Sunn sjokolade-banankake i kopp

Lyst på noko søtt og godt… med ein gang? Då er denne sjokolade-banankaka i kopp midt i blinken! Denne er søt, sunn og god – og heilt uten helsekostprodukter. Du rører rett og slett berre sammen ingrediensane, heller røra over i en kopp og steiker banankaka i mikrobølgeovnen, så er kaka klar på 1-2-3.

Moden banan er brukt for å gi kaka sødme, og i tillegg gir banana en nydelig saftighet. Med andre ord: har du ei moden banan i fruktkorga, så er den super å bruke til denne oppskrifta 🙂

Sjokolade-banankaka er uten tilsatt sukker og melk, og kan fint lagast uten gluten;

Du trenger, 1 porsjon
1 godt moden banan
1 stort egg
2 ss speltjøl eller kveitemjøl*
1 ss havremjøl
1-2 ss kakao
1/2 ts bakepulver

Slik gjer du:
Mos banana klumpfri med ein gaffel. Rør inn egg, deretter resten av ingrediensane til ein klumpfri røre. Smak deg fram med kakao, og tilsett eventuelt litt ekstra søtning om nødvendig. Sødmen i kaka vil variere etter kor moden banana er. Du kan for eksempel bruke litt honning eller anna, valgfri søtning. Tilsett litt væske om røra er veldig tjukk.

Hell røra over i en kopp eller skål med litt avstand fra kanten. Steik i mikrobølgeovnen i 2-3 minutter, til kaka er gjennomstekt. Ønsker du ein flytande kjerne stopper du litt før. Følg med underveis!

Server kaka straks, gjerne med litt frisk frukt og bær, og en klatt vaniljekesam.

Tips! 
Tilsett gjerne litt nøtter eller biter av mørk sjokolade i kakerøra for en ekstra spennande vri 🙂

For glutenfri banankake: bytt ut speltmjøl/kveitemjøl med ekstra havremjøl eller anna glutenfri tørrvare. Hugs at havremjølet også må vere glutenfritt for 100% glutenfri kake.

Så er det berre å nyte til kaffikoppen, kveldsmat eller som eit sunnare alternativ til kosen♥

Eg elsker å lage søte, gode oppskrifter med modne bananer – og blir alltid glad når bananene i fruktkorga begynner å nærme seg bakeklare 🙂 Massevis av oppskrifter finnes i arkivet, og fleire skal det bli! Desse oppskriftene er jo heilt topp for dei som ønsker å bake sunnare, men ikkje bruke kvitt, raffinert sukker – ei heller naturlig søtning i form av sukrinvarianter.

*

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

10 kommentarer

  1. Denne skal eg prøve i helga. Gledar meg til å nyte 🙂

    1. Høyres bra ut! Håper du likte den, Monika 😀

  2. Takk for oppskrift, og supert å lage noko søtt utan tilsatt fett og sukker 😀

    1. Kjekt å inspirere, Evy 😀

  3. Hei
    Kan banansjokoladekaken stekes i ovn? Og hvor mange grader og tid. Vigdis

    1. Ja, den kan fint steikast i ovnen også. Bruk en passelig form, 180 grader og steik til den er ferdig 🙂

  4. Dette ser godt ut! Har du noe alternativ dersom man ikke har microbølgovn?

    1. Ja, den kan fint steikast i ovnen også. Bruk en passelig form, 180 grader og steik til den er ferdig 🙂

  5. Denne var sykt digg!!

    1. Så kjekt du likte den, Synne 🙂