Enkle bananpannekaker

Hei mandag!

Er det mange av dokke som har tatt vinterferie, kanskje? Her i gården blir det ei heilt vanlig jobbveke, men etter ei nydelig helg på Gol med solglimt og langrenn, så er eg meir enn klar for å ta fatt på denne veka 🙂 Og denne mandagen starter vi med en ny oppskrift bananpannekaker her på bloggen;

Det ligger jo litt i ordet, men banan er altså ein av hovedingrediensane i desse pannekakene. Bananene burde vere så modne som mulig for best resultat, gjerne brun-svarte. Bananene gir både saftighet og sødme, uten at du treng å bruke noko ekstra søtning 🙂

Ei rask og enkel oppskrift, kun med ingredienser fra dagligbarebutikken. Sunne, grove og mektige: 

Bananpannekaker, ca. 15 stk
2 store, modne bananer
3 dl havregryn
2 egg
1,5 dl kefir (evt. 1 dl valgfri melk)
1 stor ts bakepulver
0,5 ts kanel + 0,5 ts kardemomme

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en bolle og kjør blandinga glatt med stavmiksar. La røra svelle eit par minutt før du steiker gylne pannekaker på middels varme. Server varme, lune eller kalde – med eller uten valgfritt pålegg.

Akkurat slik eg liker pannekakene best! Saftige, fyldige og fluffy – nam 🙂 Også med favorittpålegget cottage cheese og sukkerfritt jordbærsyltetøy. Den beste kombinasjonen etter mi meining!


Tips og alternativer!
♦ Bruk naturligvis glutenfri havregryn for glutenfri bananpannekaker. For melkefri bananpannekaker bruker du den alternative melka du liker best.

♦ Ønsker du tynnare bananpannekaker? Juster med litt ekstra væske.

♦ Eg fikk 15 stk små/medium bananpannekaker av oppskrifta, men dette vil sjølvsagt variere etter størrelse. Lag gjerne færre og større, eller fleire og mindre.

Bananpannekaker passer til det meste: frukost, lunsj, i matpakken, som turmat, kveldsmat eller som sunn kos til kaffikoppen 🙂 Dei står seg fint nokre dager i kjøleskapet, så nøl ikkje med å lage opp mange når du først er i gang!

Så, bananpannekaker iløpet av veka kanskje?♥

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

11 kommentarer

  1. Disse spiser jeg omtrent hver dag – heeelt hekta! Sykt godt, sunt og enkelt 🙂

    1. Herlig!! Kva liker du best som pålegg/topping? 😀 <3

  2. De ser gode ut, men får ikke prøvdde ut siden de ikke er veganske :/
    Dette er oppskriften jeg bruker, de blir kjempe fluffy og gode 😀
    For 6 små:
    -1dl/50g havremel
    -1dl/50g kikertmel (kikertmelet gjør at alt binder seg sammen så man trenger ikke egg. Det inneholder masse proteiner også 🙂 )
    -1 most banan
    – Ca 1.5dl plantemelk. Bare å prøve seg frem. Røren skal være passe tykk, ikke for tykk, men ikke for tynn, da blir ikke pannekakene like fluffy
    -1,5 ts bakepulver
    -kanel og kardemomme og evt andre krydre

    Bare å blande alt sammen og steke. Går også ann å bytte ut litt av havremelet med proteinpulver, men de er ganske proteinrike allerede pga kikertmelet 🙂

    Håper du prøver de ut, ha en super uke videre <3

    1. Tone Johnsen

      Går vel å prøve sjøl om de ikke er veganske . Er vel ikke en allergi du har?

    2. Takk for tips, Kristine 🙂

  3. Disse var utrolig gode! Her ble det både pannekaker til kvelds, og til lunch i morgen Beste oppskriften jeg har prøvd på bananpannekaker

    1. Så hyggelig Lisa 😀 Veldig kjekt at du likte oppskrifta så godt!! 🙂

  4. Ooh de så sykt digge ut! Må prøves <3

    1. Håper dei smaker, Ida Sofie 😀 <3

  5. Hei ☺️
    Tenkte og prøve disse i morgen, men lurer på hva er forskjellen på denne oppskriften og den du la ut oktober 2018? Er den ene sunnere? Hilsen Diana

    1. Hei! Det er litt forskjellige oppskrifter/framgangsmetoder 🙂