Enkel, krema pølsegrateng

God tirsdag!

Idag er vi i middagshjørnet med enkel, krema pølsegrateng på menyen! Og denne er virkelig enkel altså, og virkelig en super kvardagsmiddag som heile familien vil like 🙂 Eg har en oppskrift på pølsegrateng i arkivet fra før, men dagens oppskrift synes vertfall eg både er bedre på smak, enklare og raskare å lage;

Det er ikkje mange grepa som skal til for å gjere en pølsegrateng til eit sunnare og meir næringsrikt alternativ; grov bønne- og fullkornspasta, pølser med høgt kjøttinnhold og litt ekstra grønnsaker i gratengen. Eg har brukt ein stor brokkoli, men bruk gjerne enda fleire grønnsaker, eller bytt ut brokkolien med blomkål/andre typer grønnsaker. Neste gang skal eg bruke to brokkolier. Eg elsker brokkoli i krema middagsretter!

Du bestemmer sjølvsagt sjølv kva pølser du vil bruke, men type pølse har naturligvis en del å sei for både smak og sunnhet. Eg har brukt Ringdal lokalpølser med nesten 90% kjøtt som smaker veldig godt. Jo meir kjøtt, jo bedre – men du velger heilt sjølv kva du går for, om det er kyllingpølse, grillpølse, go´og mager pølse, lokalpølser, heimelaga pølser…

Du treng, ca. 4-5 personer
250-300 g valgfri pasta (eg brukte bønne- og fullkornspasta)
600 g valgfri pølser
1 stk brokkoli
1 pk kremost urter (125 g)
7 dl melk
3 ss maisenna
salt og pepper
revet ost til topping

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Kok pasta etter anvisning på pakken, men reduser koketida med 2-3 minutt. Kutt pølse i terningar og brokkoli i små bukettar.

2. Kok opp 5 melk og kremost urter. Rør ut maisenna i resterande 2 dl melk, tilsett i en tynn stråle i den kokande melka medan du rører til en fyldig og krema saus. Smak til med salt og pepper.

3. Bland sausen inn i pølse-pasta og brokkoliblandinga. Ha alt over i en ildfast form og topp med revet ost.

4. Steik midt i ovnen til osten er smelta og gyllen, 15-20 minutt. La gratengen kvile nokre minutt før servering. Server med en frisk, grønn salat 🙂

Har du lyst å klargjere denne middagen kvelden i forvegen, slik at det kun gjenstår steiking etter jobb?

Avkjøl pastaen i eit dørslag med rennande, kaldt vatn når den er ferdig. Avkjøl også sausen før du vender den inn i pølse-pasta og brokkoliblandinga. Ha formen i kjøleskapet natta over.

Når du då kjem heim fra jobb gjenstår det berre å toppe formen med ost, og steike i ovnen 🙂

Må gratengen vere glutenfri er det ikkje verre enn å bruke glutenfri pasta. Det finnes også ein god del alternative, nærinsrike pastatyper no som er naturlig glutenfri, alt fra 100% bønnepasta til linsepasta, quinoapasta også vidare. Eg har kjøpt ein linsepasta på Rema 1000 som eg skal teste neste gang!

Har du middagsrester igjen? Ta med i lunsjboksen dagen etterpå, det gjorde eg. Eg droppa å varme gratengen og synes den var like god kald 🙂

Håper gratengen ser fristande ut! Gi meg gjerne en tilbakemelding om du prøver♥

*

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

24 kommentarer

  1. Hei! Oppskrifta såg utrulig god ut, gleder meg til å prøve! Men går det ann å bruke soyamelk istadenfor vanlig melk?

    1. Hei Amalie! Ja, absolutt 🙂

  2. Kristin

    Du inspirerer NOK en gang!! Men i dag har jeg kyllingkjøttdeig «for hånden»… Hvordan blir det å bytte ut pølsene med det i stede for?

    1. Takk Kristin! Beklager for noko seint svar her. Kyllingkjøttdeig går nok heilt fint å bruke det altså 😀

      1. Kristin

        Det funka som bare det!!

  3. Såg veldig godt ut:D Er det noen som har prøvd å bruke vegetarpølser i slike type oppskrifter?

    1. Fått mange gode tilbakemeldinger på det tidligare 🙂

  4. Annicken

    Kan denne fryses ned ? 🙂

    1. Alt KAN frysast 🙂 Men korleis alt smaka etter frysing? Det er vell spørsmålet. Eg har ikkje testa å fryse denne, litt redd pastaen blir «dvask» – men du kan jo prøve 🙂

  5. Supergod! Hadde i litt revet parmesan i sausen, det gjorde virkelig susen:-)

    1. Det tvila eg ikkje på! NAM 😀

  6. Når du blander i pølse og brokkoli i pastaen med saus før den går i ovnen, er pølse og brokkoli rå? Slik at det stekes i ovnen, eller skal det stekes/kokes litt på forhånd også? ☺️

    1. Ingenting skal steikast/kokast på forhånd, då hadde det stått i framgangsmetoden 🙂

  7. Er pastaen i gram før eller etter koking?

    1. Alle mål er FØR tilberedning, med mindre det står noko anna 🙂

  8. Ine-Louise Ørke

    Hei! Jeg prøvde den men la til brødsmuler, kjempe godt! -Ine Louise 16 år

    1. Så bra, Ine-Louise 😀

  9. Kristin Haugdal

    Hei, hvilken type kremost brukte du?

    1. Eg pleier å bruke Kremgo urter eller krydder.

  10. Hei, hvor får jeg kjøpt maisenna? Hvordan ser det ut?

    1. På alle dagligvarebutikker.
      Google maisennna (Maizena) så ser du med ein gang korleis det ser ut 🙂 (eg får ikkje lagt inn link via googlesøket).

  11. Denne så god ut – tror du det går fint å bruke kokosmelk i stedet for vanlig melk?