Linda Stuhaug

Annonse

28. januar 2019

Enkel potetomelett

Enkel potetomelett
Mandag igjen!
Og kanskje du har kokte poteter igjen etter middagen igår…? Å lage omelett med potet er virkelig en super måte å bruke opp potetrester på! Det er knallgodt, mettande og næringsrikt!
Etter mi meining er omelett ein type rett som passer til både frukost, lunsj/matpakke, lettvint middag og kveldsmat. Denne gangen blei potetomeletten servert som ein (kjøttfri) middag her i heimen med en frisk salat og kvitløksdressing. Omeletten er like god kald som varm, så restane passer perfekt i nettopp matpakken dagen etterpå 🙂
Du trenger, ca. 4 personer ♦ 8 store egg ♦ 1 løk ♦ 1 god neve fersk spinat ♦ 500 g kokte poteter i terninger ♦ 0,5 dl melk eller vatn ♦ 1 ts salt + 1/2 ts pepper ♦ 1-2 ss smør eller olje til steiking
Slik gjer du: Finhakk løken. Steik løken i smør eller olje til den er blank.
Visp sammen egg, grovhakka spinat, melk/vatn, salt og pepper.
Tilsett potetterningane i steikepanna med løken, deretter heller du over eggeblandinga.
Steik omeletten med lokk på lav-medium varme til eggeblandinga har satt seg, 10-15 minutt.
Server varm, lun eller kald med en frisk salat.
Eg synes på ingen måte at ost er nødvendig på omelett, men topp gjerne med revet ost over eggeblandinga dersom du ønsker det.
Omeletten er rett og slett inspirert av vår faste sykkel-lunsj på sykkelferien vår på Gran Canaria i desember. Alle kafeer og restauranter hadde Spanish Omelette på menyen, og det falt godt i smak og ga oss akkurat det påfyllet vi trengte for å sykle vidare 🙂
Eg måtte friske omeletten opp med litt spinat (som ein ikkje kjenner smaken av) – så bortsett fra det grønne såg og smakte omeletten vilt likt dei vi fikk servert på Gran Canaria-fjella!
Rett og slett nydelig 😉 Dette blir definitivt laga oftare framover, kanskje i fleire varianter med ulike typer grønnsaker, kjøtt og fisk.
Prøv potetomelett du også♥

Mandag igjen!

Og kanskje du har kokte poteter igjen etter middagen igår…? Å lage omelett med potet er virkelig en super måte å bruke opp potetrester på! Det er knallgodt, mettande og næringsrikt!

Etter mi meining er omelett ein type rett som passer til både frukost, lunsj/matpakke, lettvint middag og kveldsmat. Denne gangen blei potetomeletten servert som ein (kjøttfri) middag her i heimen med en frisk salat og kvitløksdressing. Omeletten er like god kald som varm, så restane passer perfekt i nettopp matpakken dagen etterpå 🙂

Du trenger, ca. 4 personer
♦ 8 store egg
♦ 1 løk
♦ 1 god neve fersk spinat
♦ 500 g kokte poteter i terninger
♦ 0,5 dl melk eller vatn
♦ 1 ts salt + 1/2 ts pepper
♦ 1-2 ss smør eller olje til steiking

Slik gjer du:
Finhakk løken. Steik løken i smør eller olje til den er blank.

Visp sammen egg, grovhakka spinat, melk/vatn, salt og pepper.

Tilsett potetterningane i steikepanna med løken, deretter heller du over eggeblandinga.

Steik omeletten med lokk på lav-medium varme til eggeblandinga har satt seg, 10-15 minutt.

Server varm, lun eller kald med en frisk salat.

Eg synes på ingen måte at ost er nødvendig på omelett, men topp gjerne med revet ost over eggeblandinga dersom du ønsker det.

Omeletten er rett og slett inspirert av vår faste sykkel-lunsj på sykkelferien vår på Gran Canaria i desember. Alle kafeer og restauranter hadde Spanish Omelette på menyen, og det falt godt i smak og ga oss akkurat det påfyllet vi trengte for å sykle vidare 🙂

Eg måtte friske omeletten opp med litt spinat (som ein ikkje kjenner smaken av) – så bortsett fra det grønne såg og smakte omeletten vilt likt dei vi fikk servert på Gran Canaria-fjella!

Rett og slett nydelig 😉 Dette blir definitivt laga oftare framover, kanskje i fleire varianter med ulike typer grønnsaker, kjøtt og fisk.

Prøv potetomelett du også♥

Annonse

2 Kommentarer

E

Elisabeth

3. mars 2019

Går det an å bruke søtpotet i denne? 😀 eller er det litt rart kanskje?

Linda Stuhaug

4. mars 2019

Sjølvsagt 🙂 Egg og søtpotet er knallgod kombinasjon!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg