Linda Stuhaug

Annonse

12. februar 2019

Enkel red curry kyllingsuppe

Enkel red curry kyllingsuppe
Kan eg friste med en enkel, smakfull og skikkelig god kyllingsuppe?
Suppe er virkelig den perfekte vintermat, og ikkje minst den perfekte restemat. Like god (om ikkje bedre) er suppa dagen etterpå, når smakane virkelig har fått satt seg 🙂 Denne kyllingsuppa er lettvint og rask å lage, en super kvardagsmiddag for heile familien:
Du treng, ca. 4 personer* 600 g kyllingfilet 4 gulerøtter 1 paprika 150 g sukkererter 2 fedd kvitløk 10-12 dl kyllingkraft/buljong 250 ml (1 kartong) kokosmelk 2 ss red curry paste (start gjerne med 1 ss og smak til) 2 ts paprikakrydder + 2 ts karrikrydder olje/smør
Slik gjer du: 1. Skjær kyllingfilet i mindre biter. Steik i smør/olje og sett til side.
2. Kutt grønnsakene i passelige biter og finhakk kvitløken. Steik i olje/smør eit par minutt. Tilsett red curry paste, paprikakrydder og karrikrydder, la det surre cirka eit minutt til. Tilsett kyllingkraft/buljong og kokosmelk.
3. Kok opp under omrøring og smak til om du vil ha meir red curry paste eller krydder. Tilsett kylling og la alt bli gjennomvarmt. Server!
Tips og alternativer* ♦ Bytt gjerne kyllingfilet med torsk, laks, scampi eller krepshaler for ein smakfull fiskemiddag.
♦ Kokosmelk kan byttast med 1 beger creme fraiche.
♦ Har du ikkje alle grønnsakene? Bruk det du liker og har tilgjengelig 🙂
♦ Server gjerne suppa med godt brød, rundstykke eller focaccia. Her har du nokre forslag:
→ Halvgrov focaccia – oppskrift her! → Saftige speltscones med havre – oppskrift her! → Havre- og speltscones med gulrot – oppskrift her! → Proteinrike havrebrikd – oppskrift her!
Eg elsker virkelig denne thailandske red curry-smaken i både supper, gryter og gratenger… er vi fleire her? Nam!
Velbekomme og nyt ei smakfull, nydelig kyllingsuppe♥
Forresten; imorgon/torsdag blir det ei litta SPØRSMÅLSRUNDE her på bloggen. De stiller spørsmål, eg svarer. Spørsmåla blir henta ut fra instagram (instastory) iløpet av dagen idag, men eg veit at alle ikkje følger meg der. Så har du noko du lurer på: still gjerne eit spørsmål i kommentarfeltet her i dette innlegget 🙂
Nyt tirsdagen!

Kan eg friste med en enkel, smakfull og skikkelig god kyllingsuppe?

Suppe er virkelig den perfekte vintermat, og ikkje minst den perfekte restemat. Like god (om ikkje bedre) er suppa dagen etterpå, når smakane virkelig har fått satt seg 🙂 Denne kyllingsuppa er lettvint og rask å lage, en super kvardagsmiddag for heile familien:

Du treng, ca. 4 personer*
600 g kyllingfilet
4 gulerøtter
1 paprika
150 g sukkererter
2 fedd kvitløk
10-12 dl kyllingkraft/buljong
250 ml (1 kartong) kokosmelk
2 ss red curry paste (start gjerne med 1 ss og smak til)
2 ts paprikakrydder + 2 ts karrikrydder
olje/smør

Slik gjer du:
1. Skjær kyllingfilet i mindre biter. Steik i smør/olje og sett til side.

2. Kutt grønnsakene i passelige biter og finhakk kvitløken. Steik i olje/smør eit par minutt. Tilsett red curry paste, paprikakrydder og karrikrydder, la det surre cirka eit minutt til. Tilsett kyllingkraft/buljong og kokosmelk.

3. Kok opp under omrøring og smak til om du vil ha meir red curry paste eller krydder. Tilsett kylling og la alt bli gjennomvarmt. Server!

Tips og alternativer*
♦ Bytt gjerne kyllingfilet med torsk, laks, scampi eller krepshaler for ein smakfull fiskemiddag.

♦ Kokosmelk kan byttast med 1 beger creme fraiche.

♦ Har du ikkje alle grønnsakene? Bruk det du liker og har tilgjengelig 🙂

♦ Server gjerne suppa med godt brød, rundstykke eller focaccia. Her har du nokre forslag:

→ Halvgrov focaccia – oppskrift her!
→ Saftige speltscones med havre – oppskrift her!
→ Havre- og speltscones med gulrot – oppskrift her!
→ Proteinrike havrebrikd – oppskrift her!


Eg elsker virkelig denne thailandske red curry-smaken i både supper, gryter og gratenger… er vi fleire her? Nam!

Velbekomme og nyt ei smakfull, nydelig kyllingsuppe♥

Forresten; imorgon/torsdag blir det ei litta SPØRSMÅLSRUNDE her på bloggen. De stiller spørsmål, eg svarer. Spørsmåla blir henta ut fra instagram (instastory) iløpet av dagen idag, men eg veit at alle ikkje følger meg der. Så har du noko du lurer på: still gjerne eit spørsmål i kommentarfeltet her i dette innlegget 🙂

Nyt tirsdagen!

Annonse

6 Kommentarer

C

Camilla

26. februar 2019

Kjempegod oppskrift Jeg la til en ss sukrin gold som rundet av smaken og fikk frem de andre krydderne enda bedre. La og til litt nudler i suppen, det var veldig godt

Linda Stuhaug

26. februar 2019

Høyres veldig godt ut, Camilla 😀

H

Helena

12. februar 2019

Dette var akkurat det jeg trengte i dag! Nydelig suppemiddag ble det. Jeg addet sopp og løk i tillegg, og det ble nydelig. Takk for oppskrift og inspirasjon! 🙂 Er det lov å komme med ønsker/forslag til fremtidige oppskrifter? Har vært så fysen på sitronkake av alle ting de siste dagene, men ikke funnet en oppskrift uten sukker. Det hadde vært herlig!

Linda Stuhaug

13. februar 2019

Herlig Helena! Kjekt du likte oppskrifta 😀 Det er sjølvsagt lov å komme med ønsker til framtidige oppskrifter. Det får eg støtt og stadig, og eg prøver å lage lesarønsker trutt og ofte 🙂 Akkurat sitronkake går nok ikkje øverst på lista mi (eg kan ikkje fordra det) – men eg skal likevell skrive det opp, hehe 🙂

M

Melinda Fauske

27. januar 2022

Takk for oppskrift og inspirasjon😊👍🏻 Denne ble veldig god😋 La til eggenudler, rød chilli og løk + toppet med koriander🌶🧅🍜🌿

Linda Stuhaug

28. januar 2022

Så kjekt den falt i smak 😀 Fint å piffe den opp med litt ekstra!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg