Linda Stuhaug

Annonse

18. januar 2019

Gelegodis med mango & sitron

Gelegodis med mango & sitron
/ bildene er tatt av Jon Marius Nilsson
Hei godtfolk!
Tenk at det er fredag igjen! Og eg titter innom med oppskrift på gelegodis med mango & sitron. Desse lagast på 1-2-3 med få ingredienser, og passer like godt som sunn helgesnacks som kvardagssnacks. Det er ikkje første gang eg deler oppskrift på gelegodis her på bloggen, men det er første gang akkurat denne varianten ser bloggens lys. Syrlige, mykje smak og knallgode!
Du treng, 12-15 biter 200 g fersk mango i biter 1,5 dl ferskpressa sitronsaft 1 ss sukrin+ (eller 2 ss anna, valgfri søtning, for eksempel honning eller sukrinmelis) 20 g gelatinpulver
Slik gjer du: 1. Mos mango og sitronsaft med ein stavmiksar til det er klump­fritt. Ha over i ein kjele og tilsett sukrin+ og gelatinpulver.
2. Kok forsiktig opp under omrøring. Fordel massen i små silikon­ former eller ei brødform/matboks med bakepapir.
3. Sett i kjøleskapet til dei har stivna, ca. 2 timar. Oppbevarast i kjøleskap.
Ønsker du å lage andre smaksvarianter kan du sjølvsagt gjere det. Kva med bringebær eller blåbær? Mango & lime eller appelsinsaft? Her er det berre å bruke fantastien!
Nyt til mellommåltid, snacks, kveldskos eller det du måtte ønske 🙂
Velbekomme og god helg♥

/ bildene er tatt av Jon Marius Nilsson

Hei godtfolk!

Tenk at det er fredag igjen! Og eg titter innom med oppskrift på gelegodis med mango & sitron. Desse lagast på 1-2-3 med få ingredienser, og passer like godt som sunn helgesnacks som kvardagssnacks. Det er ikkje første gang eg deler oppskrift på gelegodis her på bloggen, men det er første gang akkurat denne varianten ser bloggens lys. Syrlige, mykje smak og knallgode!

Du treng, 12-15 biter
200 g fersk mango i biter
1,5 dl ferskpressa sitronsaft
1 ss sukrin+ (eller 2 ss anna, valgfri søtning, for eksempel honning eller sukrinmelis)
20 g gelatinpulver

Slik gjer du:
1. Mos mango og sitronsaft med ein stavmiksar til det er klump­fritt. Ha over i ein kjele og tilsett sukrin+ og gelatinpulver.

2. Kok forsiktig opp under omrøring. Fordel massen i små silikon­ former eller ei brødform/matboks med bakepapir.

3. Sett i kjøleskapet til dei har stivna, ca. 2 timar. Oppbevarast i kjøleskap.

Ønsker du å lage andre smaksvarianter kan du sjølvsagt gjere det. Kva med bringebær eller blåbær? Mango & lime eller appelsinsaft? Her er det berre å bruke fantastien!

Nyt til mellommåltid, snacks, kveldskos eller det du måtte ønske 🙂

Velbekomme og god helg♥

Annonse

16 Kommentarer

J

Joachim

10. mars 2019

Hvor harde er de?

Linda Stuhaug

11. mars 2019

Dei skal ikkje bli harde. Dei skal ha konsistens som seigemenn, kanskje litt meir kompakte 😉

M

Martine

21. januar 2019

Hei! Gleder meg til å prøve disse! Vet du hvor lang holdbarhet de har? Jeg tenkte å lage mange og ha de en stund.

Linda Stuhaug

21. januar 2019

Hei! Dei holder seg vertfall 5-6 dager. Noko lengre enn det har eg ikkje oppbevart gelegodis, men holder seg sannsynligvis lengre enn det også 🙂

S

Sunniva

18. januar 2019

Hei! Jeg har ikke gelatinpulver, funker det med plater? Evt hvor mange?

Linda Stuhaug

20. januar 2019

Hei! Eg har aldri laga desse med gelatinplater, men det går nok heilt fint. Les på pakken kor mange gelatinplater som tilsvarer gelatinpulver. Eg er usikker, og trur det varierer litt fra merke til merke 🙂

I

Ida

18. januar 2019

Går det an å droppe sitronen/bytte ut mye av den? Og går det like fint å bruke frossen mango?

Linda Stuhaug

20. januar 2019

Du kan bruke litt mindre sitron ja, og heller erstatte safta med vatn 🙂 Frossen mango går nok fint!

R

Rut

27. januar 2020

Er det riktig oppgitt sitronsaft, 1 1/2 dl?? Laget disse men de var alt for sure til å spises. Smeltet de på nytt og prøvde å smake til med sukker og honning men måtte til slutt kaste alt.

Linda Stuhaug

28. januar 2020

Ja, det stemmer. Kanskje du har fått nokon ekstra sure sitroner 😉 ALDRI fått tilbakemelding på dette tidligare, og det er ein veldig populær oppskrift. Eg har ikkje opplevt desse som sure 🙂

E

Eva

18. januar 2020

Hei! Fin og inspirerende blogg du har 🙂 Jeg lurer på hvor du har kjøpt de søte smilefjesformene til snopet?

Linda Stuhaug

19. januar 2020

Takk for det 🙂 Dei trur eg er fra Clas Ohlson, uten at eg er sikker! Dei er veldig gamle då 🙂

S

Solveig

8. april 2020

Hei! Prøvde meg på dissa i dag. Bytta ut fersk mango med frossen blanding og sitronen med ferskpressa appelsin. Er fortsatt flytande etter 8 timar i kjøleskap.. Kva kan vere feil? Brukte 20 gram gelatinpulver.

M

Madelén

24. mars 2021

Bare slenger meg på her. Om det var ananas i den frossen blanding-posen så kan det ha vært derfor det ikke stivnet?

Linda Stuhaug

25. mars 2021

Det er godt mulig!

Linda Stuhaug

9. april 2020

Hei! Hm, då har det skjedd en eller anna feil. Fulgte du framgangsmetoden 100% med oppkok og alt..?

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg