Naturlig søte & digge snickerskuler

JA vi elsker smaken av snickers!

Kombinasjonen av salte peanøtter, karamell og sjokolade er rett og slett berre magisk, og idag er denne kombinasjonen pakka inn i en ny vri på energikuler aka daddelkuler aka snickerskuler! Desse kulene finner du i veldig mange varianter i arkivet, og oppskriftene blir alltid populære…. Kvifor? 

Jo, sannsynligvis fordi de elsker sunnare alternativ til det søte, og enda bedre er det når oppskrifta er superenkel, krever få ingredienser og du får tak i alt på dagligvarebutikken. Ingen helsekostprodukter, med andre ord 🙂

Til desse snickerskulene treng du kun 3 (!) ingredienser. Dadlane gir sødme og den seige, gode konsistensen, peanøttene gir den salte kontrasten, kakao gir ekstra smak og fullfører kombinasjonen av snickers!

Snickerskulene er uten tilsatt sukker, gluten og melk, du lager dei på 1-2-3 og resultatet står seg i evigheter i frysaren 🙂

Du trenger, ca. 22 kuler
150 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
100 g salte peanøtter
2 ss kakao

Slik gjer du: 
Ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør i 2-3 minutter, eller til du har fått en jevn, klumpfri og klebig masse.

Trill deiga ut til ei/to pølser, skjær opp i passelige biter og trill til munnfulle kuler mellom hendene. Rull gjerne kulene i hakka peanøtter og/eller kakao.

Sett kulene i frysaren, dei er spiseklare etter ca. 1 time. Utover dette kan snickerskulene fint oppbevarast i frysaren, eventuelt i kjøleskapet.

Tips/alternativ
♦ Det er ikkje snickerskuler uten salte peanøtter, men tåler du ikkje/vil du ikkje bruke peanøtter kan du fint bruke andre typer nøtter for ein anna smak på kulene. Salte cahewnøtter vil gi nokolunde den samme smaken som peanøtter, men du kan bruke valnøtter, mandler, pecanøtter eller lignande etter smak og behag for en anna vri på oppskrifta.

Konsistensen på kulene blir litt som trøfler; mjuk og seig! Nydelig!

Desse kan du nyte til ettermiddagskaffien, kveldskos, snacks, mellommåltid eller ha med som energipåfyll på tur 🙂 Eg synes dei smaker aller best om eg tar dei ut fra frysaren og lar dei ligge eit par minutt i romtemperatur.

Ein treng så absolutt ikkje helsekostprodukt for å lage sunnare alternativ til det søte! Slike daddelkuler ligger lagt oppe på lista mi over sunnare favorittsnacks, både fordi det er sjukt digg, men også fordi det er så raskt og enkelt å lage 🙂

Prøv du også og bli overbevist! Eg er heilt sikker på at snickerskulene vil falle i smak hos både store og små♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 kommentarer

 1. Maren Emilie

  Hvilken foodprosessor bruker du? 🙂

  1. Foodprosessoren min er sikkert 15 år gammal og ute av markedet for lengst :/

 2. Er det noen blendere du anbefaler som er kraftige til å lage dette? 🙂

  1. Eg bruker foodprosessor eller Ultimate Blend fra OBH Nordica 🙂

 3. Cecilie

  Jeg prøvde å lage disse i kveld, men det ble ikke noen jevn, klebrig deig. Det ble bare «pulver»/smuldrete konsistens. Kan det ha vært at dadlene ikke var ferske/saftige nok, eller har du noen andre tanker om hvorfor det ikke gikk (tror jeg kjørte i godt over 5 min) ? 🙂

  1. Hei! Det er enten 1) dadlane eller 2) massen blei ikkje kjørt godt nok 🙂 Kan kjøre massen i evigheter visst blendaren ikkje er kraftig nok.

 4. May Kristin

  Hei.
  Lurte på om du har et tips på foodprosessor. Ser du bruker det ganske mye.

  1. May Kristin

   Ser svarene over nå

 5. Helt fantastiske!! Jeg har brukt en liten formue på å kjøpe slike, men det er det slutt på nå. Disse skal lages igjen!

  1. Så kjekt å lese, Tine 😀 Eg ELSKER desse!!

 6. Marianne

  Disse var overraskende enkle og gode

  1. Ikkje sant? Elska desse 😀

 7. Elenitha Sture

  Jeg har prøvd dette ..det var god men det var ikke samme konsistense som du hadde

  1. Då har du ikkje 1) ikkje saftige nok dadler eller 2) ikkje kjørt massen godt nok 🙂

 8. Hva slags dadler anbefaler du? Kan man kjøpe f.eks på Kiwi?

  1. Dadler i lausvekt eller «Juicy dates» i 600 grams pakninger på Coop butikker 🙂

   1. Da er kulene laget. De ble perfekte. Tror jeg Jeg satte de i kjøleskapet. Hvor lenge holder de seg der mon tro

   2. Leeenge 🙂 Ingenting å tenke på når det kjem til kor lenge dei holder seg!