Linda Stuhaug

Annonse

28. desember 2018

Pepperkake havregraut

Pepperkake havregraut
God morgen fra Gol Camping!
Eg har altså rømt fra regnfulle Førde til solfylte Gol. Vi har stasjonert ei stor campingvogn her med spikartelt, så det er nesten som å ha hytte på Gol, og det er heilt fantastisk. Dei neste dagane befinner vi oss med andre ord på Golsfjellet med langrennski på beina. Eg gleda meg sånn!
Men, idag tenkte eg å stikke innom med oppskrift som eg egentlig hadde tenkt å dele før jul. Jula er no ikkje over enda, og havregraut med pepperkakesmak passer like godt til frukost, lunsj eller kveldsmat no i romjula;
Du trenger, 1 porsjon 50-60 g havregryn 3-4 dl melk 1 ts pepperkakekrydder en klype salt
Slik gjer du: Kok opp havregryn med pepperkakekrydder, salt og 3 dl melk. La grauten småkoke under omrøring til den er ferdig (tida vil variere om du bruker lettkokte eller store havregryn). Tilsett meir melk om nødvendig. Server straks med valgfri topping♥
Psst! Rør gjerne inn eit egg i grauten når den er ferdig kokt. Det gjer som regel alltid eg av fleire grunner, blant anna meir næring og langvarig metthetsfølelse.
Eg toppa havregrauten med litt sukrin+, eit dryss kanel, en smørklatt og sukkerfri, brente julenøtter.
Oppskrift på julenøttene finner du HER. Desse passer perfekt som topping på havregraut og yoghurtblandinger!
Havregraut er en favoritt til kveldsmat hos meg, og denne har eg laga nokre ganger no i desember. Veldig godt, veldig enkelt♥
Håper de nyter romjulsdagane og har klart å senke skuldrane. Snakkast plustselig!

God morgen fra Gol Camping!

Eg har altså rømt fra regnfulle Førde til solfylte Gol. Vi har stasjonert ei stor campingvogn her med spikartelt, så det er nesten som å ha hytte på Gol, og det er heilt fantastisk. Dei neste dagane befinner vi oss med andre ord på Golsfjellet med langrennski på beina. Eg gleda meg sånn!

Men, idag tenkte eg å stikke innom med oppskrift som eg egentlig hadde tenkt å dele før jul. Jula er no ikkje over enda, og havregraut med pepperkakesmak passer like godt til frukost, lunsj eller kveldsmat no i romjula;

Du trenger, 1 porsjon
50-60 g havregryn
3-4 dl melk
1 ts pepperkakekrydder
en klype salt

Slik gjer du:
Kok opp havregryn med pepperkakekrydder, salt og 3 dl melk. La grauten småkoke under omrøring til den er ferdig (tida vil variere om du bruker lettkokte eller store havregryn). Tilsett meir melk om nødvendig. Server straks med valgfri topping♥

Psst! Rør gjerne inn eit egg i grauten når den er ferdig kokt. Det gjer som regel alltid eg av fleire grunner, blant anna meir næring og langvarig metthetsfølelse.

Eg toppa havregrauten med litt sukrin+, eit dryss kanel, en smørklatt og sukkerfri, brente julenøtter.

Oppskrift på julenøttene finner du HER. Desse passer perfekt som topping på havregraut og yoghurtblandinger!

Havregraut er en favoritt til kveldsmat hos meg, og denne har eg laga nokre ganger no i desember. Veldig godt, veldig enkelt♥

Håper de nyter romjulsdagane og har klart å senke skuldrane. Snakkast plustselig!

Annonse

4 Kommentarer

A

Ane

15. januar 2019

Hei. Jeg lurer litt på holdberhet av grøtene med egg i. Jeg klarer ikke spise en så stor porsjon, men synes det blir for mye egg om jeg halverer oppskriften. Hvor mange dager kan grøt holde seg i kjøleskapet?

Linda Stuhaug

15. januar 2019

Hei! Holder seg fint 2-3 dager i kjøleskapet iallefall 🙂

K

Karen Olivia Pettersen

29. november 2020

TAKK

Linda Stuhaug

29. november 2020

😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg