Laksetaco med mangosalat & guacamole

Reklame/innlegg i samarbeid med Enriched Food

Hei godtfolk!
Det nærma seg helg igjen og det betyr vell taco for mange… men har du testa ut laksetaco?

Laksetaco er heilt sinnsjukt godt og like enkelt å lage til som tradisjonell taco; det er ikkje noko meir hokus pokus enn å steike laksefileter i biter med tacokrydder. Du kan servere laksetaco på akkurat samme måten som du serverer din vanlige taco, eller du kan lage en frisk mangosalat & guacamole som passer ekstra godt til laksen 🙂

Som nevnt i tidligare innlegg har eg eit samarbeid med Enriched Food. Kort fortklart har Enriched utvikla naturlig helsebringande og smaksrike oljer med eit høgt innhold av omega-3 fettsyrer. Oljene finnes i tre ulike smaker; KVITLØK, SITRON og BASILIKUM.

Er du nysgjerrig på desse oljene? Kunne du tenke deg å få eit Enriched-produkt levert GRATIS heim i postkassa di?
Enriched har utvikla porsjonspakninger i dei tre ulike smakane, og eg har gleden av å fortelle at de kan få tilsendt ein slik porsjonspakning med valgfri smak i posten.

Alt du trenger å gjere er å klikke deg inn HER, velge kampanjeprodukt og legge inn rabattkode: «Linda Stuhaug«. Det er kun 1 stk per person. Og NEI, det er absolutt ingen forpliktelser 🙂

Så, over til laksetaco!

Dei ulike smakane på oljene passer naturligvis til ulike oppskrifter. I dagens oppskrifter på laksetaco med tilbehør så kan du egentlig bruke alle oljene… Eg har brukt smaken av sitron i mangosalaten og smaken av kvitløk i guacamolen, men her kan basilikumoljene vere minst like god 🙂 Oljene skal ikkje brukast til steiking eller varme oppskrifter, men er likevell veldig anvendelige og passer til det aller, aller meste.

Laksetaco med mangosalat og guacamole, ca. 3 personer

Mangosalat
1 stor, moden mango
1 agurk
2 stilker vårløk
1 chili
safta fra 1/2 lime
3-4 ss Enriched Sitronolje

Skjer mango og agurk i bitar, finhakk vårløk og chili. Bland saman med limesaft og Enriched Sitronolje. Sett kjølig.

Guacamole
2 avokado
1 fedd finhakka kvitløk
2-3 ss Enriched Kvitløksolje (evt. Sitronolje)
salt, pepper, litt limesaft

Mos avokadoen med finhakka kvitløk, smak til med Enriched Kvitløksolje, salt, pepper og limesaft. Sett kjølig

Laksetaco
500 laksefilet
2-3 ss heimelaga tacokrydder eller 1 pose tacokrydder
litt smør til steiking

→ Skjær laksefilet i terninger, steik i litt smør. Tilsett tacokrydder og en skvett vatn la det surre eit par minutter.

Server deretter dei varme, tacorkydra laksebitane med mangosalat, guacamole og gjerne litt ekstra grønt (vi hadde spinat). Nyt som salat, i lefsa eller tacoskjell 🙂 Du kan sjølvsagt servere med litt ekstra tilbehør etter smak og behag!

Utrulig godt, og rett og slett en supersmart måte å få inn en ekstra fiskemiddag i veka på 🙂

Det blir definitivt litt oftare laksetaco her i huset framover, vertfall. Det er virkelig skikkelig, skikkelig godt!

Har du testa ut laksetaco før, eller er dette noko nytt for deg?
Korleis pleier du å server laksetacoen?
Eller kanskje du har en anna spenstig vri på tacoen du liker?

Del gjerne i kommentarfeltet 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

 1. Birgitte

  Jippi, med det var lørdagsmiddagen på plass! Vi har hatt taco med laks en del ganger, og da serverer jeg på følgende måte. Strimlet gul løk surres sammen med aspargesbønner (som har badet 30 sekunder i kokende vann). Har jeg en sliten gulrot eller to får de også være med på moroa i stekepannen. Laksen stekes i lange strimler og blandes i sammen med 1/2 boks hermetiske tomater, de stekte grønnsakene og tacokrydder. Har jeg en skvett tacosaus stående, helles dette også i. Serveres i lefser med revet ost, ruccola, rømme og tacosau. Nam-nam. Hadde helt glemt laksetaco, så takk for påminnelsen. Jeg synes bloggen din har blitt enda bedre. Du variere mer, tekstene er enda bedre og oppskriftene virker enda mer gjennomarbeidet. God helg! Klem fra Birgitte

  1. Heisann Birgitte! For en utrulig utfyllande og hyggelig tilbakemelding å få, tusen takk 😀 Høyres ut som en veldig god vri på laksetacoen, dette skal eg absolutt notere meg til ein seinare anledning.

   Kjekt å lese at du synes bloggen min er blitt enda bedre! Eg føler sjølv eg fokuserer meir på kvalitet, og ikkje minst har eg mykje glede og motivasjon i bloggen som er på topp no (dette går naturligvis i berg-og-dalbaner…). Det er vertfall stas å lese at det blir lagt merke til! Stor klem tilbake til deg <3

 2. Ingerid

  Hei! No har vi ete laksetaco, og det blir definitivt ikkje siste gongen. Vi bakte også grove tortillalefser attåt, og det var veldig godt!!! Takk for all inspirasjon og supre oppskrifter!

  1. Heisann Ingerid 😀 Så hyggelig tilbakemelding å få – tusen takk! Kjekt å lese at oppskrifter faller i smak <3 God helg!