Enkle omelettmuffins

God onsdag!

Kvardagen er godt i gang igjen, og med det har eg eit supert matpakketips til dokke idag: OMELETTMUFFINS♥ Dette er rett og slett omelett i muffinsformer som du kan lage ulike smaker og varianter på. Du mikser sammen ingredienser, har alt i muffinsformer og steiker i ovnen – så har du frukost, lunsj, matpakke, turmat eller lettvint middag i kjøleskapet! Dei holder seg fint i fleire dager, og nettopp derfor er dei fine å lage opp ein kveld, og ha i matpakken resten av veka 🙂

Foto: Jon Marius Nilsson

Omelettmuffinsane er supre å variere etter kva ein liker og har tilgjengelig 🙂 Bruk gjerne andre typer kjøtt, grønnsaker og/eller urter etter smak og behag. Ingredienslista mi er kun ein av mange muligheter! Kva med blomkål istedenfor brokkoli? Rester etter laksemiddagen istedenfor spekeskinke/skinke? Ein vegetarvariant med potetbiter og fetaost istedenfor kjøtt? Kun fantasien setter grenser!

Foto: Jon Marius Nilsson


Du treng, 8-10 stk

♦ 6 store egg (evt. 8 små)
♦ 2 ss kesam (evt. eit ekstra egg)
♦ 100 g spekeskinke eller skinke
♦ 1 neve spinat
♦ 1⁄2 paprika
♦ 1⁄3 brokkoli
♦ 1⁄2 dl melk eller vatn
♦ salt og pepper
♦ olje/smør

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 175 grader over­ og undervarme. Smør silikon­ former med litt olje eller smør.

2. Visp egg, kesam, væske og hakka spinat i ein bolle. Fordel bitar av speke­ skinke, brokkoli i bukettar og grovhakka paprika i silikonformene, spar litt til pynt. Hell over eggeblandinga og topp med resten av spekeskinka, brokkoli og paprika.

3. Steik eggemuffinsane midt i ovnen i 20–25 minutt, eller til eggeblandinga er fast. Avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Foto: Jon Marius Nilsson

Det er ikkje første gang eg deler oppskrift på omelettmuffins, eller eggemuffins som eg har døypt dei tidligare i 2014. Superpopulær oppskrift som har blitt en suksess i mange heimer – for både store og små 😀

Dei har til og med fått en hedersplass i boka mi, også døypt som eggemuffins♥

Og med det skyter eg inn litt #EGENREKLAME! Opptur med sunn mat fyller 1 år no i januar, og dette er boka for deg som ønsker inspirasjon til sunne, ­enkle og varierte oppskrifter til ­dagens måltid. Her finn du nemlig 80 spennande oppskrifter på både frukost, matpakker, middagar og sukker­frie alternativ til det søte 🙂

I tillegg kan du bruke boka som eit verktøy for å komme i gang med kost­halds­endringar. Eg ­deler mine beste tips for eit sunnare matvalg, gir konkrete anbefalingar og motivasjonstriks som er enkle å følge. Perfekt for deg som treng ein dytt i riktig retning, eller som ­ønsker å holde på dei gode vanane.

Boka mi kan du bestille frå Frisk Forlag sine heimesider HER. Ingen ekstra kostnad med frakt 🙂 Boka finnes også i dei fleste bokhandlere (spørr etter den! ALLE har mulighet til å ta den inn). 

Foto: Jon Marius Nilsson

Velbekomme – håper omelettmuffins kan friste! 

Nyt onsdagen 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

 1. Jeg vil bare takke for alle de fantastiske oppskriftene du legger ut! Blir alltid postitivt overraska når jeg prøver oppskriftene dine, alt smaker utrolig godt. Disse eggemuffinsene skal bli spennende å prøve!

  1. Tusen takk, Elise – det er en veldig hyggelig tilbakemelding å få! Håper eg kan inspirere deg mykje framover 😀

 2. Dersom du brukar omelettmuffins til niste, har du noko til eller er det nok å ete berre ein eller to omelettmuffins? 🙂

  1. Kjeme heilt an på, MEN ingen matpakke uten grønnsaker for min del 🙂

 3. Iris Andrine

  Heia! Så utrulig mye spennende oppskrifter du legger ut 🙂 Denne må vel gå an å bruke papirmuffinsformer til denne oppskriften? Store eller små former i såfall?

  1. Ja, det går fint det – men vær obs på at omeletten klistrer seg litt i papirformer 🙂 Har ingenting å sei om du bruker store eller små, bruk det du har. Håper dei smaker 😀

 4. Ingeborg Gabrielsen

  Hvis jeg har kokte grønnsaker igjen etter middag, lager jeg omelettmuffins til matpakker.

 5. Hvor lenge kan de oppbevares i kjøleskap? De kan ikke fryses?

  1. Det går fint å fryse omelett, jo 🙂
   Står seg fint 4-5 dager i kjøleskap!