Linda Stuhaug

Annonse

31. januar 2019

Laksetaco med mangosalat & guacamole

Laksetaco med mangosalat & guacamole
Hei godtfolk! Det nærma seg helg igjen og det betyr vell taco for mange… men har du testa ut laksetaco?
Laksetaco er heilt sinnsjukt godt og like enkelt å lage til som tradisjonell taco; det er ikkje noko meir hokus pokus enn å steike laksefileter i biter med tacokrydder. Du kan servere laksetaco på akkurat samme måten som du serverer din vanlige taco, eller du kan lage en frisk mangosalat & guacamole som passer ekstra godt til laksen 🙂
Laksetaco med mangosalat og guacamole, ca. 3 personer
Mangosalat 1 stor, moden mango 1 agurk 2 stilker vårløk 1 chili safta fra 1/2 lime
Skjer mango og agurk i bitar, finhakk vårløk og chili. Bland saman med limesaft og Enriched Sitronolje. Sett kjølig.
Guacamole 2 avokado 1 fedd finhakka kvitløk salt, pepper, litt limesaft
Mos avokadoen med finhakka kvitløk, smak til med Enriched Kvitløksolje, salt, pepper og limesaft. Sett kjølig
Laksetaco 500 laksefilet 2-3 ss heimelaga tacokrydder eller 1 pose tacokrydder litt smør til steiking
→ Skjær laksefilet i terninger, steik i litt smør. Tilsett tacokrydder og en skvett vatn la det surre eit par minutter.
Server deretter dei varme, tacorkydra laksebitane med mangosalat, guacamole og gjerne litt ekstra grønt (vi hadde spinat). Nyt som salat, i lefsa eller tacoskjell 🙂 Du kan sjølvsagt servere med litt ekstra tilbehør etter smak og behag!
Utrulig godt, og rett og slett en supersmart måte å få inn en ekstra fiskemiddag i veka på 🙂
Har du testa ut laksetaco før, eller er dette noko nytt for deg? Korleis pleier du å server laksetacoen? Eller kanskje du har en anna spenstig vri på tacoen du liker?
Del gjerne i kommentarfeltet 😀

Hei godtfolk!

Det nærma seg helg igjen og det betyr vell taco for mange… men har du testa ut laksetaco?

Laksetaco er heilt sinnsjukt godt og like enkelt å lage til som tradisjonell taco; det er ikkje noko meir hokus pokus enn å steike laksefileter i biter med tacokrydder. Du kan servere laksetaco på akkurat samme måten som du serverer din vanlige taco, eller du kan lage en frisk mangosalat & guacamole som passer ekstra godt til laksen 🙂

Laksetaco med mangosalat og guacamole, ca. 3 personer

Mangosalat
1 stor, moden mango
1 agurk
2 stilker vårløk
1 chili
safta fra 1/2 lime

Skjer mango og agurk i bitar, finhakk vårløk og chili. Bland saman med limesaft og Enriched Sitronolje. Sett kjølig.

Guacamole
2 avokado
1 fedd finhakka kvitløk
salt, pepper, litt limesaft

Mos avokadoen med finhakka kvitløk, smak til med Enriched Kvitløksolje, salt, pepper og limesaft. Sett kjølig

Laksetaco
500 laksefilet
2-3 ss heimelaga tacokrydder eller 1 pose tacokrydder
litt smør til steiking

→ Skjær laksefilet i terninger, steik i litt smør. Tilsett tacokrydder og en skvett vatn la det surre eit par minutter.

Server deretter dei varme, tacorkydra laksebitane med mangosalat, guacamole og gjerne litt ekstra grønt (vi hadde spinat). Nyt som salat, i lefsa eller tacoskjell 🙂 Du kan sjølvsagt servere med litt ekstra tilbehør etter smak og behag!

Utrulig godt, og rett og slett en supersmart måte å få inn en ekstra fiskemiddag i veka på 🙂

Har du testa ut laksetaco før, eller er dette noko nytt for deg?
Korleis pleier du å server laksetacoen?
Eller kanskje du har en anna spenstig vri på tacoen du liker?

Del gjerne i kommentarfeltet 😀

Annonse

8 Kommentarer

B

Birgitte

31. januar 2019

Jippi, med det var lørdagsmiddagen på plass! Vi har hatt taco med laks en del ganger, og da serverer jeg på følgende måte. Strimlet gul løk surres sammen med aspargesbønner (som har badet 30 sekunder i kokende vann). Har jeg en sliten gulrot eller to får de også være med på moroa i stekepannen. Laksen stekes i lange strimler og blandes i sammen med 1/2 boks hermetiske tomater, de stekte grønnsakene og tacokrydder. Har jeg en skvett tacosaus stående, helles dette også i. Serveres i lefser med revet ost, ruccola, rømme og tacosau. Nam-nam. Hadde helt glemt laksetaco, så takk for påminnelsen. Jeg synes bloggen din har blitt enda bedre. Du variere mer, tekstene er enda bedre og oppskriftene virker enda mer gjennomarbeidet. God helg! Klem fra Birgitte

Linda Stuhaug

31. januar 2019

Heisann Birgitte! For en utrulig utfyllande og hyggelig tilbakemelding å få, tusen takk 😀 Høyres ut som en veldig god vri på laksetacoen, dette skal eg absolutt notere meg til ein seinare anledning. Kjekt å lese at du synes bloggen min er blitt enda bedre! Eg føler sjølv eg fokuserer meir på kvalitet, og ikkje minst har eg mykje glede og motivasjon i bloggen som er på topp no (dette går naturligvis i berg-og-dalbaner…). Det er vertfall stas å lese at det blir lagt merke til! Stor klem tilbake til deg <3

T

Tove

26. august 2022

Heia. Kva er enriched kvitløksolje og sitronolje?

Linda Stuhaug

28. august 2022

Ein olivenolje med smak😊

I

Ingerid

9. august 2019

Hei! No har vi ete laksetaco, og det blir definitivt ikkje siste gongen. Vi bakte også grove tortillalefser attåt, og det var veldig godt!!! Takk for all inspirasjon og supre oppskrifter!

Linda Stuhaug

9. august 2019

Heisann Ingerid 😀 Så hyggelig tilbakemelding å få – tusen takk! Kjekt å lese at oppskrifter faller i smak <3 God helg!

D

Dagny Dahl

4. januar 2023

Denne blir populær her i familien! Utrolig gode smaker. Takk for inspirasjon!

Linda Stuhaug

5. januar 2023

Så kjekt det smakte, Dagny!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg