🙂

Håper du er frista til å prøve♥ Imorgon er vi tilbake til julekakene, eg har fortsatt ein god del oppskrifter eg vil dele før veka er omme 🙂

Nyt mandagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *