Gelegodis med mango & sitron

/ bildene er tatt av Jon Marius Nilsson

Hei godtfolk!

Tenk at det er fredag igjen! Og eg titter innom med oppskrift på gelegodis med mango & sitron. Desse lagast på 1-2-3 med få ingredienser, og passer like godt som sunn helgesnacks som kvardagssnacks. Det er ikkje første gang eg deler oppskrift på gelegodis her på bloggen, men det er første gang akkurat denne varianten ser bloggens lys. Syrlige, mykje smak og knallgode!

Du treng, 12-15 biter
200 g fersk mango i biter
1,5 dl ferskpressa sitronsaft
1 ss sukrin+ (eller 2 ss anna, valgfri søtning, for eksempel honning eller sukrinmelis)
20 g gelatinpulver

Slik gjer du:
1. Mos mango og sitronsaft med ein stavmiksar til det er klump­fritt. Ha over i ein kjele og tilsett sukrin+ og gelatinpulver.

2. Kok forsiktig opp under omrøring. Fordel massen i små silikon­ former eller ei brødform/matboks med bakepapir.

3. Sett i kjøleskapet til dei har stivna, ca. 2 timar. Oppbevarast i kjøleskap.

Ønsker du å lage andre smaksvarianter kan du sjølvsagt gjere det. Kva med bringebær eller blåbær? Mango & lime eller appelsinsaft? Her er det berre å bruke fantastien!

Nyt til mellommåltid, snacks, kveldskos eller det du måtte ønske 🙂

Velbekomme og god helg♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Går det an å droppe sitronen/bytte ut mye av den? Og går det like fint å bruke frossen mango?

    1. Du kan bruke litt mindre sitron ja, og heller erstatte safta med vatn 🙂 Frossen mango går nok fint!

  2. Hei! Jeg har ikke gelatinpulver, funker det med plater? Evt hvor mange?

    1. Hei! Eg har aldri laga desse med gelatinplater, men det går nok heilt fint. Les på pakken kor mange gelatinplater som tilsvarer gelatinpulver. Eg er usikker, og trur det varierer litt fra merke til merke 🙂

  3. Hei! Gleder meg til å prøve disse! Vet du hvor lang holdbarhet de har? Jeg tenkte å lage mange og ha de en stund.

    1. Hei! Dei holder seg vertfall 5-6 dager. Noko lengre enn det har eg ikkje oppbevart gelegodis, men holder seg sannsynligvis lengre enn det også 🙂