Linda Stuhaug

Annonse

19. mars 2019

Kjøleskapsgraut med sjokoladesmak

Kjøleskapsgraut med sjokoladesmak
God morgon!
Kjøleskapsgraut med dobbel sjokolade, høyres ikkje det digg ut? Kjøleskapsgraut er jo superfrukosten som er klar i kjøleskapet når du står opp, og når det i tillegg er snakk om sunn sjokkis, så kan det ikkje bli bedre 🙂
Kjøleskapsgrauten er enkelt og greit smaksilsatt med kakao for å gi sjokoladesmak, og deretter toppa med heimelaga sjokoladepålegg: dobbel sjokolade♥ Men her er jo muligheten for variasjon stor; ønsker du en nøytral kjøleskapsgraut dropper du kakaoen. Ellers står du heilt fritt til å velge den toppingen du liker best 🙂
Kjøleskapsgraut med sjokoladesmak, 1 porsjon 1,5 dl valgfri melk 1,5 dl havregryn 4 store ss gresk yoghurt (eller anna type yoghurt/cottage cheese) 1-2 ss kakao 1-2 ss valgfri søtning
Slik gjer du: Rør saman ingrediensene og smak til med kakao og søtning. Eg brukte sukrinmelis som søtning, men her bruker du det du liker.
Sett kaldt i kjøleskapet natta over. På morgonen, eller minst 4 timer seinare, rører du i grauten og topper med det du måtte ønske. Her passer det aller meste av frukt, bær, nøtter, nøttesmør, honning, siruper også vidare 🙂
Eg toppa kjøleskapsgrauten med jordbær, banan også denne klatten med heimelaga sjokoladepålegg♥
Oppskrift på heimelaga sjokoladepålegg uten sukker finner du HER 🙂 Dette er supergodt og passer både som pålegg, topping, glasur også vidare!
Kjøleskasgraut passer ikkje berre til frukosten, nyt gjerne til lunsj eller kveldsmat også. Dette er en meir typisk kveldsmat for meg enn det er frukost 🙂 En skikkelig deilig avslutning på dagen!
Dette blir jo nesten som å ete dessert til eit hovedmåltid, men ingen grunn til å la vere når det er snakk om en sunn og næringsrik variant 🙂
Har du en digg vri på på kjøleskapsgrauten du liker godt? Del gjerne!

God morgon!

Kjøleskapsgraut med dobbel sjokolade, høyres ikkje det digg ut? Kjøleskapsgraut er jo superfrukosten som er klar i kjøleskapet når du står opp, og når det i tillegg er snakk om sunn sjokkis, så kan det ikkje bli bedre 🙂

Kjøleskapsgrauten er enkelt og greit smaksilsatt med kakao for å gi sjokoladesmak, og deretter toppa med heimelaga sjokoladepålegg: dobbel sjokolade♥ Men her er jo muligheten for variasjon stor; ønsker du en nøytral kjøleskapsgraut dropper du kakaoen. Ellers står du heilt fritt til å velge den toppingen du liker best 🙂

Kjøleskapsgraut med sjokoladesmak, 1 porsjon
1,5 dl valgfri melk
1,5 dl havregryn
4 store ss gresk yoghurt (eller anna type yoghurt/cottage cheese)
1-2 ss kakao
1-2 ss valgfri søtning

Slik gjer du:
Rør saman ingrediensene og smak til med kakao og søtning. Eg brukte sukrinmelis som søtning, men her bruker du det du liker.

Sett kaldt i kjøleskapet natta over. På morgonen, eller minst 4 timer seinare, rører du i grauten og topper med det du måtte ønske. Her passer det aller meste av frukt, bær, nøtter, nøttesmør, honning, siruper også vidare 🙂

Eg toppa kjøleskapsgrauten med jordbær, banan også denne klatten med heimelaga sjokoladepålegg♥

Oppskrift på heimelaga sjokoladepålegg uten sukker finner du HER 🙂 Dette er supergodt og passer både som pålegg, topping, glasur også vidare!

Kjøleskasgraut passer ikkje berre til frukosten, nyt gjerne til lunsj eller kveldsmat også. Dette er en meir typisk kveldsmat for meg enn det er frukost 🙂 En skikkelig deilig avslutning på dagen!

Dette blir jo nesten som å ete dessert til eit hovedmåltid, men ingen grunn til å la vere når det er snakk om en sunn og næringsrik variant 🙂

Har du en digg vri på på kjøleskapsgrauten du liker godt? Del gjerne!

Annonse

6 Kommentarer

N

Naren

19. mars 2019

Denne så herlige ut min favoritt er å enten raspe et halvt eple eller gulrot i grøten, og ha kanel i, før eg har litt mandler på og mere kanel (å viss de e eple grøt) gjerne ei skje med eplesylt. Gulrotkakegrøt, eller eplekakegrøt, Heeeerlig!

Linda Stuhaug

19. mars 2019

Mmm, høyres skikkelig godt ut 😀 <3

J

Jenny

23. januar 2022

Denne er terningkast seks 👌🏻 Jeg pleier og bruke bakekakao istedenfor kakao

Linda Stuhaug

24. januar 2022

Det blir akkurat for det samme. Bruker ofte bakekakao sjølv om eg skriver kakao 🙂 Kjekt den smakte 😀

K

Kristin

13. mai 2020

Denne skal testes:)

Linda Stuhaug

13. mai 2020

Håper den smaker 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg