Linda Stuhaug

Annonse

28. februar 2019

Sukkerfri nugattikake i kopp på 1-2-3!

Sukkerfri nugattikake i kopp på 1-2-3!
God torsdag!
Idag er ikkje kva som helst torsdag, det er nemlig 28.februar som betyr bursdag for denne frøkna! Idag fyller eg år og er faktisk halvveis til 50, noko som er godt og litt rart på samme tid… 😉 Men sjølv om det er eg som har bursdag så er det dokke som får gaven, for på instagram litt seinare idag kan du vere med på giveaway der eg deler ut tre signerte bøker av OPPTUR MED SUNN MAT
Fotograf: © Geir Ivar L. Ramsli / Firda
Sjå etter dette bildet iløpet av ettermiddagen/kvelden, så kan du vere ein av dei heldige 🙂 Du finner meg som alltid under @lindastuhaug
Men, over til dagens oppskrift: MIKROKAKE/KOPPKAKE!
Mikrokake/koppkake er den geniale kaka der du rører sammen ingrediensane, heller røra i en kopp og steiker i mikrobølgeovnen eit par minutt. Vi snakker sunn kake på 1-2-3!
Grunnoppskrifta på mikrokaka er både sukkerfri og glutenfri (bruk glutenfri, valgfri tørrvare framfor speltmjøl). Den kan også lagast melkefri ved at du bytter ut kesam med for eksempel kokoskrem, melkefri yoghurt eller most banan.
Så bruker du grunnoppskrifta til å lage den smaken du ønsker. Eg har laga NUGATTIKAKE, og då tilsatte eg rett og slett 1 ss Zero Nugatti i koppen med kakerøra. Dette er dagens oppskrift, og den er virkelig verdt å teste… Har du ikkje Zero Nugatti kan du sjølvsagt bruke anna, valgfritt sjokoladepålegg 🙂
Sukkerfri nugattikake i kopp, 1 porsjon 1 egg 70 g kesam (3 ss) 20 g havremjøl (2 ss) 10 g speltmjøl, eller anna tørrvare (1 ss) 2 ss Sukrin Gold 1⁄2 ts bakepulver eit dryss ekte vaniljepulver (om du har) smakstilsetning: eg har brukt 1 ss Zero Nugatti
Slik gjer du: 1. Bland saman ingrediensane til ei jevn og klumpfri kakerøre. Hell røra over i ein kopp eller lita skål (ha litt avstand til kanten, kaka vil heve litt under steiking). Tilsett nugatti i midten av kakerøra.
2. Steik i mikrobølgeovnen på full effekt i 2–3 minutt, eller til mikrokaka er gjennomsteikt. Ønsker du blaut kjerne stopper du litt før. Følg med undervegs.
3. Et kaka varm, lun eller vent til den er kald. Serverast med det tilbehøret som passar til den kaka du lager 🙂
Som nevnt, dette er på alle måter ei grunnoppskrift som du kan bruke til ulike kaker, det er nettopp derfor det står smakstilsetning. Tilsett revet gulrot for gulrotkake, eplebitar for eplekake, sjokoladebiter eller peanøttsmør istedenfor nugatti, kakaopulver for sjokoladekake, bringebær for bringebærkake, kanel for kanelkake … Lag din egen favoritt!
For oss sjokolademonster (!) så er det nok heilt prima med dobbel sjokoladelykke… Mikrokake med smak av sjokolade OG den flytande nugattien i midten… NAM…! Høyres det fristande ut kan du tilsette 1-2 ss kakao i kakerøra. Det skal eg definitivt gjere neste gang!
Psst… Er de to som har lyst på? Lag dobbel porsjon i en stor kopp/større skål. Det gjorde eg!
Heilt sjukt godt var det når eg åt den litt varm, og nugattien smelta inn i kaka♥ Håper det ser fristande ut!
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

God torsdag!

Idag er ikkje kva som helst torsdag, det er nemlig 28.februar som betyr bursdag for denne frøkna! Idag fyller eg år og er faktisk halvveis til 50, noko som er godt og litt rart på samme tid… 😉 Men sjølv om det er eg som har bursdag så er det dokke som får gaven, for på instagram litt seinare idag kan du vere med på giveaway der eg deler ut tre signerte bøker av OPPTUR MED SUNN MAT

Fotograf: © Geir Ivar L. Ramsli / Firda

Sjå etter dette bildet iløpet av ettermiddagen/kvelden, så kan du vere ein av dei heldige 🙂 Du finner meg som alltid under @lindastuhaug

Men, over til dagens oppskrift: MIKROKAKE/KOPPKAKE!

Mikrokake/koppkake er den geniale kaka der du rører sammen ingrediensane, heller røra i en kopp og steiker i mikrobølgeovnen eit par minutt. Vi snakker sunn kake på 1-2-3!

Grunnoppskrifta på mikrokaka er både sukkerfri og glutenfri (bruk glutenfri, valgfri tørrvare framfor speltmjøl). Den kan også lagast melkefri ved at du bytter ut kesam med for eksempel kokoskrem, melkefri yoghurt eller most banan.

Så bruker du grunnoppskrifta til å lage den smaken du ønsker. Eg har laga NUGATTIKAKE, og då tilsatte eg rett og slett 1 ss Zero Nugatti i koppen med kakerøra. Dette er dagens oppskrift, og den er virkelig verdt å teste… Har du ikkje Zero Nugatti kan du sjølvsagt bruke anna, valgfritt sjokoladepålegg 🙂

Sukkerfri nugattikake i kopp, 1 porsjon
1 egg
70 g kesam (3 ss)
20 g havremjøl (2 ss)
10 g speltmjøl, eller anna tørrvare (1 ss)
2 ss Sukrin Gold
1⁄2 ts bakepulver
eit dryss ekte vaniljepulver (om du har)
smakstilsetning: eg har brukt 1 ss Zero Nugatti

Slik gjer du:
1. Bland saman ingrediensane til ei jevn og klumpfri kakerøre. Hell røra over i ein kopp eller lita skål (ha litt avstand til kanten, kaka vil heve litt under steiking). Tilsett nugatti i midten av kakerøra.

2. Steik i mikrobølgeovnen på full effekt i 2–3 minutt, eller til mikrokaka er gjennomsteikt. Ønsker du blaut kjerne stopper du litt før. Følg med undervegs.

3. Et kaka varm, lun eller vent til den er kald. Serverast med det tilbehøret som passar til den kaka du lager 🙂

Som nevnt, dette er på alle måter ei grunnoppskrift som du kan bruke til ulike kaker, det er nettopp derfor det står smakstilsetning. Tilsett revet gulrot for gulrotkake, eplebitar for eplekake, sjokoladebiter eller peanøttsmør istedenfor nugatti, kakaopulver for sjokoladekake, bringebær for bringebærkake, kanel for kanelkake … Lag din egen favoritt!

For oss sjokolademonster (!) så er det nok heilt prima med dobbel sjokoladelykke… Mikrokake med smak av sjokolade OG den flytande nugattien i midten… NAM…! Høyres det fristande ut kan du tilsette 1-2 ss kakao i kakerøra. Det skal eg definitivt gjere neste gang!

Psst… Er de to som har lyst på? Lag dobbel porsjon i en stor kopp/større skål. Det gjorde eg!

Heilt sjukt godt var det når eg åt den litt varm, og nugattien smelta inn i kaka♥ Håper det ser fristande ut!

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi  HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Annonse

26 Kommentarer

I

Ida Sofie

2. mars 2019

Gratulerer med dagen!!

Linda Stuhaug

4. mars 2019

Tusen takk, Ida Sofie 🙂

E

Elise

28. februar 2019

Jeg la brunostskiver lagvis i røren, bakte kaken i ovnen, og fikk en fantastisk god karamellsmak!

Linda Stuhaug

1. mars 2019

Åh, NAM 😀 Høyres sjukt godt ut!

T

Therese

28. februar 2019

Og gratulerer med dagen

Linda Stuhaug

1. mars 2019

Tusen takk, Therese 🙂

T

Therese

28. februar 2019

Elsker elsker kake i kopp-oppskriftene dine. Tusen takk for dette deilige tipset om nugatti inni

Linda Stuhaug

1. mars 2019

Det er så godt, og så enkelt! Håper denne faller i smak 🙂

E

Emeline

28. februar 2019

Hva gjør man hvis man ikke har mikro og like vell vil prøve? Hvor lenge og på hvilke temperatur skal den eventuelt stekes i ovnen? På forhånd, takk ❤ og gratulerer med dagen

Linda Stuhaug

1. mars 2019

Takk for det 🙂 Du kan fint steike den i ovnen. Bruk en liten form som tåler varmen, 180-200 grader til den er ferdig 🙂

T

Tine

28. februar 2019

Må prøves, akkurat noe slikt jeg trenger idag! Gratulerer så mye med dagen! Setter veldig pris på bloggen din.

Linda Stuhaug

1. mars 2019

Tusen takk Tine! Det er veldig kjekt å lese <3

H

Helena

28. februar 2019

Gratulerer så mye med dagen, Linda! Takk for alt du deler med oss. Det er helt gull 😀

Linda Stuhaug

1. mars 2019

Takk for det Helena 😀 <3

G

Grete

28. februar 2019

Gratulerer så mykje med 25 år, lompe-Linda med den gode, jordnære utstrålinga! Eg har veldig lyst på ei bok, så eg skal nok følge med på Instagram 🙂 🙂

Linda Stuhaug

1. mars 2019

Tusen hjertelig takk, Grete 😀 <3

H

Hilde

28. februar 2019

Kan sukrin + brukes i stedenfor?

Linda Stuhaug

1. mars 2019

Jaja 🙂

A

Anette

28. februar 2019

Nam! Gratulerer så mye med dagen!

Linda Stuhaug

1. mars 2019

Tusen takk, Anette 🙂

F

Frøken M

28. februar 2019

Hei Linda , Gratulere så mykje med dagen! Håpar den er superfin! Og bra nugattikoppkaketips! Akkurat no er eg på Mexicoferie og føler meg så full av kjøt i kroppen at eg har nok av det til å vare det neste halvåret. Haha! Så bloggen din blir nok brukt flittig gjennom mars for å føle på liiitt balanse i kroppen igjen. 🙂

Linda Stuhaug

1. mars 2019

Hei Frøken M! Tusen takk, eg hadde en veldig fin dag 🙂 Ferie i Mexico høyres heilt fantastisk ut <3 Nyt dagane, så er eg her når du er heime på ditt eget kjøkken igjen 😀 Klem!

T

Thea

14. september 2019

Jeg prøvde å lage den med 1 ss gresskarpuree! DET BLE KJEEEEMPE GODT!! tilsett litt sånn der typisk gresskarkakekrydder i også blir det kjempe bra!

Linda Stuhaug

15. september 2019

Mmm, høyres godt ut, Thea 😀

S

Siri S Moghimi

19. oktober 2021

Takk for god oppskrift Lagde dobbel oppskrift og bytta ut kesam m 70 gr banan og 70 gr yoghurt alternativ (kokos). Tok ca 1 ss peanutsmør og litt kokesjok. i midten. Nydelig

Linda Stuhaug

20. oktober 2021

Høyres nydelig ut 😀 Kjekt den smakte!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg