Linda Stuhaug

Annonse

Seige, søte peanøttkjeks med sjokolade

Seige, søte peanøttkjeks med sjokolade
God fredag alle sammen!
Er de klare for helg etter ei noko kort veke? Eg er ganske så forvirra i hode og føler på alle måter at det berre er onsdag idag, men helga er sjølvsagt velkommen uansett 🙂
Idag tenkte eg å dele oppskrift på nokre knallgode kjeks. Desse peanøttkjeksa med sjokolade er seige med en sprø utside – perfekt konsistens etter min smak! I tillegg er dei søte, inneholder salte peanøtter i kombinasjon med sjokolade, og det veit vi jo alle rett og slett er superdigg.
Kjeksa er uten tilsatt sukker, naturlig glutenfri og kan lagast melkefri (bruk melkefri sjokolade, eller eventuelt dropp sjokoladetrekket). Supre å nye som sunnare snacks, enten det er til kaffikoppen eller på tur 🙂
Seige, søte peanøttkjeks med sjokolade, 20-22 stk 110 g salte peanøtter 110 g valnøtter 3 ss sukrin gold* 1 eggekvite 100 g fibersirup clear* 1/3 ts kanel ca. 50 g sukkerfri sjokolade
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.
2. Grovmal nøttene i en kraftig blendar eller foodprosessor.
3. Vend inn resten av ingrediensane.
4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt ned i midten.
5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist.
6. Når kjeksa er avkjølte smelter du sjokolade og dypper halve kjeksen nedi. Avkjøl til sjokoladen er stivna, og oppbevar kjeksa i en kakeboks.
Tips og alternativ* → Fibersirup clear er jo gått ut av produksjon, men eg veit mange har denne heime enda. Har du den derimot ikkje kan den byttast med den nye Sukrinsirupen. Denne er søtare, så då holder det med 1-2 ss sukrin gold i tillegg.
→ Sukrin gold kan og byttast med anna søtning tilsvarande 3 ss sukker (evt. 1-2 ss sukker om du bruker Sukrinsirup).
Lignande kjeks har eg delt i fleire varianter tidligare – og desse har virkelig falt i smak hos de lesere. Dagens variant er en ny vri, men er minst like gode (om ikkje bedre!) enn fleire av dei eg har delt før 🙂 Velbekomme, nyt en deilig kjeks eller to♥ Og ikkje minst… god helg!

God fredag alle sammen!

Er de klare for helg etter ei noko kort veke? Eg er ganske så forvirra i hode og føler på alle måter at det berre er onsdag idag, men helga er sjølvsagt velkommen uansett 🙂

Idag tenkte eg å dele oppskrift på nokre knallgode kjeks. Desse peanøttkjeksa med sjokolade er seige med en sprø utside – perfekt konsistens etter min smak! I tillegg er dei søte, inneholder salte peanøtter i kombinasjon med sjokolade, og det veit vi jo alle rett og slett er superdigg.

Kjeksa er uten tilsatt sukker, naturlig glutenfri og kan lagast melkefri (bruk melkefri sjokolade, eller eventuelt dropp sjokoladetrekket). Supre å nye som sunnare snacks, enten det er til kaffikoppen eller på tur 🙂

Seige, søte peanøttkjeks med sjokolade, 20-22 stk
110 g salte peanøtter
110 g valnøtter
3 ss sukrin gold*
1 eggekvite
100 g fibersirup clear*
1/3 ts kanel
ca. 50 g sukkerfri sjokolade

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 180 grader, over-undervarme.

2. Grovmal nøttene i en kraftig blendar eller foodprosessor.

3. Vend inn resten av ingrediensane.

4. Form klatter (en stor, god ts) på eit steikebrett med bakepapir og trykk ei valnøtt ned i midten.

5. Steik midt i ovnen i ca. 12-15 minutt, eller til dei er lett gylne og sprø på utsida. Avkjøl på rist.

6. Når kjeksa er avkjølte smelter du sjokolade og dypper halve kjeksen nedi. Avkjøl til sjokoladen er stivna, og oppbevar kjeksa i en kakeboks.

Tips og alternativ*
→ Fibersirup clear er jo gått ut av produksjon, men eg veit mange har denne heime enda. Har du den derimot ikkje kan den byttast med den nye Sukrinsirupen. Denne er søtare, så då holder det med 1-2 ss sukrin gold i tillegg.

→ Sukrin gold kan og byttast med anna søtning tilsvarande 3 ss sukker (evt. 1-2 ss sukker om du bruker Sukrinsirup).

Lignande kjeks har eg delt i fleire varianter tidligare – og desse har virkelig falt i smak hos de lesere. Dagens variant er en ny vri, men er minst like gode (om ikkje bedre!) enn fleire av dei eg har delt før 🙂

Velbekomme, nyt en deilig kjeks eller to♥ Og ikkje minst… god helg!

Annonse

16 Kommentarer

H

Hege

6. januar 2019

Fantastisk gode og såå enkle å slenge sammen til en kaffekopp. Blir garantert laget igjen

Linda Stuhaug

6. januar 2019

Så hyggelig å lese, Hege – det er stas 😀

T

Therese

4. januar 2019

Går det an å bruke mørk fibersirup ?

Linda Stuhaug

5. januar 2019

Ja, du kan det – men eg opplever at eg ikkje får heilt den samme seigheten med gold som eg får med clear. I tillegg er jo gold søtare, så då må du kutte ned på sukrin 🙂

C

Camilla

4. januar 2019

Hei, går det an å erstatte fibersirup med noe annet?

Linda Stuhaug

5. januar 2019

Hei! I utgangspunktet ikkje – fibersirup er kjerneingrediensen her som gir den seige, gode konsistensen – i tillegg sprø kanter og søtsmak. Du kan alltids prøve med anna flytande søtning, men det blir ikkje samme typen kjeks 🙂

A

AA

14. januar 2019

Nam, disse ble knallgode og var superenkelt å lage! Selv kjæresten min som sjeldent er fan av «sunnere alternativer» når det kommer til snacks elsket de 🙂 Hvordan vil du anbefale å oppbevare disse, og hvor lenge tror du de holder seg gode? På forhånd takk!

Linda Stuhaug

15. januar 2019

Hei! Så hyggelig å lese 😀 En oppbevarer desse i ein kakeboks, står seg fint i 1-2 veker 🙂

I

Ine

6. juni 2019

Hei Linda! Varmer du først fibersirupen?

Linda Stuhaug

6. juni 2019

Hei! Neida, det er ikkje nødvendig 🙂

M

Marianne

28. november 2023

Skal eggehviten piskes stiv....? 😊

Linda Stuhaug

3. desember 2023

Nei :)

G

Gunda

8. mars 2020

Hei. Jeg lurer på, når det står grovhakk nøttene, menes både peanøtter og valnøtter da?

Linda Stuhaug

8. mars 2020

Ja. Og:n det står grovmal, ikkje grovhakk. Det er stor forskjell, hehe 🙂

G

Gunda

8. mars 2020

Det er det! Takk for raskt svar!

Linda Stuhaug

10. mars 2020

Ingen problem 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg