Sunnare snickerskonfekt-kake

Snickers altså! En kombinasjon som aldri slår feil!

Denne oppskrifta på snickerskonfekt-kake har blitt etterspurt heile veka, etter eg delte nokre bilder på instastory forrige veke. Og det forstår eg godt, for denne snickerskonfekt-kaka slår dei fleste snickerskombinasjoner eg har laga hittil (trur eg!). Vi snakker sjoko-peanøttbunn med deilig karamell, peanøttsmør, peanøtter og sjokoladetopping. Høyres ikkje det berre sjukt digg ut…?

Det kan nesten høyres litt avansert ut også, men det er det overhode ikkje. Ingrediensane til bunnen mikser du berre sammen og presser ut i en form. Karamellen koker enkelt for seg sjølv. Og når dette er på plass gjenstår det kun å bre over peanøttsmør, peanøtter og smelta sjokolade. Superenkelt, og absolutt overkommelig for alle!

Snickerskonfekt-kaka er uten tilsatt sukker og gluten (bruk glutenfri havregryn). Dette er ei kake du neppe vil tru er eit sunnare alternativ når du smaker på den!

Lag 1, sjoko-peanøttbunn:
200 g salte peanøtter
150 g ferske dadler (vekt uten stein)
50 g havregryn
2 ss sukrin gold (eller 2 ss anna, valgfri søtning)
2 ss kakao

Lag 2, karamell:
3 dl kremfløyte
80 g fibersirup gold*
2 ss smør

Lag 3, peanøtt:
200 g crunchy peanøttsmør
50-100 g salte peanøtter

Lag 4, sjokoladetopping:
100 g sukkerfri sjokolade
evt. litt maldonsalt

Slik gjer du:
1. Start med karamell: ha fløyte, fibersirup gold og smør i en kjele. Kok opp under omrøring og la karamellensausen småkoke i ca. 20 minutt, til en fyldig konsistens og gyllen karamellfarge. Rør innimellom. Medan sausen koker lager du sjoko-peanøttbunnen.

2. Sjoko-peanøttbunn: ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør på full guffe i 1-2 minutter, til en jevn, smuldrette og fuktig masse. Trykk blandinga ned i en form ildfast form*. Bruk baksida av ei spiseskei og trykk massen skikkelig kompakt.

3. Når karamellen er ferdig: hell karamellmassen over sjoko-peanøttbunnen i forma. Sett kjølig til karamellen er stivna, 1-2 timer i kjøleskap eller 45-60 minutt i frysaren.

4. Peanøtt: bre peanøttsmør over karamellen. Strø over peanøtter og trykk ned i peanøttsmøret.

5. Sjokoladetopping: smelt sukkerfri sjokolade og fordel over kaka heilt til slutt. Eg hadde også over litt maldonsalt. Sett kjølig, men skjær helst opp i biter før sjokoladen er heilt stivna.

Deretter er kaka spiseklar etter minst 1 time i kjøleskap, gjerne lengre. Oppbevar kaka i kjøleskap til servering. Den står seg fint i to veker, og kan også frysast.

Tips & informasjon*
♦ Har du ikkje fibersirup gold til karamellen, så kan du bruke sukrin gold her også (samme mengde). Det er mulig du må koke karamellmassen litt lengre.

♦ Til sjokoladetoppingen bruker du den sjokoladen du liker; lys, mellommørk eller mørk sjokolade. Eg brukte sukkerfri melkesjokolade i merket Cavalier.

♦ Eg brukte en ildfast form på 20×25 cm til denne kaka. Du kan fint bruke en ildfast form som er litt mindre eller litt større enn dette også.

Eg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på oppskrifta, den blei nemlig servert til gjengen på Crossfit Førde som gjennomførte / heia på Crossfit Open økta forrige lørdag. En gjeng med både kresne og mindre kresne utøvere og tilskuarar som utelukkande hadde positive ord å sei om kaka. Det er stas!

Ikveld er eg i gang med ei ny bakerunde, og eg har latt instagram-følgarane mine komme med forslag/ønsker til noko søtt og sukkerfritt eg skal bake 🙂 Det blir fortsatt Crossfit-gjengen som skal få søtsakene, men eg tar sjølvsagt bilder og deler på bloggen også♥ SÅ, sidan alle ikkje følger meg på instagram, så kan de sjølvsagt få komme med forslag her i kommentarfeltet også!

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

24 kommentarer

 1. Altså.. Du slutter aldri å imponere! Herregud så mye digg du lager. Elsker oppskriftene dine og lager noe fra bloggen din/boka di flere ganger i uken!

  1. Tusen takk, Hanne! For en staslig kommentar å lese, det er veldig hyggelig 😀 <3

 2. Har du noen erfaring med å lage melkefri karamell? Tror du det vil funke med feks havrefløte?
  Denne så nemlig superdigg ut, og har veldig lyst til å prøve!

  1. Nei, eg har dessverre ingen erfaring med melkefri karamell. Men eg veit at nokon av lesarane mine har prøvd det. Verdt eit forsøk, kanskje? 😀

 3. De så veldig gode ut.. Hvilken type fløte har du brukt i karamellen?

  1. Vanlig kremfløyte 🙂

 4. Tåler dadler dårlig, har du forslag til dt alernaternativ og evt hvor mye?

  1. Du kan prøve deg fram med Fibersirup Clear, 100-150 g, i tillegg til litt ekstra sukrin gold og peanøtter 🙂

 5. Tips om sukkerfri sjokolade?

  1. Eg bruker som regel alltid merket Cavalier 🙂

 6. Hei hvor kjøper du sukrin og fibersirup? 🙂

  1. Helsekostbutikk, dagligvare med godt utvalg eller nettbutikker som x-life.no for eksempel (utsolgt no). 🙂

 7. Cecilie Stav

  Hei! Finner mye inspirasjon på siden din hvilken type peanøttsmør bruker du? Har lite erfaring med det

  1. Det er hyggelig å lese, Cecilie 🙂 Eg bruker GoGreen sitt crunchy peanøttsmør!

 8. Cathrine Thomsen

  Denne er så fantastisk god! Laget den nå i helgen, men dessverre ble karamellen litt underkokt og flytende. Så da ble den til Snickers-is istedet. Fortsatt knallgod! Nå skal jeg lage den på nytt, men er tom for fiber sirup gold. Vet du om det er mulig å bruke fibersirup clear?

  1. Så kjekt oppskrifta falt i smak, sjølv om den ikkje blei heeeilt 100% 🙂 Eg har aldri kokt karamell med fibersirup clear, så eg kan ikkje svare deg heilt sikkert. Eg tippe det går fint, men du må i tilfelle bruke litt ekstra søtning (for eksempel sukrin gold) for å få den samme søtsmaken og karamell 🙂

 9. Denne var vanvittig god! Spiste opp nesten hele selv

  1. Haha fantastisk! Det er vertfall eit godt tegn 😀

 10. Hvor lenge er den holdbar? Skal lage den til en bursdag..

  1. Eg hadde denne i to veker i kjøleskapet, var like god 🙂

 11. Dette må være den beste sukkerfrie kaka/desserten jeg har laget! Skikkelig god, og overraskende enkel! Takk for oppskrift 🙂

  1. Så hyggelig å lese, Vilde 😀 Det er stas 😀

 12. Sinnsykt god!! Har en kresen samboer, og han var helt sikker på at det var masse sukker i denne, og han elsket den! Elsker oppskriftene dine!

  1. Haha fantastisk, Tina 😀 Det er veldig kjekt å lese, alle tomler opp!