Fargerik lunsjsalat

Altså… mat med farger gjer meg så glad!
Det er ein fryd for augene, det er en fryd for ganen og det er ein fryd for kroppen. Jo fleire farger, jo bedre♥

Idag har eg altså en fargerik lunsjsalat å dele med dokke. Den er med blant anna egg, couscous, bringebær og pesto. En fantastisk nydelig kombinasjon som metta godt. Salaten er fin å ete til lunsj eller ha med seg i matpakken, men er også super som en lettvint middag eller luksus kveldsmat 🙂

Eg hadde kokt couscous i kjøleskapet fra før (rester fra middagen!) og salaten var då klar på eit par minutt. Eit tips når ein først koker for eksempel couscous er å koke mykje, det står seg fint i ein boks i kjøleskapet i 5-6 dager 🙂 Heilt supert å ha tilgjengelig for slike salater som dette!

Har du ikkje couscous/liker du ikkje couscous, så kan du bytte det med quinoa, byggryn eller bulgur. Alle desse typane er middagskorn som kan sammenlignast med ris, og kan erstatte ris i ulike retter eller som tilbehør. Forskjellen er at couscous, quinoa, byggryn og bulgur også er meir næringsrike, har fleire bruksområder, smaker naturligvis annleis og har ein anna konsistens. Alle desse typane får du tak i på vanlige dagligvarebutikker 🙂

Du treng, 1 porsjon
1-2 kokte egg
1-1,5 dl kokt couscous (eg brukte fullkornsvariant. Du kan evt. bruke quinoa/byggryn/bulgur)
1/3 paprika
1/3 agurk
ferske bringebær
en god neve spinat
en god neve ruccola
rista pinjekjerner
grønn pesto (lag gjerne sjølv. Oppskrift her)

Slik gjer du:
Om du ikkje har kokt couscous fra før: følg framgangsmåten på pakken og avkjøl litt.

Ellers er det ganske så rett fram; legg spinat og ruccola på en tallerken, topp med resten av ingrediensane og til slutt rista pinjekjerner + pesto. Server med det samme♥

Eg har lenge vore veldig glad i quinoa, og prøvde couscous for første gang for eit par veker sidan. Quinoa er fortsatt favoritten, men couscous var eit fint alternativ det også 🙂 Både byggryn og bulgur er eg godt kjent med fra før, sjølv om det ikkje er så veldig mange oppskrifter med dette her på bloggen.

Eg skal vertfall eksprimentere meir med couscous framover, og prøve meg fram med litt ulike oppskrifter. Har du kanskje en favorittoppskrift med couscous? Eller en måte du liker å bruke det på? Del gjerne tips/erfaringer 😀 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

2 kommentarer

  1. Her ser det ut som du manglar ein ingrediens? Mango? Er noko gult der..;)

    1. Neida, det er gul paprika 🙂