Fargerik, smakfull kylling- og pastasalat

Kan eg friste med en skikkelig fargerik, smakfull kylling- og pastasalat? 

I denne skåla finner du ikkje berre kylling, pasta og grønnsaker i ulike farger, du finner også avokado, fetaost og bacon. Mange gode smaker og en solid kombinasjon av ingredienser gjorde denne kylling- og pastasalaten til ein av dei beste eg har smakt!

Denne salaten kan du nyte til middag, til lunsj/matpakken, til kveldsmat eller eventuelt til koldtbordet/tapasbordet. Den står seg fint eit par dager i kjøleskapet, så ingenting i veien med å lage ein stor porsjon og ha til fleire dager/fleire måltider 🙂

Du trenger, 4-5 personer
500-600 g kyllingfilet i biter
200-250 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
3-4 never valgfri salat (eg brukte ruccola og spinat)
1 gul paprika
1 oransje paprika
1/2 agurk
4 reddiker
1 avokado
1 glass apetina fetaost
100 g ferdigstekt bacon

Slik gjer du:
1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl under rennande, kaldt vatn.

2. Gjennomsteik kyllingfilet i biter med salt og pepper. Sett til side.

3. Kutt grønnsakene i passelige biter.

4. Ha alle ingrediensane over i en bolle og bland sammen. Server med litt salt og pepper på toppen, eventuelt en valgfri dressing/vinagrette/olje eller lignande. Nyt!

Tips og alternativer!
Som alle mine andre oppskrifter: du bruker sjølvsagt akkurat dei grønnsakene du liker og har tilgjengelig. Denne salaten blei til av det eg hadde i kjøleskapsskuffa. Bytt gjerne reddiker med sukkererter, agurk med tomat…

Ikkje heng deg opp i enkeltingredienser. Er det noko i ingredienslista du ikkje har eller ikkje liker, dropp det eller bytt det ut med noko anna 🙂 For eksempel kan du droppe bacon, eller bytte det ut med litt hakka nøtter/kjerner.

For melkefri pastasalat dropper du fetaost, eventuelt bruker ekstra avokado eller bytter med anna ingrediens som gir god smak.

For glutenfri pastasalat bruker du glutenfri pasta. Eg kan også tipse om å bytte ut pasta med quinoa (absolutt min favoritt!) 🙂

Vi hadde kylling- og pastasalat til middag ein dag, og deretter i matpakken neste dag. Nydelig!

Slike fargerike, smakfulle salater er noko av det beste eg får, og eg bytter lett ut varmmat til middag med ei stor skål av denne salaten. Nam!

Håper det frister 🙂 

Eg har massevis av salatoppskrifter i arkivet, og enda fleire vil komme i ulike varianter… Har du kanskje en favorittsalat du liker å lage? Del gjerne!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

 1. Hei du, jeg har et lite spørsmål til deg, som lompe-ekspert 😉

  Jeg har også dilla på lomper, kan spise det til både frokost, lunsj og kvelds. Men jeg kjøper som regel firstprice sine, siden de er så mye billigere enn alle andre. Har du noe forhold til lompene til firstprice? Er de mye mindre sunne enn andre lomper?

  1. Hei!
   First-price lompene har ei lengre ingrediensliste og det står ikkje oppgitt kor mange prosent poteter det faktisk er i lompene. Trur nok det er brukt ein del meir mjøl i desse lompene i forhold til Buer sine lomper for eksempel 🙂 Eg synes dei er tørre, og det er derfor eg ikkje kjøper dei. Men kunne fint brukt First-price lomper i lompelasagne for eksempel 😉

 2. Ingvild

  Ser du bruker pasta i fleire av rettane dine, kva slags pasta er den sunnaste ein kan få tak i?

  Når det gjelder salater er det alltid godt med vannmelon eller mango (eller begge i)

  1. Hei! Det står kva pasta eg bruker – fullkornspasta med bønner. Ellers er ulike typer kikertpasta/bønnepasta/linsepasta/quinoapasta osv. fine alternativer 🙂

   1. Ingvild

    Ja eg såg du har nemt det, er berre så mange pasta typer ein kan velge mellom, derfor lurte eg på det. Takk for svar 🙂

   2. Ingen problem 🙂

 3. Katrine

  For en fin blogg du har. Denne vil jeg følge videre!

  1. Takk Katrine, det er kjekt å lese! 🙂