Linda Stuhaug

Annonse

Naturlig søte & digge snickerskuler

Naturlig søte & digge snickerskuler
JA vi elsker smaken av snickers!
Kombinasjonen av salte peanøtter, karamell og sjokolade er rett og slett berre magisk, og idag er denne kombinasjonen pakka inn i en ny vri på energikuler aka daddelkuler aka snickerskuler! Desse kulene finner du i veldig mange varianter i arkivet, og oppskriftene blir alltid populære…. Kvifor?
Jo, sannsynligvis fordi de elsker sunnare alternativ til det søte, og enda bedre er det når oppskrifta er superenkel, krever få ingredienser og du får tak i alt på dagligvarebutikken. Ingen helsekostprodukter, med andre ord 🙂
Til desse snickerskulene treng du kun 3 (!) ingredienser. Dadlane gir sødme og den seige, gode konsistensen, peanøttene gir den salte kontrasten, kakao gir ekstra smak og fullfører kombinasjonen av snickers!
Snickerskulene er uten tilsatt sukker, gluten og melk, du lager dei på 1-2-3 og resultatet står seg i evigheter i frysaren 🙂
Du trenger, ca. 22 kuler 150 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein) 100 g salte peanøtter 2 ss kakao
Slik gjer du: Ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør i 2-3 minutter, eller til du har fått en jevn, klumpfri og klebig masse.
Trill deiga ut til ei/to pølser, skjær opp i passelige biter og trill til munnfulle kuler mellom hendene. Rull gjerne kulene i hakka peanøtter og/eller kakao.
Sett kulene i frysaren, dei er spiseklare etter ca. 1 time. Utover dette kan snickerskulene fint oppbevarast i frysaren, eventuelt i kjøleskapet.
Tips/alternativ ♦ Det er ikkje snickerskuler uten salte peanøtter, men tåler du ikkje/vil du ikkje bruke peanøtter kan du fint bruke andre typer nøtter for ein anna smak på kulene. Salte cahewnøtter vil gi nokolunde den samme smaken som peanøtter, men du kan bruke valnøtter, mandler, pecanøtter eller lignande etter smak og behag for en anna vri på oppskrifta.
Konsistensen på kulene blir litt som trøfler; mjuk og seig! Nydelig!
Desse kan du nyte til ettermiddagskaffien, kveldskos, snacks, mellommåltid eller ha med som energipåfyll på tur 🙂 Eg synes dei smaker aller best om eg tar dei ut fra frysaren og lar dei ligge eit par minutt i romtemperatur.
Ein treng så absolutt ikkje helsekostprodukt for å lage sunnare alternativ til det søte! Slike daddelkuler ligger lagt oppe på lista mi over sunnare favorittsnacks, både fordi det er sjukt digg, men også fordi det er så raskt og enkelt å lage 🙂
Prøv du også og bli overbevist! Eg er heilt sikker på at snickerskulene vil falle i smak hos både store og små♥

JA vi elsker smaken av snickers!

Kombinasjonen av salte peanøtter, karamell og sjokolade er rett og slett berre magisk, og idag er denne kombinasjonen pakka inn i en ny vri på energikuler aka daddelkuler aka snickerskuler! Desse kulene finner du i veldig mange varianter i arkivet, og oppskriftene blir alltid populære…. Kvifor?

Jo, sannsynligvis fordi de elsker sunnare alternativ til det søte, og enda bedre er det når oppskrifta er superenkel, krever få ingredienser og du får tak i alt på dagligvarebutikken. Ingen helsekostprodukter, med andre ord 🙂

Til desse snickerskulene treng du kun 3 (!) ingredienser. Dadlane gir sødme og den seige, gode konsistensen, peanøttene gir den salte kontrasten, kakao gir ekstra smak og fullfører kombinasjonen av snickers!

Snickerskulene er uten tilsatt sukker, gluten og melk, du lager dei på 1-2-3 og resultatet står seg i evigheter i frysaren 🙂

Du trenger, ca. 22 kuler
150 g ferske, saftige dadler (vekt uten stein)
100 g salte peanøtter
2 ss kakao

Slik gjer du:
Ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør i 2-3 minutter, eller til du har fått en jevn, klumpfri og klebig masse.

Trill deiga ut til ei/to pølser, skjær opp i passelige biter og trill til munnfulle kuler mellom hendene. Rull gjerne kulene i hakka peanøtter og/eller kakao.

Sett kulene i frysaren, dei er spiseklare etter ca. 1 time. Utover dette kan snickerskulene fint oppbevarast i frysaren, eventuelt i kjøleskapet.

Tips/alternativ
♦ Det er ikkje snickerskuler uten salte peanøtter, men tåler du ikkje/vil du ikkje bruke peanøtter kan du fint bruke andre typer nøtter for ein anna smak på kulene. Salte cahewnøtter vil gi nokolunde den samme smaken som peanøtter, men du kan bruke valnøtter, mandler, pecanøtter eller lignande etter smak og behag for en anna vri på oppskrifta.

Konsistensen på kulene blir litt som trøfler; mjuk og seig! Nydelig!

Desse kan du nyte til ettermiddagskaffien, kveldskos, snacks, mellommåltid eller ha med som energipåfyll på tur 🙂 Eg synes dei smaker aller best om eg tar dei ut fra frysaren og lar dei ligge eit par minutt i romtemperatur.

Ein treng så absolutt ikkje helsekostprodukt for å lage sunnare alternativ til det søte! Slike daddelkuler ligger lagt oppe på lista mi over sunnare favorittsnacks, både fordi det er sjukt digg, men også fordi det er så raskt og enkelt å lage 🙂

Prøv du også og bli overbevist! Eg er heilt sikker på at snickerskulene vil falle i smak hos både store og små♥

Annonse

23 Kommentarer

S

Silje

7. april 2019

Er det noen blendere du anbefaler som er kraftige til å lage dette? 🙂

Linda Stuhaug

8. april 2019

Eg bruker foodprosessor eller Ultimate Blend fra OBH Nordica 🙂

M

Maren Emilie

11. mars 2019

Hvilken foodprosessor bruker du? 🙂

Linda Stuhaug

11. mars 2019

Foodprosessoren min er sikkert 15 år gammal og ute av markedet for lengst :/

C

Cecilie

6. september 2019

Jeg prøvde å lage disse i kveld, men det ble ikke noen jevn, klebrig deig. Det ble bare «pulver»/smuldrete konsistens. Kan det ha vært at dadlene ikke var ferske/saftige nok, eller har du noen andre tanker om hvorfor det ikke gikk (tror jeg kjørte i godt over 5 min) ? 🙂

Linda Stuhaug

8. september 2019

Hei! Det er enten 1) dadlane eller 2) massen blei ikkje kjørt godt nok 🙂 Kan kjøre massen i evigheter visst blendaren ikkje er kraftig nok.

I

Ingvild Sunde

1. september 2021

Nam nam! Disse er gode! Trenger ikke tenke på Snickers overhodet, når du har laget disse! Jeg hadde bare usaltede peanøtter, men tilsatte ca 1/2 ts flaksalt.

Linda Stuhaug

2. september 2021

Fantastisk! Heilt supert å bruke usalta nøtter + salt 😀 Kjekt du liker, Ingvild!

T

Tine

29. januar 2020

Helt fantastiske!! Jeg har brukt en liten formue på å kjøpe slike, men det er det slutt på nå. Disse skal lages igjen!

Linda Stuhaug

30. januar 2020

Så kjekt å lese, Tine 😀 Eg ELSKER desse!!

M

May Kristin

18. oktober 2019

Hei. Lurte på om du har et tips på foodprosessor. Ser du bruker det ganske mye.

M

May Kristin

18. oktober 2019

Ser svarene over nå

Linda Stuhaug

19. oktober 2019

🙂

B

Brit

17. mars 2022

Hei! Har prøvd kulene dine med pistasjnøtter. Kjempegode! Men når jeg skal lage disse «skiller» deigen seg. Hva gjør jeg feil?

Linda Stuhaug

18. mars 2022

Hei! Høyres ut som du kjører deiga litt for hardt/lenge. Stopp maskina når massen er klebrig :)

M

Marianne

17. april 2020

Disse var overraskende enkle og gode

Linda Stuhaug

19. april 2020

Ikkje sant? Elska desse 😀

S

Solvår

26. november 2020

Hva slags dadler anbefaler du? Kan man kjøpe f.eks på Kiwi?

Linda Stuhaug

26. november 2020

Dadler i lausvekt eller «Juicy dates» i 600 grams pakninger på Coop butikker 🙂

S

Solvår

11. desember 2020

Da er kulene laget. De ble perfekte. Tror jeg Jeg satte de i kjøleskapet. Hvor lenge holder de seg der mon tro

Linda Stuhaug

13. desember 2020

Leeenge 🙂 Ingenting å tenke på når det kjem til kor lenge dei holder seg!

E

Elenitha Sture

21. november 2020

Jeg har prøvd dette ..det var god men det var ikke samme konsistense som du hadde

Linda Stuhaug

22. november 2020

Då har du ikkje 1) ikkje saftige nok dadler eller 2) ikkje kjørt massen godt nok 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg