Enkel red curry kyllingsuppe

Kan eg friste med en enkel, smakfull og skikkelig god kyllingsuppe?

Suppe er virkelig den perfekte vintermat, og ikkje minst den perfekte restemat. Like god (om ikkje bedre) er suppa dagen etterpå, når smakane virkelig har fått satt seg 🙂 Denne kyllingsuppa er lettvint og rask å lage, en super kvardagsmiddag for heile familien:

Du treng, ca. 4 personer*
600 g kyllingfilet
4 gulerøtter
1 paprika
150 g sukkererter
2 fedd kvitløk
10-12 dl kyllingkraft/buljong
250 ml (1 kartong) kokosmelk
2 ss red curry paste (start gjerne med 1 ss og smak til)
2 ts paprikakrydder + 2 ts karrikrydder
olje/smør

Slik gjer du:
1. Skjær kyllingfilet i mindre biter. Steik i smør/olje og sett til side.

2. Kutt grønnsakene i passelige biter og finhakk kvitløken. Steik i olje/smør eit par minutt. Tilsett red curry paste, paprikakrydder og karrikrydder, la det surre cirka eit minutt til. Tilsett kyllingkraft/buljong og kokosmelk.

3. Kok opp under omrøring og smak til om du vil ha meir red curry paste eller krydder. Tilsett kylling og la alt bli gjennomvarmt. Server!

Tips og alternativer*
♦ Bytt gjerne kyllingfilet med torsk, laks, scampi eller krepshaler for ein smakfull fiskemiddag.

♦ Kokosmelk kan byttast med 1 beger creme fraiche.

♦ Har du ikkje alle grønnsakene? Bruk det du liker og har tilgjengelig 🙂

♦ Server gjerne suppa med godt brød, rundstykke eller focaccia. Her har du nokre forslag:

→ Halvgrov focaccia – oppskrift her!
→ Saftige speltscones med havre – oppskrift her!
→ Havre- og speltscones med gulrot – oppskrift her!
→ Proteinrike havrebrikd – oppskrift her!


Eg elsker virkelig denne thailandske red curry-smaken i både supper, gryter og gratenger… er vi fleire her? Nam!

Velbekomme og nyt ei smakfull, nydelig kyllingsuppe♥

Forresten; imorgon/torsdag blir det ei litta SPØRSMÅLSRUNDE her på bloggen. De stiller spørsmål, eg svarer. Spørsmåla blir henta ut fra instagram (instastory) iløpet av dagen idag, men eg veit at alle ikkje følger meg der. Så har du noko du lurer på: still gjerne eit spørsmål i kommentarfeltet her i dette innlegget 🙂

Nyt tirsdagen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

4 kommentarer

  1. Dette var akkurat det jeg trengte i dag!
    Nydelig suppemiddag ble det.
    Jeg addet sopp og lþk i tillegg, og det ble nydelig. Takk for oppskrift og inspirasjon! 🙂

    Er det lov Ă„ komme med Ăžnsker/forslag til fremtidige oppskrifter?
    Har vÊrt sÄ fysen pÄ sitronkake av alle ting de siste dagene, men ikke funnet en oppskrift uten sukker. Det hadde vÊrt herlig!

    1. Herlig Helena! Kjekt du likte oppskrifta 😀
      Det er sjĂžlvsagt lov Ă„ komme med Ăžnsker til framtidige oppskrifter. Det fĂ„r eg stĂžtt og stadig, og eg prĂžver Ă„ lage lesarĂžnsker trutt og ofte 🙂 Akkurat sitronkake gĂ„r nok ikkje Ăžverst pĂ„ lista mi (eg kan ikkje fordra det) – men eg skal likevell skrive det opp, hehe 🙂

  2. Kjempegod oppskrift Jeg la til en ss sukrin gold som rundet av smaken og fikk frem de andre krydderne enda bedre. La og til litt nudler i suppen, det var veldig godt

    1. Hþyres veldig godt ut, Camilla 😀