Linda Stuhaug

Annonse

29. januar 2019

Spinatsuppe med pannestekt torsk

Spinatsuppe med pannestekt torsk
Heisann!
På denne tida av året synes eg det smaker ekstra godt med varme supper til middag. Spinatsuppe er, etter mi meining, ein av dei raskaste og enklaste suppene ein kan lage. Supert når kvardagsmiddagen skal gå ekstra kjapt 🙂
Denne spinatsuppa har eg servert med pannesteikt torsk og rista gresskarkjerner. Pannesteikt torsk er supergodt som topping på spinatsuppe, men du kan sjølvsagt servere suppa med anna type topping også. Laks er minst like godt, og suppa passer også med kylling, bacon, stekt spekeskinke, egg m.m.
Du treng, 2 personer 300 g spinat (fersk eller fryst) 5 dl kyllingkraft/buljong 1/2 løk 1-2 fedd kvitløk 100 g creme fraiche eller kokoskrem 1 ss smør eller olje til steiking salt og pepper
Slik gjer du: Hakk løk og finhakk kvitløk. Steik i olje/smør til løken er blank. Tilsett kyllingkraft/buljong og spinat, og la det småkoke i ca. 10 minutt.
Kjør suppa glatt med stavmiksar, tilsett creme fraiche/kokoskrem og smak til med salt og pepper. Server straks med pannesteikt torsk.
Pannesteikt torsk Bruk nøytrale torskefileter, krydre med salt og pepper, og steik på middels varme i smør på begge sider. Smaker nydelig som topping på spinatsuppa med litt rista gresskarkjerner (oppskrift her) 🙂 Litt ekstra bacon på toppen her igjen hadde nok vore godt også!
En sunn og smakfull middag som passer heile familien! Lag gjerne litt forskjellig topping, og la alle forsyne seg med det dei vil ha 🙂
Velbekomme – god middag!

Heisann!

På denne tida av året synes eg det smaker ekstra godt med varme supper til middag. Spinatsuppe er, etter mi meining, ein av dei raskaste og enklaste suppene ein kan lage. Supert når kvardagsmiddagen skal gå ekstra kjapt 🙂

Denne spinatsuppa har eg servert med pannesteikt torsk og rista gresskarkjerner. Pannesteikt torsk er supergodt som topping på spinatsuppe, men du kan sjølvsagt servere suppa med anna type topping også. Laks er minst like godt, og suppa passer også med kylling, bacon, stekt spekeskinke, egg m.m.

Du treng, 2 personer
300 g spinat (fersk eller fryst)
5 dl kyllingkraft/buljong
1/2 løk
1-2 fedd kvitløk
100 g creme fraiche eller kokoskrem
1 ss smør eller olje til steiking
salt og pepper

Slik gjer du:
Hakk løk og finhakk kvitløk. Steik i olje/smør til løken er blank. Tilsett kyllingkraft/buljong og spinat, og la det småkoke i ca. 10 minutt.

Kjør suppa glatt med stavmiksar, tilsett creme fraiche/kokoskrem og smak til med salt og pepper. Server straks med pannesteikt torsk.

Pannesteikt torsk
Bruk nøytrale torskefileter, krydre med salt og pepper, og steik på middels varme i smør på begge sider. Smaker nydelig som topping på spinatsuppa med litt rista gresskarkjerner ( oppskrift her) 🙂 Litt ekstra bacon på toppen her igjen hadde nok vore godt også!

En sunn og smakfull middag som passer heile familien! Lag gjerne litt forskjellig topping, og la alle forsyne seg med det dei vil ha 🙂

Velbekomme – god middag!

Annonse

18 Kommentarer

S

Silje

31. januar 2019

Hei Linda, Du er fantastisk, og har gjort middagsplanleggingen hjemme hos oss så mye lettere! Jeg har kjøpt boken din og ser at du nevner kokoskrem flere steder. Kanskje et dumt spørsmål, men hva er det? 🙂

Linda Stuhaug

31. januar 2019

Heisann Silje! Så utrulig hyggelig å lese, tusen takk for fine ord 😀 Visst du leser framme i boka «Greit å vite før du setter i gang» så står det forklart der kva kokoskrem er 🙂

K

Kristin

30. januar 2019

Hei:) Dette så godt ut, det skal jammen prøves! Elsker gode spinatoppskrifter! Har du forresten funnet ut noe mer ift meny og søkefunksjon som ikke fungerer med firefox..? Hadde vært knall om dette begynte å fungere… 🙂

Linda Stuhaug

30. januar 2019

Så kjekt du vil prøve oppskrifta, Kristin 😀 Eg skal sjekke opp i dette med det samme! Har prøvd å finne ut av dette før, men hugser rett og slett ikkje kva vi kom fram til…

H

Helene

29. januar 2019

Hei! Går det an å erstatte creme fraiche med rømme? Kunne du laget et innlegg hvor du forteller forskjellene på kesam, rømme og creme fraiche? Har aldri forstått det der.. hahah

Linda Stuhaug

30. januar 2019

Hei! Ja, du kan bruke rømme 🙂 Enkelt forklart; creme fraiche egner seg best til oppskrifter som skal kokast/varmast. Kesam egner seg i oppskrifter som skal varmast (bakst osv), men skal ikkje koke. Rømme er ein plass midt imellom 🙂

K

Kristine

29. januar 2019

Denne høres og ser fantastisk god ut!! Føler alle oppskrifter på gode supper har både løk og hvitløk i seg. Du har vel ikke tilfeldigvis noe forslag til hva jeg eventuelt kan erstatte dette med? Har klart å finne gode erstatninger i wok o.l, men litt usikker på hva jeg kan bruke i supper, da jeg vil unngå både løk og hvitløk.

Linda Stuhaug

30. januar 2019

Du kan bruke purreløk, vårløk, sellerirot for eksempel istedenfor, blir like godt det 🙂

K

Kristine

1. februar 2019

Takk for svar 🙂 gleder meg til å prøve ut!!

Linda Stuhaug

3. februar 2019

Herlig!! 🙂

E

Eva

29. januar 2020

Hvor mange terninger med buljong utgjør 5 dl? Forsto ikke det helt 🙂

Linda Stuhaug

30. januar 2020

Det står ingenting om det, fordi du må lese på pakken kor mange terninger du skal ha for 5 dl. Det varierer fra merke til merke 😉

E

Eva

30. januar 2020

Det var så enkelt, altså Takk for svar!

Linda Stuhaug

31. januar 2020

Ingen problem 🙂 Håper det smaker!

L

Linda

20. oktober 2019

Denne suppa skal vi prøve i dag, gleder meg!

Linda Stuhaug

20. oktober 2019

Håper den smaker 😀

L

Linda

20. oktober 2019

Den var sååå god!

Linda Stuhaug

21. oktober 2019

Fantastisk 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg