Over 20 ulike oppskrifter & tips med cottage cheese!

Eg har så lenge eg kan hugse vore en stor motstandar av unødvendig kasting av mat. Dei siste åra har eg ikkje berre vore opptatt av mindre matsvinn, men også #matredding. Datomerkinga best før er det mange år sidan eg slutta å følge med på, eg bruker heller sansane og ser, lukter og smaker om maten er god. Og det er den i 98% av tilfella, både dager og veker etter utløpsdatoen 😉

Forrige veke var eg på butikken og såg det låg haugevis med cottage cheese i 50% korga, fordi dei gjekk ut på dato samme dagen. Eg kjøpte med meg 9-10 store beger med cottage og fekk enormt mykje respons på instagram (bildene er fra instastory). Nokon av dei spørsmåla som gjekk igjen var:

1) Kva skal eg bruke cottage cheesen til?
2) Kva oppskrifter liker eg å bruke cottage cheese i?

I bunn og grunn liker eg aller best å ete cottage cheese rett fra boksen. Ellers så er eg veldig glad i å lage meg ei skål med cottage cheese i bunn, toppa med ulike typer frukt/bær/nøtter/nøttesmør/granola og lignande. Eg ete cottage cheese på ein av desse to måtane kvar einaste dag!

Men, cottage cheese bruker eg også mykje i ulike oppskrifter, og idag har eg samla saman over 20 (!) ulike oppskrifter der cottage cheese er brukt som ein av hovedingrediensane. Det er jammen mykje godt ein kan lage med cottage cheese av både salte og søte måltider gjennom heile dagen. Så treng du inspirasjon, så håper eg virkelig du finner det her 🙂

*

Fyldig sjokoladekrem på 2 minutter – oppskrift her
Nyt til dessert, frukost, lunsj eller kveldsmat! Næringsrik, sunn og veldig god.

*

Bytt ut yoghurt med cottage cheese i smoothier – for eksempel smoothie bowl med skogsbær her
I nokre oppskrifter er cottage cheese lista opp som ingrediens i smoothier, men som regel er det yoghurt som blir brukt. Bytt rett og slett ut yoghurten med cottage cheese. Smoothien blir likevell blenda, så alle klumpane forsvinner 🙂

*

Proteinrike havrerundstykker i tre ulike varianter; naturelle her // med gulrot her // med chiafrø her
Desse rundstykka topper listene mine over mest populære frukost- og lunsjoppskrifter på bloggen! Du lager rundstykka på 1-2-3 med ingredienser fra butikken, dei er saftige og gode, passer til det meste, holder seg ferske i fleire dager og er fine å fryse. Og naturligvis; med cottage cheese som ein av hovedingrediensane.

*

Sunne og enkle vafler med cottage cheese – oppskrift her
I desse vaflane har eg brukt cottage cheese istedenfor kesam (som eg egentlig pleier å bruke) – og det er en super måte å bruke cottage cheese på. Ellers når du lager vafler er det berre å hive oppi en boks, eller eventuelt nokre spiseskeier, og blende vaffelrøra, det blir nok bra uansett om du ikkje har en konkret oppskrift 🙂

*

Heimelaga lompelasagne – oppskrift her
Det som kjennetegner oppskrifta mi på lompelasagne er 1) lomper istedenfor pastaplater og 2) cottage cheese istedenfor kvit saus. Det blir supergodt – prøv sjølv! Er du ikkje så glad i klumpane i cottage cheesen så kan du alltids mose den med stavmiksar før du bruker den i lasagnen.

*

Proteinrike matmuffins med ost og skinke – oppskrift her
Desse holder seg saftige og gode i fleire dager, og er perfekt til frukost, matpakken eller turmat!

*

Grove og proteinrike lapper med cottage cheese – oppskrift her
På lik linje med vafler, så er cottage cheese i pannekake/lappe-røra heilt topp. Bruk denne oppskrifta, eller rett og slett berre tilsett litt cottage cheese i pannekake/lappe-røra og blend heile røra klumpfri.

*

Heimelaga, sunn pizza med proteinrik havrebunn – oppskrift her
Pizzabunnen lager du på 1-2-3, og deiga treng verken elting eller heving. Alle ingrediensane finner du på dagligvarebutikken og det er absolutt ikkje noko hokus-pokus. Naturlig grov, naturlig sunn – og skikkelig digg!

*

Dessertskål til frukost med søte, varme bær – oppskrift her
Som nevnt innledningsvis ete eg stort segg cottage cheese i bunnen av ei skål, toppa med frukt, bær, nøtter også vidare. Her er eit eksempel på ei slik skål; med søte, varme jordbær, crunchy valnøtter og sjølvsagt cottage cheese i bunn!

*

Grov, næringsrik frukostkake – oppskrift her
… som også passer like godt til lunsj, turmat, kaffikos eller kveldmat! Proteinrik og knallgod – med cottage cheese som ein av ingrediensane. Denne må du prøve!

*

Ulike oppskrifter på grove, saftige frukostmuffins – oppskrifter her
Prinsippet er det samme som frukostkaka, og desse har eg laga i fleire forskjellige varianter. Her kan du fint bruke cottage cheese framfor kesam, slik det står i innlegga 🙂

*

Proteinrike havrebriks – oppskrift her
Havrebriks som er supre med godt pålegg, eller eventuelt tilbehør til suppe & salater!

*
Slik lager du perfekta havrepannekaker – oppskrift her
Om det er vafler, lapper eller pannekaker eg lager, så må eg berre ha cottage cheese som pålegg. Det er fantatsisk godt i kombinasjon med jordbærsylte! Cottage cheese passer også som pålegg på brødskiva, knekkebrød, i lomper, wraps i både salte og søte kombinasjoner.

*

… for å ta eit eksempel på ein anna versjon der cottage cheese blir brukt som pålegg; i lomper med makrell i tomat, pepper og agurk! Ein av mine største lompe-favoritter gjennom åra♥

*

Proteinrikt havrebrød – oppskrift her // proteinrikt havrebrød med chiafrø – oppskrift her
Supersaftige, næringsrike brød som passer med både salt og søtt pålegg. Perfekt å fryse i brødskiver!

*

Cottage cheese som topping på havregraut – oppskrift på gulrotkake havregraut her
Cottage cheese er veldig godt å bruke som topping på havregrauten, eller eventuelt blande inn i havregrauten. Eg super måte å få inn litt proteiner i måltidet på!

*

Proteinrike havrerundstykker med innbakt ost & skinke – oppskrift her
Nesten samme oppskrift som matmuffinsane, men i en forenkla form. Desse er alltid med meg på langturer om sommaren! Heilt supre som turmat, men også til matpakken 🙂

*

Cottage cheese blanda inn i salater♥
Om det er ein grønn salat, ein pastasalat, ein quinoasalat, lunsjsalat – så synes eg det er veldig godt å blande inn cottage cheese som ein av ingrediensane i salaten. Det blir saftig, proteinrikt og veldig godt!

Utenom desse oppskriftene så bruker eg også cottage cheese som tilbehør eller topping på middagen (alt fra taco til supper, salater og laks). Altså er det heeeilt sikkert noko meir eg har gløymt 😉

Fant du noko som frista? Det får eg virkelig tru! Er du heldig og får fylt opp kjøleskapet med cottage cheese, så kan du jo prøve deg på ein av desse oppskriftene 🙂

Ellers så vil eg gjerne høyre kva du liker best å bruke cottage cheese til? Har du kanskje ei favoritt frukostskål, en favorittoppskrift eller kanskje du er som meg og liker den best rett fra boksen? Legg gjerne igjen en kommentar♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

 1. Takk for mange gode oppskrifter!! Lager flere av oppskriftene dine hver uke, beste matbloggen

  1. Tusen takk for det, det er veldig kjekt å lese 😀 <3

 2. 5 av de oppskriftene er gjenganger her i hus
  Noe annet jeg liker å bruke cottage cheese til: Blande det med gresk yoghurt, nøtter og fibersirup Piske krem av fløte og Sukrin+ eller sukrinnelis om jeg er tom for Sukrin+, blande cottage cheese med krem og ha Sukkerfritt jordbær syltetøyet. Sunnere «riskrem»

  1. Høyres godt ut, Linn 😀

 3. Supre oppskrifter!
  Bruker ofte å lage en enkel middag etter trening med: kjøttdeig med tacokrydder, quinoa, stekt paprika, squash, mais og sjampinjong, og cottage cheese vesidenav! Veldig godt og veldig enkelt!

  1. Cottage cheese er genialt som tilbehør til middagen! Og det passer til ALT 😀

 4. Jeg elsker å blande cottage cheese i havregrøten til frokost sammen med honning og kanel + frukt/bær ved siden av Utrolig inspirerende blogg du har, Linda! Alltid gode, sunne og næringsrike oppskrifter

  1. Tusen takk Ida, så hyggelig å lese 😀 <3 Håper eg kan fortsette å inspirere!

 5. Elsker cottage cheese! Min enkle sunne hverdagsmiddag med cottage cheese er ovnsbakt skinke, purreløk, brokkoli og cottage cheese form! Nam!
  (Oppskrift; kok brokkoli og surr skinke og purreløk i stekepannen. Ha alt over i form. Bland egg med cottage cheese og tilsett litt (mye!) god sennep og litt salt/pepper og hell over skinkeblandingen. Strø på revet ost og stek i ovnen 200 grader i ca 40 min til osten er smeltet og gylden. Tilsett gjerne hvite bønner eller bytt ut skinken med kald kokt/stekt laks for variasjon)

  1. Det høyre supergodt ut 😀 Har laga ein lignande form tidligare faktisk, men uten sennep og bacon i tillegg til skinke. Perfekt måte å bruke cottage cheese på!! 🙂

 6. Janne Schive

  Cottage cheese med reker/scampi, og sweet chili saus er veldig godt! ❤

  1. Spennande! Men ingenting anna…? Eller er tanken i en wok med grønnsaker for eksempel? 😀

 7. Så sykt digg ut! Jeg elsker å blande cottage cheese med yt protein sjokoladesmak, toppet med bær – skikkelig digg (og mettende!) når jeg har dårlig tid til lunsj 🙂

  1. Høyres godt ut, Kaia 😀 «Sunn sjokolade» til lunsj er absolutt ikkje feil <3