Linda Stuhaug

Annonse

12. mars 2019

Superenkel brokkoligrateng med laks

Superenkel brokkoligrateng med laks
God tirsdag!
På tide med en skikkelig supermiddag igjen her på bloggen – superenkel brokkoligrateng med laks! En virkelig perfekt kvardagsmiddag som du lager på under halvtimen med kun 4 hovedingredienser. For godt til å vere sant? Niks!
Det er mange, mange år sidan eg kombinerte ovnsbakt laks med baconost på tube. Det er fantastisk godt når tubeosten smelter over laksen, og med inspirasjon fra meg sjølv har eg laga en litt ny vri på den kombinasjonen. Dagens oppskrift er med tubeost med smak av pesto (matnyhet i år!) saman med brokkoli i en form. Toppa forma med ost, svisj inn i ovnen, og ferdig grateng står på bordet iløpet av kort tid;
Du trenger, ca. 3 personer 2 stk brokkoli 500 g laksefilet/ørretfilet 1 tube pesto magerost (evt. anna type tubeost. Baconost er nydelig!) revet eller skiva ost salt og pepper valgfritt tilbehør
Slik gjer du: Kutt brokkoli i små buketter og legg i en ildfast form. Skjær laksefilet i mindre biter og legg over brokkolien. Ha over litt salt og pepper, skvis over tubeost og avslutt med ost.
Steik på 180 grader, midt i ovnen ca. 20-25 minutt, eller til osten er godt gyllen. Server med valgfritt tilbehør.
Som de ser på bildene så brukte eg fryst brokkoli her. Det anbefalast ikkje, bruk fersk brokkoli for best resultat 🙂
Som tilbehør passer det aller meste. Eg serverte med quinoa, men både potet, potetmos, søtpotet, søtpotetmos, bulgur, ris, couscous også vidare fungerer ypperlig som tilbehør til gratengen 🙂
En nydelig kvardagsmiddag som er rask og enkel å lage, har få ingredienser, er sunn og smakfull. Dette kaller eg svært ukomplisert mat på sitt beste 🙂
Velbekomme!
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

God tirsdag!

På tide med en skikkelig supermiddag igjen her på bloggen – superenkel brokkoligrateng med laks! En virkelig perfekt kvardagsmiddag som du lager på under halvtimen med kun 4 hovedingredienser. For godt til å vere sant? Niks!

Det er mange, mange år sidan eg kombinerte ovnsbakt laks med baconost på tube. Det er fantastisk godt når tubeosten smelter over laksen, og med inspirasjon fra meg sjølv har eg laga en litt ny vri på den kombinasjonen. Dagens oppskrift er med tubeost med smak av pesto (matnyhet i år!) saman med brokkoli i en form. Toppa forma med ost, svisj inn i ovnen, og ferdig grateng står på bordet iløpet av kort tid;

Du trenger, ca. 3 personer
2 stk brokkoli
500 g laksefilet/ørretfilet
1 tube pesto magerost (evt. anna type tubeost. Baconost er nydelig!)
revet eller skiva ost
salt og pepper
valgfritt tilbehør

Slik gjer du:
Kutt brokkoli i små buketter og legg i en ildfast form. Skjær laksefilet i mindre biter og legg over brokkolien. Ha over litt salt og pepper, skvis over tubeost og avslutt med ost.

Steik på 180 grader, midt i ovnen ca. 20-25 minutt, eller til osten er godt gyllen. Server med valgfritt tilbehør.

Som de ser på bildene så brukte eg fryst brokkoli her. Det anbefalast ikkje, bruk fersk brokkoli for best resultat 🙂

Som tilbehør passer det aller meste. Eg serverte med quinoa, men både potet, potetmos, søtpotet, søtpotetmos, bulgur, ris, couscous også vidare fungerer ypperlig som tilbehør til gratengen 🙂

En nydelig kvardagsmiddag som er rask og enkel å lage, har få ingredienser, er sunn og smakfull. Dette kaller eg svært ukomplisert mat på sitt beste 🙂

Velbekomme!

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi  HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Annonse

14 Kommentarer

R

Rikke

22. juli 2020

Lagde denne forma i går. Klonka oppi litt hvitvinseddik og soyasaus for var redd brokkolien skulle bli «tørr» men den ble helt nydelig den «sausen» som ble i bunn, av pestotubost! Og så enkelt! Jeg skal begynne å bruke tubost som «saus» oftere, for det gir utrolig god smak!

Linda Stuhaug

23. juli 2020

Ikkje sant det er godt? Kjekt du likte det også 😀 Då er det berre å finne sin favoritt <3

R

Ragna

20. juli 2020

Hei, denne så veldig enkel ut å lage, må prøves. Men vil du si at pesto tubeost er sunt? Er ikke det høypasteruisert..?

Linda Stuhaug

21. juli 2020

Det har da ikkje noko å sei om det er høgpasturisert ift sunnhet. Om eit måltid er sunt eller ikkje kjem uansett an på heile sammensetningen av måltidet, og ikkje ein ingrediens 🙂

A

Anne Grete Bråten

1. april 2019

Lagde denne til familien idag 2 unger og mannen forskynte seg dobbelt, og gutten på 9 år ønska seg sånn til skolelunsj imorgen ⭐️ Knallgod!

Linda Stuhaug

2. april 2019

Fantastisk, Anne Grete! Det er veldig stas å lese 😀

H

Hege

18. mars 2019

Veldig godt

Linda Stuhaug

19. mars 2019

Fantastisk!

K

Kine

12. mars 2019

Har du tips til andre grønnsaker enn brokkoli? Da brokkoli ikke er en hit her i hjemmet☺️

Linda Stuhaug

13. mars 2019

Det meste passer her, berre bruk det du/de liker 🙂 Men nokre grønnsaker krever lengre steiketid enn brokkoli, så forsteik dei gjerne litt først.

M

May-Lene

14. januar 2021

Vi prøvde denne retten til middag i dag – kjempegod Takk for inspirasjon

Linda Stuhaug

15. januar 2021

Så hyggelig! Kjekt den falt i smak 😀

L

Linda

15. november 2021

Har du et forslag på en annen ingrediens jeg kan bruke istedenfor tubeost? Kan jeg f.eks erstatte det med pesto blandet med creme fraîche?

Linda Stuhaug

15. november 2021

Ja, absolutt 🙂

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg