Kreolsk fiskeform

Heisann!

No begynner det å bli nokre varianter av desse kreolske middagane her på bloggen, men vi stopper ikkje heilt enda. Kreolsk fiskeform er dagens oppskrift, og denne er hakket enklare enn dei andre, ettersom alt går i en form og inn i ovnen 🙂 En smakfull og skikkelig digg fiskemiddag som kan varierast etter kva ein liker og har tilgjengelig.

Eg har brukt både laks og torsk i oppskrifta, men du kan sjølvsagt bruke berre ein av fisketypane dersom du ønsker det. Les ellers heile innlegget for tips og triks til ingrediensbytting m.m.

Kreolsk fiskeform, middag til ca. 4-5 personer
1 brokkoli
3-4 gulerøtter
1 purreløk
500 g laksefilet (evt. ørretfilet)
400 g torskefilet
1 boks (300 g) creme fraiche
1 boks (400 ml) kokosmelk
2 fedd kvitløk, pressa
2 ss red curry paste
1 ts karrikrydder
1 ts paprikakrydder
salt og pepper

Slik gjer du:
1.
Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Kutt grønnsakene i små biter og legg i en ildfast form. La grønnsakene forsteike i 10 minutt medan du lager sausen.

2. Ha smør/olje i en liten kjele med pressa kvitløk, red curry paste, karrikrydder og paprikakrydder. La det surre på middels varme i 2-3 minutt. Tilsett creme fraiche og kokosmelk, la det få eit oppkok. Smak til om du eventuelt treng ekstra krydder.

3. Ta den ildfaste forma ut av ovnen. Del laksefilet og torskefilet i passelige stykker og legg oppå grønnsakene. Strø over litt salt og pepper, og til slutt den kreolske fiskesausen.

4. Sett heile formen tilbake i ovnen i ca. 15 minutt, eller til fisken er gjennomstekt.

Server fiskeformen med det du ønsker av tilbehør. Kokte poteter, potetmos eller quinoa kan anbefalast!

Tips og alternativer
♦ Tåler du ikkje melkeprodukt kan du erstatte creme fraiche med 1 ekstra boks kokosmelk. Eg vil ikkje anbefale light kokosmelk. Du kan også bruke 2 bokser creme fraiche framfor kokosmelk om du heller ønsker det.

♦  Bruk gjerne dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Eg synes kombinasjonen ovenfor var veldig god, men i middagsformer er det perfekt å bruke opp slappe grønnsaksrester.

♦ Er sausen litt tynn? Bland ut 2 ss maisenna i litt vatn, la sausen småkoke medan du tilsetter maisennajevning i en tynn stråle samtidig som du rører til en fyldig konsistens.

Sunt, godt og veldig enkelt!

La meg samle saman nokre av dei andre kreolske middagane eg har i arkivet:

Kreolsk laksepanne – oppskrift her

*

Kreolsk torskegryte – oppskrift her

*

Kreolsk kyllingpanne – oppskrift her

Velbekomme – og god middag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

  1. Godt nyttĂ„r!! Denne skal testast. Takk for oppskrift 🙂

    1. Godt nyttĂ„r til deg ogsĂ„, Anne Therese! HĂ„per fiskeformen faller i smak 🙂

  2. Tusen takk for gode tips. Kan du lage et innlegg en gang med tips til hvordan fÄ fullverdige mÄltider (spesielt til barn, men ogsÄ voksne) til andre mÄltider enn middag? Har tatt til meg tipset ditt om egg i havregrÞt (kvelds), men fÞler spesielt frokost og lunsj fort blir skive med brunost. Savner Ä fÄ alle nÊringsstoffene i mÄltidene, sÊrlig grÞnnsaker og proteiner.

    1. Skal notere meg det 🙂 Men generelt finner du mange gode tips pĂ„ bloggen her. Dei fleste oppskriftene eg deler er fullverdige, eller sĂ„ skriver eg ogsĂ„ ofte kva tilbehĂžr o.l eg anbefaler (dĂ„ for Ă„ fĂ„ eit fullverdig mĂ„ltid).

  3. Det her ser «mouthwatering good» ut! Gjett om dette skal prÞves! Takk for ei flott oppskrift!:)

    1. Det var virkelig godt! HĂ„per oppskrifta faller i smak, Therese 😀

  4. Denne var nydelig! Mettet godt og smakte fortreffelig!

    1. Hurra, sĂ„ stas Elisabeth 😀

  5. Glemte Ă„ kjĂžpe kokosmelk, kan den erstattes med vanlig melk???

    1. Du har ikkje tilfeldigvis to bokser med creme fraiche? 🙂 Vil i utgangspunktet ikkje anbefale vanlig melk, sausen vil berre bli veldig flytande og uttynna dĂ„…

  6. Takk for oppskrift! Det var fantastisk godt, forma ble skrapet

    1. SĂ„ hyggelig Ă„ lese, Ann Jeanett! Det er alltid eit godt tegn 😀

  7. Denne ble en suksess! Vi er to stykker og det ble nok mat til restelunsj pĂ„ begge dagen etter 🙂

    1. Restelunsj er sĂ„ digg! Eg skal definitivt bli flinkare pĂ„ Ă„ lage opp ekstar mykje middag, slik at vi kan ha med oss rester i matpakken dagen etterpĂ„ 🙂 Kjekt du likte oppskrifta, Maren <3

  8. Tusen takk for fantastisk god oppskrift.
    Denne retten falt i smak hos alle. Lurte pÄ en ting, gÄr det an Ä fryse sausen? For kunne tenkt meg Ä lage til 2 personer, og sÄ bruke resten av sausen neste gang jeg laget til 2 personer.

    1. Hei Hilde! Du kan prĂžve Ă„ fryse sausen, eg rekner med det gĂ„r fint – men kan aldri svare heilt sikkert nĂ„r eg ikkje har prĂžvd sjĂžlv. Kjekt at middagen falt i smak 😀

  9. Tusen takk for deilig fiskemiddag! Den var virkelig god

    1. SĂ„ kjekt Ă„ lese, Heidi! Stas 😀