Vegetarisk quesedilla

Vi starter som alltid veka med kjøttfri oppskrift!

Quesedilla er knallgodt, enkelt å lage og muligheten for variasjon er stor. Idag har eg en vegetarisk variant med bønnestuing å dele med dokke. Ein middag som passer like godt kvardag som helg, vegetarianer eller ei 🙂

Vegetarisk quesedilla, 2 personer
2 bokser kidneybønner (ca. 500 g skylt og avrent)
2 stk sjalottløk
2 fedd kvitløk
1/2 chili
2 ss tomatpure
400 g hakkede tomater
krydder: salt, pepper, spisskumin, koriander
6 små, grove tortillalefser
revet ost

Slik gjer du:
1. Steik finhakka sjalottløk, kvitløk og chili i litt smør eller olje til løken er blank. TIlsett bønner, tomatpure og hakkede tomater, la det småkoke til en fyldig tomat- og bønneblanding. Smak til med krydder.

2. Mos tomat- og bønneblandinga lett med en potetstapper eller lignande. Legg ei tortillalefse på en tallerken og bre over blandinga, topp med litt revet ost og legg ei ny tortillalefse på toppen.

3. Steik quesedillaen gyllen og sprø i ei tørr steikepanne på litt over middels høg varme. Skjær i fire og server med en frisk salat, kesam/rømme/guacamole og gjerne litt frisk koriander!

Tips!
♦ Bytt gjerne kidneybønner med andre typer bønner, linser eller kikerter. Du kan også tilsette ekstra grønnsaker/andre typer krydder etter smak og behag.

♦ Middag for kun 1 person? Halver oppskrifta – eller følg oppskrifta og nyt restane til lunsj dagen etterpå!

Kjenner du igjen oppskrifta, kanskje? Den er delt tidligare her. Det var ikkje eingang eg som lagde middagen, den fikk en servert av mi gode venninne Mathilde♥ Synes det var på sin rette plass med en reprise, for dette er så godt, og en kanonmiddag for dei som er skeptiske til det vegetariske 😉

God middag, og god mandag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *