Pytt i pølsepanne

Pytt i panne med pølser, det må vell vere en ypperlig familiemiddag? Dette er naturligvis ei oppskrift som passer like godt barn som voksne, men eg ser for meg at oppskrifta vil bli godt likt hos småbarnsfamilien, ut fra erfaringer med mine tidligare pølse-oppskrifter 🙂

Denne oppskrifta på pytt i panne består ikkje berre av pølser og poteter, her er det massevis av sunne, fargerike grønnsaker i tillegg. En fin-fin måte å få inn grønnsaker på, og ikkje minst en fin-fin måte å bruke opp diverse grønnsaker du har i kjøleskapsskuffen. Her bruker du akkurat dei grønnsakene du har tilgjengelig, eventuelt dei grønnsakene du veit vil falle i smak hos både deg og dei andre som skal ete middagen. Oppskrifta er kun en retningslinje, men eg synes at kombinasjonen nedafor var midt i blinken!

En middag som både er sunn, rask og enkel, perfekt i en hektisk kvardag: 

Du trenger, ca. 4 personer
♦ 600 g valgfri pølser, i biter
♦ 6 mellomstore kokte eller ukokte poteter, i terninger
♦ 1 løk, grovhakka 
♦ 1/2-1 brokkoli, i buketter
♦ 1 paprika, i grove biter
♦ 2-3 gulerøtter, i tynne skiver
♦ 2-3 ss smør til steiking
♦ salt og pepper

Slik gjer du:
1. Steik pølsene på middels-høg varme til dei er bruna. Legg til side.

2. Visst du bruker ukokte poteter må potetbitane steikast møre i smør. Krydre med litt salt og pepper underveis, og legg potetbitane til side når dei er ferdige. Bruker du ferdigkokte poteter hopper du over dette punktet.

3. Fres løken i smør til den er blank. Tilsett deretter resten av grønnsakene og steik i 5-8 minutt, til grønnsakene begynner å bli møre.

4. Ha oppi pølsebitane, ferdigstekte potetbiter eller dei ferdigkokte potetbitane, og la det surre i panna til alt er gjennomvarmt. Krydre med salt, pepper og eventuelt andre krydder du liker (paprikakrydder, urtekrydder, grillkrydder…).

5. Server straks, gjerne med tilbehør i form av rømme, kesam, ketsjup, kvitløksdressing eller lignande.

Tips!
Du bestemmer sjølvsagt sjølv kva pølser du vil bruke, men type pølse har naturligvis en del å sei for både smak og sunnhet. Eg har brukt Ringdal lokalpølser med nesten 90% kjøtt som smaker veldig godt. Jo meir kjøtt, jo bedre – men du velger heilt sjølv kva du går for, om det er kyllingpølse, grillpølse, go´og mager pølse, lokalpølser, heimelaga pølser, you name it!

Lag gjerne en ekstra stor porsjon, og ha til middag i to dager. Eventuelt ta med restane i matpakken dagen etterpå. Luksuslunsj!

Håper det frister! God tirsdag♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

6 kommentarer

  1. Her har du toppet deg selv. Mer frystende pytt i panne en den her har jeg ikke sett! Ha en strålende tirsdag. Jeg vet hva blir servert i mitt hjem i ettermiddag med alle ingredienser i hus.

    1. Tusen takk for det, Thelma 😀 Håper middagen smaker, og at du får en strålande tirsdag vidare!

  2. Denne retten var bare sååå god !Jeg hadde alt dette i kjøleskapet +,at jeg i tillegg hadde i stekt hvitløk og chili. Tusen takk for inspirasjon Linda Stuhaug

    1. Så hyggelig, Mona! Det er nettopp det som er så fint med slike pannemiddager, her kan ein bruke det aller meste 😀

  3. Det er det beste og smakfull maten jeg vet.