Seige, søte peanøttkjeks med sjokolade

God fredag alle sammen!

Er de klare for helg etter ei noko kort veke? Eg er ganske så forvirra i hode og føler på alle måter at det berre er onsdag idag, men helga er sjølvsagt velkommen uansett 🙂

Idag tenkte eg å dele oppskrift på nokre knallgode kjeks. Desse peanøttkjeksa med sjokolade er seige med en sprø utside – perfekt konsistens etter min smak! I tillegg er dei søte, inneholder salte peanøtter i kombinasjon med sjokolade, og det veit vi jo alle rett og slett er superdigg.

Kjeksa er uten tilsatt sukker, naturlig glutenfri og kan lagast melkefri (bruk melkefri sjokolade, eller eventuelt dropp sjokoladetrekket). Supre å nye som sunnare snacks, enten det er til kaffikoppen eller på tur 🙂

Seige, søte peanøttkjeks med sjokolade, 20-22 stk 
110 g salte peanøtter
110 g valnøtter
3 ss sukrin gold*
1 eggekvite
100 g fibersirup clear
1/3 ts kanel
ca. 50 g sukkerfri sjokolade

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.

2. Grovmal nøttene i en kraftig blendar eller foodprosessor.

3. Vend inn resten av ingrediensane.

4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt ned i midten.

5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist.

6. Når kjeksa er avkjølte smelter du sjokolade og dypper halve kjeksen nedi. Avkjøl til sjokoladen er stivna, og oppbevar kjeksa i en kakeboks.

Lignande kjeks har eg delt i fleire varianter tidligare – og desse har virkelig falt i smak hos de lesere. Dagens variant er en ny vri, men er minst like gode (om ikkje bedre!) enn fleire av dei eg har delt før 🙂

Velbekomme, nyt en deilig kjeks eller to♥

Og ikkje minst… god helg! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Hei, går det an å erstatte fibersirup med noe annet?

    1. Hei! I utgangspunktet ikkje – fibersirup er kjerneingrediensen her som gir den seige, gode konsistensen – i tillegg sprø kanter og søtsmak. Du kan alltids prøve med anna flytande søtning, men det blir ikkje samme typen kjeks 🙂

  2. Går det an å bruke mørk fibersirup ?

    1. Ja, du kan det – men eg opplever at eg ikkje får heilt den samme seigheten med gold som eg får med clear. I tillegg er jo gold søtare, så då må du kutte ned på sukrin 🙂

  3. Fantastisk gode og såå enkle å slenge sammen til en kaffekopp. Blir garantert laget igjen

    1. Så hyggelig å lese, Hege – det er stas 😀

  4. Nam, disse ble knallgode og var superenkelt å lage! Selv kjæresten min som sjeldent er fan av «sunnere alternativer» når det kommer til snacks elsket de 🙂 Hvordan vil du anbefale å oppbevare disse, og hvor lenge tror du de holder seg gode? På forhånd takk!

    1. Hei! Så hyggelig å lese 😀 En oppbevarer desse i ein kakeboks, står seg fint i 1-2 veker 🙂

  5. Hei Linda!
    Varmer du først fibersirupen?

    1. Hei! Neida, det er ikkje nødvendig 🙂