Linda Stuhaug

Annonse

11. mars 2019

Sellerirot- og pastinakksuppe med rista, spicy kikerter

Sellerirot- og pastinakksuppe med rista, spicy kikerter
Hei!
Vi er som alltid i det kjøttfri hjørnet på bloggen på mandager, og idag har eg en nydelig, krema og smakfull suppe å dele med dokke. Sellerirot- og pastinakksuppe var skikkelig godt, og suppa var klar på under halvtimen. Heilt perfekt kvardagsmiddag, med andre ord 🙂
Sellerirot- og pastinakksuppe, ca. 4 porsjoner 500 g sellerirot, skrelt og delt i biter 700 g pastinakk, skrelt og delt i biter 1 løk, grovhakka 1,6 liter grønnsakskraft/buljong 2 dl fløyte, eventuelt crème fraîche eller kokosmelk 1-2 ss smør eller olje salt og pepper
Slik gjer du: Steik løken i smør /olje til den er blank. Tilsett selleri, pastinakk og spe på med grønnsakskraft/buljong. La det småkoke til bitane er møre. Jo mindre biter, jo kjappare går det.
Kjør suppa klumpfri med stavmiksar. Smak til med fløyte, salt og pepper. Juster eventuelt med ekstra væske om du ønsker ein tynnare konsistens på suppa. Server straks med valgfri topping/tilbehør.
Sidan det er fokus på kjøttfritt måltid valgte eg å toppe suppa med rista, spicy kikerter. Dette var skikkelig godt, og absolutt noko eg kan anbefale 🙂 Lag gjerne dobbel porsjon av desse kikertene visst det er einaste topping du velger. Og… start med desse før du begynner med suppa, så du slipper å vente etter suppa er ferdig 🙂
Rista, spicy kikerter 1 boks kikerter i lake 1 ss olje valgfritt krydder, eg brukte chili, pepper, paprika og spisskumin
Slik gjer du: Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skyll kikertene i eit dørslag og tørk dei heilt tørre. Ha kikertene over i en bolle, bland inn olje og krydder. Fordel kikertene på eit steikebrett med bakepapir. Steik midt i ovnen i 20-30 minutt, eller til kikertene begynner å poppe. Avkjøl.
Håper det ser fristande ut! Dette er jo en middag som enkelt kan gjerast vegansk ved å velge kokosmelk og olje i oppskrifta 🙂 Og har du lyst på noko brød som tilbehør? Her har eg nokre forslag:
→ Halvgrov focaccia – oppskrift her! → Saftige speltscones med havre – oppskrift her! → Havre- og speltscones med gulrot – oppskrift her! → Proteinrike havrebrikd – oppskrift her!
Håper det ser fristande ut 🙂
God mandag, godtfolk♥

Hei!

Vi er som alltid i det kjøttfri hjørnet på bloggen på mandager, og idag har eg en nydelig, krema og smakfull suppe å dele med dokke. Sellerirot- og pastinakksuppe var skikkelig godt, og suppa var klar på under halvtimen. Heilt perfekt kvardagsmiddag, med andre ord 🙂

Sellerirot- og pastinakksuppe, ca. 4 porsjoner
500 g sellerirot, skrelt og delt i biter
700 g pastinakk, skrelt og delt i biter
1 løk, grovhakka
1,6 liter grønnsakskraft/buljong
2 dl fløyte, eventuelt crème fraîche eller kokosmelk
1-2 ss smør eller olje
salt og pepper

Slik gjer du:
Steik løken i smør /olje til den er blank. Tilsett selleri, pastinakk og spe på med grønnsakskraft/buljong. La det småkoke til bitane er møre. Jo mindre biter, jo kjappare går det.

Kjør suppa klumpfri med stavmiksar. Smak til med fløyte, salt og pepper. Juster eventuelt med ekstra væske om du ønsker ein tynnare konsistens på suppa. Server straks med valgfri topping/tilbehør.

Sidan det er fokus på kjøttfritt måltid valgte eg å toppe suppa med rista, spicy kikerter. Dette var skikkelig godt, og absolutt noko eg kan anbefale 🙂 Lag gjerne dobbel porsjon av desse kikertene visst det er einaste topping du velger. Og… start med desse før du begynner med suppa, så du slipper å vente etter suppa er ferdig 🙂

Rista, spicy kikerter
1 boks kikerter i lake
1 ss olje
valgfritt krydder, eg brukte chili, pepper, paprika og spisskumin

Slik gjer du:
Sett ovnen på 200 grader, over-undervarme. Skyll kikertene i eit dørslag og tørk dei heilt tørre. Ha kikertene over i en bolle, bland inn olje og krydder. Fordel kikertene på eit steikebrett med bakepapir. Steik midt i ovnen i 20-30 minutt, eller til kikertene begynner å poppe. Avkjøl.

Håper det ser fristande ut! Dette er jo en middag som enkelt kan gjerast vegansk ved å velge kokosmelk og olje i oppskrifta 🙂 Og har du lyst på noko brød som tilbehør? Her har eg nokre forslag:

→ Halvgrov focaccia –  oppskrift her!
→ Saftige speltscones med havre –  oppskrift her!
→ Havre- og speltscones med gulrot –  oppskrift her!
→ Proteinrike havrebrikd –  oppskrift her!

Håper det ser fristande ut 🙂

God mandag, godtfolk♥

Annonse

6 Kommentarer

I

Ida

13. mars 2019

Dette ble dagens middag – knallgodt 😀

Linda Stuhaug

14. mars 2019

Så kjekt å lese, Ida 😀

S

Sunniva Skålnes

11. mars 2019

Ser skikkeleg fristande ut! Og ukomplisert, bra kvardagsmat! Flott!

Linda Stuhaug

12. mars 2019

Ikkje sant 😀 Tommel opp for ukomplisert, sunn kvardagsmat 🙂

K

Kristine

11. mars 2019

Åh, dette ser godt ut 😀 Har tilfeldigvis en pakke med havrefløte i kjøleskapet som må brukes opp, så denne oppskriften passet perfekt 🙂 Elsker når oppskriftene dine kan gjøres veganske <3

Linda Stuhaug

11. mars 2019

Det er hyggelig å lese, Kristine 😀 Håper suppa faller i smak <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg