Linda Stuhaug

Annonse

18. desember 2018

Sjokolade- og mandelkonfekt med havsalt

Sjokolade- og mandelkonfekt med havsalt
Hei godtfolk♥
Idag tenkte eg å dele oppskrift på det som kanskje er verdens enklaste snack-oppskrift: sjokolade- og mandelkonfekt med havsalt! Du treng kun 3 ingredienser og dei seier seg kanskje sjølv… sjokolade, mandler og havsalt 🙂 At noko så enkelt kan vere så godt. Nam!
Du bestemmer naturligvis sjølv kva sjokolade du vil bruke. Eg har brukt sukkerfri, mørk sjokolade (merket Cavalier) og synes det er veldig godt. Du kan også bruke sukkerfri, lys sjokolade, eller eventuelt kvit sjokolade.
Er du ikkje opptatt av at det skal vere sukkerfritt, så kan du for eksempel bruke 70% eller 86% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken – alt etter kva man liker 🙂
Sjokolade- og mandelkonfekt med havsalt, 8-10 biter 125 g mandler 100 g valgfri sjokolade havsalt
Slik gjer du: 1. Bre mandlane over eit steikebrett med bakepapir. Rist på 180 grader, over-undervarme i 7-10 minutt, til mandlane har fått en gyllen farge. Avkjøl.
2. Smelt sjokoladen skånsomt over kokande vannbad eller i mikrobølgeovnen.
3. Bland mandlane godt inn i den smelta sjokoladen. Bruk to spiseskeier til å lage pletter av mandelkonfekten. Legg på eit bakepapir i en form/tallerken.
4. Fordel resten av sjokoladen over plettane og avslutt med havsalt. La mandelkonfekten avkjøle seg i kjøleskapet.
5. Mandelkonfekten oppbevarer du i en kakeboks eller i eit glass, gjerne kaldt for å unngå at sjokoladen smelta.
Oppskrifta er inspirert av flinke Ina fra Mat På Bordet, og du finner hennar originaloppskrift HER♥ Einaste forskjellen her er rett og slett bruken av type sjokolade, men her står de jo som nevnt fritt til å velge 🙂
Visst du ønsker litt meir variasjon til oppskrifta er det mange måter å gjere det på; ♦ Bytt ut litt av nøttene med biter av tørka frukt, for eksempel rosiner, daddelbiter eller fiken.
♦ Du kan gjerne bruke andre typer nøtter framfor mandler. Kva med peanøtter, cashewnøtter, valnøtter eller en blanding? Her er det også knallgodt med brente nøtter, for eksempel brente julenøtter som du finner oppskrift på HER!
Bruk fantasien og lag din egen vri på sjokolade- og mandelkonfekten!
Akkurat no er jo denne oppskrifta meint som julesnacks, men konfekten passer naturligvis like godt heile året! Lag opp og ha ståande i kjøleskapet om søtsuget skulle melde seg, eller om du plutselig skulle få kaffibesøk 🙂 Oppskrifta kan gjerne både doblast og triplast!
Velbekomme!
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Hei godtfolk♥

Idag tenkte eg å dele oppskrift på det som kanskje er verdens enklaste snack-oppskrift: sjokolade- og mandelkonfekt med havsalt! Du treng kun 3 ingredienser og dei seier seg kanskje sjølv… sjokolade, mandler og havsalt 🙂 At noko så enkelt kan vere så godt. Nam!

Du bestemmer naturligvis sjølv kva sjokolade du vil bruke. Eg har brukt sukkerfri, mørk sjokolade (merket Cavalier) og synes det er veldig godt. Du kan også bruke sukkerfri, lys sjokolade, eller eventuelt kvit sjokolade.

Er du ikkje opptatt av at det skal vere sukkerfritt, så kan du for eksempel bruke 70% eller 86% mørk sjokolade fra dagligvarebutikken – alt etter kva man liker 🙂

Sjokolade- og mandelkonfekt med havsalt, 8-10 biter
125 g mandler
100 g valgfri sjokolade
havsalt

Slik gjer du:
1. Bre mandlane over eit steikebrett med bakepapir. Rist på 180 grader, over-undervarme i 7-10 minutt, til mandlane har fått en gyllen farge. Avkjøl.

2. Smelt sjokoladen skånsomt over kokande vannbad eller i mikrobølgeovnen.

3. Bland mandlane godt inn i den smelta sjokoladen. Bruk to spiseskeier til å lage pletter av mandelkonfekten. Legg på eit bakepapir i en form/tallerken.

4. Fordel resten av sjokoladen over plettane og avslutt med havsalt. La mandelkonfekten avkjøle seg i kjøleskapet.

5. Mandelkonfekten oppbevarer du i en kakeboks eller i eit glass, gjerne kaldt for å unngå at sjokoladen smelta.

Oppskrifta er inspirert av flinke Ina fra Mat På Bordet, og du finner hennar originaloppskrift HER♥ Einaste forskjellen her er rett og slett bruken av type sjokolade, men her står de jo som nevnt fritt til å velge 🙂

Visst du ønsker litt meir variasjon til oppskrifta er det mange måter å gjere det på;
♦ Bytt ut litt av nøttene med biter av tørka frukt, for eksempel rosiner, daddelbiter eller fiken.

♦ Du kan gjerne bruke andre typer nøtter framfor mandler. Kva med peanøtter, cashewnøtter, valnøtter eller en blanding? Her er det også knallgodt med brente nøtter, for eksempel brente julenøtter som du finner oppskrift på HER!

Bruk fantasien og lag din egen vri på sjokolade- og mandelkonfekten!

Akkurat no er jo denne oppskrifta meint som julesnacks, men konfekten passer naturligvis like godt heile året! Lag opp og ha ståande i kjøleskapet om søtsuget skulle melde seg, eller om du plutselig skulle få kaffibesøk 🙂 Oppskrifta kan gjerne både doblast og triplast!

Velbekomme!

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Annonse

2 Kommentarer

M

Monica

18. desember 2018

Spennende oppskrift som skal prøves! Ser du skriver at du bruker over-/undervarme i ovnen. Er det noen spesiell grunn til at du bruker det og ikke f.eks varmluft?

Linda Stuhaug

18. desember 2018

Tenker du ift til denne oppskrifta med rista mandler? Det er rett og slett berre fordi mandlane blir veldig fort svidde/for godt rista med varmluft. Det er berre å bruke det, men eg foretrekker over-undervarme når eg rister nøtter 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg