Linda Stuhaug

Annonse

15. januar 2019

Kjøleskapsgraut med cottage cheese

Kjøleskapsgraut med cottage cheese
Kjøleskapsgraut!
Frukosten du bruker 1 minutt på å røre saman kvelden i forveien, så er frukosten klar i kjøleskapet på morgonen 🙂 Lettvint, eller kva? Grauten består kun av 3 hovedingredienser, så kan du smakstilsette den etter ønske, og sjølvsagt bruke den toppingen du liker best.
Eg har mange varianter av kjøleskapsgraut i arkivet, men dagens variant er ny – denne er nemlig laga med cottage cheese istedenfor yoghurt. Du kan sjølvsagt bruke yoghurt istedenfor dersom du liker det bedre/ikkje har cottage cheese tilgjengelig 🙂
Kjøleskapsgraut med cottage cheese, 1 porsjon* 1,5 dl valgfri melk 1,5 dl havregryn 4 store ss cottage cheese evt. valgfri smakstilsetning (søtning, kanel, kardemomme, syltetøy…)
Slik gjer du: Rør saman ingrediensene og sett kaldt i kjøleskap. Grunnoppskrifta er ganske nøytral, bruk 1-2 ts valgfri søtning om du vil ha den litt søtare. På morgonen, eller minst 5 timer seinare, rører du i grauten og topper med det du måtte ønske. Denne gangen toppa eg grauten med blåbær, bringebær, valnøtter og fibersirup gold 🙂
Tips og alternativer! Visst du vil bruke yoghurt istedenfor cottage cheese gjer du det. Eg bruker som oftast naturell yoghurt, men her bruker du den yoghurten du sjølv ønsker i samme mengde (4 store ss).
Hugs glutenfri havregryn for glutenfri kjøleskapsgraut. Du kan bruke både lettkokte og store havregryn.
Frukt, bær, nøtter/nøttesmør er det eg liker best å toppe kjøleskapsgrauten med. Dagens variant er ein favoritt, men eg er også glad i kombinasjonen av banan og heimelaga mandelsmør, eller varme, søte bær(perfekt til denne årstida!).
Å sikre seg ein sunn frukost kan kreve litt planlegging, men det treng ikkje ta lang tid av den grunn. Denne skåla er jo minimalt med arbeid bak, og visst du ikkje har tid å ete heime – ta kjøleskapsgrauten med deg i en tett boks på skule eller jobb 🙂
Eg liker best slike måltider til kveldsmat, og rører då saman ingrediensane på morgonen… Så har eg en sunn, næringsrik og digg kveldsmat som venter i kjøleskapet på kveldinga 🙂 Nam♥
Er du glad i kjøleskapsgraut? Eller kanskje du har lyst å prøve for første gang no? Del gjerne din favorittvariant, eventuelt favoritttopping 😀

Kjøleskapsgraut!

Frukosten du bruker 1 minutt på å røre saman kvelden i forveien, så er frukosten klar i kjøleskapet på morgonen 🙂 Lettvint, eller kva? Grauten består kun av 3 hovedingredienser, så kan du smakstilsette den etter ønske, og sjølvsagt bruke den toppingen du liker best.

Eg har mange varianter av kjøleskapsgraut i arkivet, men dagens variant er ny – denne er nemlig laga med cottage cheese istedenfor yoghurt. Du kan sjølvsagt bruke yoghurt istedenfor dersom du liker det bedre/ikkje har cottage cheese tilgjengelig 🙂

Kjøleskapsgraut med cottage cheese, 1 porsjon*
1,5 dl valgfri melk
1,5 dl havregryn
4 store ss cottage cheese
evt. valgfri smakstilsetning (søtning, kanel, kardemomme, syltetøy…)

Slik gjer du:
Rør saman ingrediensene og sett kaldt i kjøleskap. Grunnoppskrifta er ganske nøytral, bruk 1-2 ts valgfri søtning om du vil ha den litt søtare. På morgonen, eller minst 5 timer seinare, rører du i grauten og topper med det du måtte ønske. Denne gangen toppa eg grauten med blåbær, bringebær, valnøtter og fibersirup gold 🙂

Tips og alternativer!
Visst du vil bruke yoghurt istedenfor cottage cheese gjer du det. Eg bruker som oftast naturell yoghurt, men her bruker du den yoghurten du sjølv ønsker i samme mengde (4 store ss).

Hugs glutenfri havregryn for glutenfri kjøleskapsgraut. Du kan bruke både lettkokte og store havregryn.

Frukt, bær, nøtter/nøttesmør er det eg liker best å toppe kjøleskapsgrauten med. Dagens variant er ein favoritt, men eg er også glad i kombinasjonen av banan og heimelaga mandelsmør, eller varme, søte bær(perfekt til denne årstida!).

Å sikre seg ein sunn frukost kan kreve litt planlegging, men det treng ikkje ta lang tid av den grunn. Denne skåla er jo minimalt med arbeid bak, og visst du ikkje har tid å ete heime – ta kjøleskapsgrauten med deg i en tett boks på skule eller jobb 🙂

Eg liker best slike måltider til kveldsmat, og rører då saman ingrediensane på morgonen… Så har eg en sunn, næringsrik og digg kveldsmat som venter i kjøleskapet på kveldinga 🙂 Nam♥

Er du glad i kjøleskapsgraut? Eller kanskje du har lyst å prøve for første gang no? Del gjerne din favorittvariant, eventuelt favoritttopping 😀

Annonse

12 Kommentarer

M

May-Kristin Tangen

17. januar 2019

Elsker lettvinte frokoster så denne må prøves Kan man ha i chiafrø?

Linda Stuhaug

17. januar 2019

Ja, det kan du 🙂 Tilsett gjerne litt meir melk, sidan chiafrøa sveller i væska.

T

Therese

15. januar 2019

Har du tips til erstatning for havregryn, har ulcerøs kolitt og tåler lite havre :/

Linda Stuhaug

16. januar 2019

Bokhveteflak 🙂 Prøv deg litt fram med mengden, kan hende du treng litt meir/mindre.

H

Heidi

20. juli 2023

Eg brukar quinoaflak og tåler det godt. Likar best dei frå Aurion men det er ei smaksak

Linda Stuhaug

20. juli 2023

Godt tips😃

F

Frøken M

15. januar 2019

Er veldig fan! Min nye favoritt er med granateplefrø. Som å få dessert til frukost:D

M

Maria

18. januar 2019

Åh bra tips med granatäpple! 😀

Linda Stuhaug

20. januar 2019

Sant! Nam 😀

Linda Stuhaug

16. januar 2019

Åh, så godt! Eg bruker alt for lite granateple utenom salater. Skal testast!! 🙂

H

Hilde

22. oktober 2023

Ny favoritt til frokost/lunsj i helgene! Topper med flytende honning, mango og druer. Nam!

Linda Stuhaug

22. oktober 2023

Herlig😍

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg