Linda Stuhaug

Annonse

Havrekjeks med eple & kanel

Havrekjeks med eple & kanel
/Bildene av havrekjeksa er tatt av Jon Marius Nilsson
Det er fredag! Fredagsfølelsen er alltid like god, er de ikkje einige?
Vekas oppskrift til helga er havrekjeks med eple og kanel. Desse delte eg for første gang tilbake i 2015 HER, og det er ei skikkelig populær oppskrift her på bloggen. Eg valgte til og med å ta med oppskrifta i boka mi OPPTUR MED SUNN MAT, som gjorde til at havrekjeksa blei enda meir populære!
Havrekjeksa er søte og sunne, med en mjuk, saftig kjerne, og sprø kanter. Skikkelig smakfulle og gode kjeks som passer like godt til søndagsturen som til kaffikoppen, mellommåltid eller kveldskosen 🙂 Du kan fint lage dei uten helsekostprodukter og kan finne alle ingrediensane på dagligvarebutikken:
Du treng, 10 stk 2,5 dl lettkokte havregryn 3 ss valgfritt mjøl 1,5 ts kanel 2 ts ekte vaniljepulver (eller frø fra 2 vaniljestenger) 4 ss flytande honning eller fibersirup gold 1 egg 2 ss smør, smelta 1 eple, raspa
Slik gjer du: 1. Sett ovnen på 200 grader over­ og undervarme. Bland saman dei tørre ingrediensane før du tilsett honning/fibersirup, egg, smelta smør og raspa eple.
2. Fordel klattar av blandinga på eit steikebrett med bakepapir og trykk lett flate. Steik midt i ovnen i 15–20 minutt, til dei har fått ein lett gyllen farge. Pass på å ikkje steike havrekjeksa for lenge, då blir dei tørre.
3. Avkjøl først litt på steikebrettet, deretter på rist. Oppbevar i bakepapir på kjøkkenbenken. Kjeksa smaker best ferske, men held seg eit par dagar.
Kjeksa er uten sukker og kan fint lagast uten gluten (bruk glutenfritt, valgfritt mjøl) og uten melk (bruk melkefri margarin).
Flytande honning/fibersirup gold kan byttast med anna type søtning etter smak og behag. Eg har ofte laga desse med sukrin gold, og det fungerer like fint. Bruk det du liker og har tilgjengelig 🙂
En storfavoritt gjennom fleire år – kanskje enda fleire får smaken på desse? Dei er både raske og enkle å slenge sammen, og det er vell kanskje så sannsynlig at alle ingrediensane er i hus frå før 🙂
Då gjenstår det å ønske dokke alle ei riktig fin helg! Eg kryssa fingrane for ei ny helg med sol frå blå himmel, pudderalarm i fjellet og toppturski på beina;
#mittvestland♥ Nyt helga, godtfolket!

/Bildene av havrekjeksa er tatt av Jon Marius Nilsson

Det er fredag! Fredagsfølelsen er alltid like god, er de ikkje einige?

Vekas oppskrift til helga er havrekjeks med eple og kanel. Desse delte eg for første gang tilbake i 2015 HER, og det er ei skikkelig populær oppskrift her på bloggen. Eg valgte til og med å ta med oppskrifta i boka mi OPPTUR MED SUNN MAT, som gjorde til at havrekjeksa blei enda meir populære!

Havrekjeksa er søte og sunne, med en mjuk, saftig kjerne, og sprø kanter. Skikkelig smakfulle og gode kjeks som passer like godt til søndagsturen som til kaffikoppen, mellommåltid eller kveldskosen 🙂 Du kan fint lage dei uten helsekostprodukter og kan finne alle ingrediensane på dagligvarebutikken:

Du treng, 10 stk
2,5 dl lettkokte havregryn
3 ss valgfritt mjøl
1,5 ts kanel
2 ts ekte vaniljepulver (eller frø fra 2 vaniljestenger)
4 ss flytande honning eller fibersirup gold
1 egg
2 ss smør, smelta
1 eple, raspa

Slik gjer du:
1. Sett ovnen på 200 grader over­ og undervarme. Bland saman dei tørre ingrediensane før du tilsett honning/fibersirup, egg, smelta smør og raspa eple.

2. Fordel klattar av blandinga på eit steikebrett med bakepapir og trykk lett flate. Steik midt i ovnen i 15–20 minutt, til dei har fått ein lett gyllen farge. Pass på å ikkje steike havrekjeksa for lenge, då blir dei tørre.

3. Avkjøl først litt på steikebrettet, deretter på rist. Oppbevar i bakepapir på kjøkkenbenken. Kjeksa smaker best ferske, men held seg eit par dagar.

Kjeksa er uten sukker og kan fint lagast uten gluten (bruk glutenfritt, valgfritt mjøl) og uten melk (bruk melkefri margarin).

Flytande honning/fibersirup gold kan byttast med anna type søtning etter smak og behag. Eg har ofte laga desse med sukrin gold, og det fungerer like fint. Bruk det du liker og har tilgjengelig 🙂

En storfavoritt gjennom fleire år – kanskje enda fleire får smaken på desse?
Dei er både raske og enkle å slenge sammen, og det er vell kanskje så sannsynlig at alle ingrediensane er i hus frå før 🙂

Då gjenstår det å ønske dokke alle ei riktig fin helg! Eg kryssa fingrane for ei ny helg med sol frå blå himmel, pudderalarm i fjellet og toppturski på beina;



#mittvestland♥

Nyt helga, godtfolket!

Annonse

34 Kommentarer

S

Svanhild

14. september 2020

Må prøvast! Men fyrst; kor mange gram er 2,5 dl lettkokte havregryn?

Linda Stuhaug

15. september 2020

1 dl havregryn er ca. 50 g 🙂

S

Svanhild

16. september 2020

Takk for svar! 😀

Linda Stuhaug

17. september 2020

🙂

T

Thelma

26. mai 2021

Baker disse nå, med sukrin syrup med caramel smak, og finmalt rugmjøl dette lukter så godt!!!! Gleder meg til å smake

Linda Stuhaug

27. mai 2021

Håpe dei smakte!! 🙂

K

Kristin Gjesdal

5. april 2019

Vet du sånn ca kalorier på kjeksene?

Linda Stuhaug

5. april 2019

Kalorier må ein rekne på sjølv om det er nødvendig å vite 🙂

V

Vilde

3. mars 2021

Hei! Super oppskrift 🙂 Skal bake denne glutenfritt nå med glutenfri havregryn, men innser at jeg mangler en glutenfri meltype (3 ss valgfritt mel). Dårlig idé med 3 ss ekstra havregryn, tror du? Eventuelt om jeg maler det til havremel? Hilsen Vilde 🙂

Linda Stuhaug

4. mars 2021

Hei! Ja, det går fint om du maler havregryn til havremjøl 🙂 Håper dei smaker <3

B

Bjørg

29. mars 2019

Går det greit å fryse disse? Var veldig gode, og forsvant fort! Men tenkte for seinere oppbevaring. takker så mye for alle de gode oppskriftene dine! Jeg bruker de stadig vekk.

Linda Stuhaug

29. mars 2019

Det går heilt sikkert fint det 🙂 Takk Bjørg, kjekt å vere til inspirasjon!

K

Katrine

18. mars 2019

Vet du om det fungerer uten egg?

Linda Stuhaug

19. mars 2019

Veit ikkje, dessverre :/ Må ha noko som binder, kanskje det fungrerer med noko slags eggerstatning? Kva pleier du å bruke i kjeks/bakst? 🙂

M

Mette

17. mars 2019

Laget disse i dag! Suuuuper digg! Har nå en ny favoritt

Linda Stuhaug

17. mars 2019

Herlig, Mette 😀

L

Linda

16. mars 2019

Disse var gode!! Det ble lørdagskos i dag 😀 hurra!!

Linda Stuhaug

17. mars 2019

Herlig, Linda 😀

M

Malin

15. mars 2019

Hvis jeg bytter ut honning med sukring gold, er det da fortsatt 3 ss? Eller hvordan blir det? Gleder meg til å prøve!

Linda Stuhaug

17. mars 2019

Ja 🙂 Håper kjeksa faller i smak, Malin 😀

M

Madelen

15. mars 2019

Er student, og kjøper ikke smør (når jeg ikke liker smaken), så kan jeg bruke noe annet? Fullfett meieriprodukter?

Linda Stuhaug

17. mars 2019

Det trur eg ikkje blir noko bra, men du kan jo bere prøve 😉 Smør, evt. olje vil absolutt gi det beste resultatet.

E

Elin

15. mars 2019

Er dette ny versjon? Mener å huske at du har delt denne oppskriften før

Linda Stuhaug

17. mars 2019

Lest heile innlegget, Elin? Står eit avsnitt om at dette er en repriseoppskrift 🙂

E

Elin

18. mars 2019

Du spør om jeg har lest innlegget til tross for at du vet helt åpenbart at jeg ikke har gjort det! Skjønte ikke hensikten med at du spør om det når du vet det

Linda Stuhaug

18. mars 2019

BEKLAGER Elin!

E

Elin

17. mars 2019

Du må lære deg å snakke til leserne dine på en finere måte. Veldig ofte svarer du ufint. Tydeligvis har jeg bare lest oppskriften og ikke hele innlegget !!

Linda Stuhaug

17. mars 2019

Jaha? Du mistolker svara mine, Elin. Når det står eit heilt avnitt i innlegget om at det er en repriseoppskrift, så må eg få lov å svare tilbake at det står i innlegget uten at det er ufint. Så leser ein også mykje ut fra eit smilefjes i en kommentar 🙂

S

Synne-Marie

11. september 2019

Omg. Her spiste vi alle opp med en gang…neste gang må jeg vite å begrense meg litt disse var latterlig gode

Linda Stuhaug

12. september 2019

Haha, fantastisk! Det er absolutt eit godt tegn 😀

L

LinnS

5. april 2023

Dei kjeksen blei knall gode 🥰 er så kjekt å finne så masse kjekke oppskrifter hos deg! 😃 eg skal prøve fleire ting 🥰

Linda Stuhaug

8. april 2023

Fantastisk❤️

N

Naila

23. mars 2020

Disse var utrolig gode! Har lagd de veldig ofte og blir godt likt av alle:) prøvde idag å bake de med litt nonstop og hasselnøtter oppi, Omg sier jeg bare Jeg synes ellers du er så utrolig inspirerende og har så mange gode tips, tusen takk

Linda Stuhaug

23. mars 2020

Så hyggelig å lese, Naila 😀 Tusen takk for tilbakemelding og fine ord, det setter eg stor pris på <3

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg