Fargerik, vegetarisk pastasalat

God mandag!

Dei som følger meg på instagram (instastory) under lindastuhaug har trulig fått med seg at eg har skikkelig salatdilla om dagane. En smakfull, næringsrik salat med mykje godt oppi, og alt anna enn berre grønnsaker. For en salat er virkelig så mykje meir enn berre salatblader, agurk, mais og paprika 😉 Salatane mine er fullverdige med både protein, karbohydrat og fett, og ikkje minst så er dei superdigge med mykje smak!

Nesten kvar dag sida starten av desember har eg ete en slik digg salat til lunsj, middag eller kveldsmat. Då lager eg naturligvis store porsjoner og har til fleire dager 🙂 Det har gått veldig mykje i quinoasalat, men også litt pastasalater i ulike varianter;


Denne fargerike, vegetariske pastasalaten er ein av dei. Grov pasta, avokado, fetaost, egg, grønnsaker, granateple… Høyres det ikkje godt ut? 🙂

Salaten passer like godt til lunsj/ i matpakken, som en lettvint middag eller luksus kveldsmat, uansett om ein er vegetarianer eller ikkje:

Du trenger, 3-4 personer
200 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
1 avokado
1 glass apetina fetaost
6 egg
2-3 never valgfri salat (eg brukte ruccola og spinat)
1 paprika
1/2 agurk
4 reddiker
100 g sukkererter
granateplekjerner

Slik gjer du:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn.

2. Kok egga i 6-8 minutt. Fjern skallet og del i båter.

3. Kutt grønnsakene i passelige biter.

4. Ha alle ingrediensane over i en bolle og bland sammen. Server med litt salt og pepper på toppen, eventuelt en valgfri dressing/vinagrette/olje eller lignande. Nyt!

Tips og alternativer!
Som alle mine andre oppskrifter: du bruker sjølvsagt akkurat dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Denne salaten blei til av det eg hadde i kjøleskapsskuffa. Bytt gjerne reddiker med tomat, agurk med ekstra paprika, dropp granateple…

For melkefri pastasalat dropper du fetaost, eventuelt bruker ekstra egg/avokado eller bytter med anna ingrediens som gir god smak.

For glutenfri pastasalat bruker du glutenfri pasta. Eg kan også tipse om å bytte ut pasta med quinoa (absolutt min favoritt!) 🙂

Fargerikt, enkelt, sunt og godt. Bedre blir det ikkje!

Håper de har en fin start på den nye veka! Eg er på plass på kontoret mitt, og er klar for å få unnagjort mykje kontorarbeid før ei treningsøkt litt seinare idag…

Nyt dagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *