Sunnare snickerskonfekt-kake

Snickers altså! En kombinasjon som aldri slår feil!

Denne oppskrifta på snickerskonfekt-kake har blitt etterspurt heile veka, etter eg delte nokre bilder på instastory forrige veke. Og det forstår eg godt, for denne snickerskonfekt-kaka slår dei fleste snickerskombinasjoner eg har laga hittil (trur eg!). Vi snakker sjoko-peanøttbunn med deilig karamell, peanøttsmør, peanøtter og sjokoladetopping. Høyres ikkje det berre sjukt digg ut…?

Det kan nesten høyres litt avansert ut også, men det er det overhode ikkje. Ingrediensane til bunnen mikser du berre sammen og presser ut i en form. Karamellen koker enkelt for seg sjølv. Og når dette er på plass gjenstår det kun å bre over peanøttsmør, peanøtter og smelta sjokolade. Superenkelt, og absolutt overkommelig for alle!

Snickerskonfekt-kaka er uten tilsatt sukker og gluten (bruk glutenfri havregryn). Dette er ei kake du neppe vil tru er eit sunnare alternativ når du smaker på den!

Lag 1, sjoko-peanøttbunn:
200 g salte peanøtter
150 g ferske dadler (vekt uten stein)
50 g havregryn
2 ss sukrin gold (eller 2 ss anna, valgfri søtning)
2 ss kakao

Lag 2, karamell:
3 dl kremfløyte eller usøta vikingmelk
80 g fibersirup gold eller sukrinsirup gold*
2 ss smør

Lag 3, peanøtt:
200 g crunchy peanøttsmør
50-100 g salte peanøtter

Lag 4, sjokoladetopping:
100 g sukkerfri sjokolade eller anna sjokolade
evt. litt maldonsalt

Slik gjer du:
1. Start med karamell: ha alle ingrediensane i ein kjele.  Kok opp under omrøring og la karamellensausen småkoke i ca. 20 minutt, til en fyldig konsistens og gyllen karamellfarge. Rør innimellom. Medan sausen koker lager du sjoko-peanøttbunnen.

2. Sjoko-peanøttbunn: ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør på full guffe i 1-2 minutter, til en jevn, smuldrette og fuktig masse. Trykk blandinga ned i en form ildfast form*. Bruk baksida av ei spiseskei og trykk massen skikkelig kompakt.

3. Når karamellen er ferdig: hell karamellmassen over sjoko-peanøttbunnen i forma. Sett kjølig til karamellen er stivna, 1-2 timer i kjøleskap eller 45-60 minutt i frysaren.

4. Peanøtt: bre peanøttsmør over karamellen. Strø over peanøtter og trykk ned i peanøttsmøret.

5. Sjokoladetopping: smelt sukkerfri sjokolade og fordel over kaka heilt til slutt. Eg hadde også over litt maldonsalt. Sett kjølig, men skjær helst opp i biter før sjokoladen er heilt stivna.

Deretter er kaka spiseklar etter minst 1 time i kjøleskap, gjerne lengre. Oppbevar kaka i kjøleskap til servering. Den står seg fint i to veker, og kan også frysast.

Tips & informasjon*
♦ Har du ikkje fibersirup gold til karamellen, så kan du bruke sukrin gold her også (samme mengde). Det er mulig du må koke karamellmassen litt lengre.

♦ Til sjokoladetoppingen bruker du den sjokoladen du liker; lys, mellommørk eller mørk sjokolade. Eg brukte sukkerfri melkesjokolade i merket Cavalier.

♦ Eg brukte en ildfast form på 20×25 cm til denne kaka. Du kan fint bruke en ildfast form som er litt mindre eller litt større enn dette også.

Eg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på oppskrifta, den blei nemlig servert til gjengen på Crossfit Førde som gjennomførte / heia på Crossfit Open økta forrige lørdag. En gjeng med både kresne og mindre kresne utøvere og tilskuarar som utelukkande hadde positive ord å sei om kaka. Det er stas!

Ikveld er eg i gang med ei ny bakerunde, og eg har latt instagram-følgarane mine komme med forslag/ønsker til noko søtt og sukkerfritt eg skal bake 🙂 Det blir fortsatt Crossfit-gjengen som skal få søtsakene, men eg tar sjølvsagt bilder og deler på bloggen også♥ SÅ, sidan alle ikkje følger meg på instagram, så kan de sjølvsagt få komme med forslag her i kommentarfeltet også!

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂 

56 kommentarer

 1. Altså.. Du slutter aldri å imponere! Herregud så mye digg du lager. Elsker oppskriftene dine og lager noe fra bloggen din/boka di flere ganger i uken!

  1. Tusen takk, Hanne! For en staslig kommentar å lese, det er veldig hyggelig 😀 <3

 2. Har du noen erfaring med å lage melkefri karamell? Tror du det vil funke med feks havrefløte?
  Denne så nemlig superdigg ut, og har veldig lyst til å prøve!

  1. Nei, eg har dessverre ingen erfaring med melkefri karamell. Men eg veit at nokon av lesarane mine har prøvd det. Verdt eit forsøk, kanskje? 😀

 3. De så veldig gode ut.. Hvilken type fløte har du brukt i karamellen?

  1. Vanlig kremfløyte 🙂

 4. Tåler dadler dårlig, har du forslag til dt alernaternativ og evt hvor mye?

  1. Du kan prøve deg fram med Fibersirup Clear, 100-150 g, i tillegg til litt ekstra sukrin gold og peanøtter 🙂

 5. Tips om sukkerfri sjokolade?

  1. Eg bruker som regel alltid merket Cavalier 🙂

 6. Ingeborg

  Hei hvor kjøper du sukrin og fibersirup? 🙂

  1. Helsekostbutikk, dagligvare med godt utvalg eller nettbutikker som x-life.no for eksempel (utsolgt no). 🙂

 7. Cecilie Stav

  Hei! Finner mye inspirasjon på siden din hvilken type peanøttsmør bruker du? Har lite erfaring med det

  1. Det er hyggelig å lese, Cecilie 🙂 Eg bruker GoGreen sitt crunchy peanøttsmør!

 8. Cathrine Thomsen

  Denne er så fantastisk god! Laget den nå i helgen, men dessverre ble karamellen litt underkokt og flytende. Så da ble den til Snickers-is istedet. Fortsatt knallgod! Nå skal jeg lage den på nytt, men er tom for fiber sirup gold. Vet du om det er mulig å bruke fibersirup clear?

  1. Så kjekt oppskrifta falt i smak, sjølv om den ikkje blei heeeilt 100% 🙂 Eg har aldri kokt karamell med fibersirup clear, så eg kan ikkje svare deg heilt sikkert. Eg tippe det går fint, men du må i tilfelle bruke litt ekstra søtning (for eksempel sukrin gold) for å få den samme søtsmaken og karamell 🙂

 9. Camilla

  Denne var vanvittig god! Spiste opp nesten hele selv

  1. Haha fantastisk! Det er vertfall eit godt tegn 😀

 10. Hvor lenge er den holdbar? Skal lage den til en bursdag..

  1. Eg hadde denne i to veker i kjøleskapet, var like god 🙂

 11. Dette må være den beste sukkerfrie kaka/desserten jeg har laget! Skikkelig god, og overraskende enkel! Takk for oppskrift 🙂

  1. Så hyggelig å lese, Vilde 😀 Det er stas 😀

 12. Sinnsykt god!! Har en kresen samboer, og han var helt sikker på at det var masse sukker i denne, og han elsket den! Elsker oppskriftene dine!

  1. Haha fantastisk, Tina 😀 Det er veldig kjekt å lese, alle tomler opp!

 13. Hvor lang holdbarhet har en slik kake i fryseren sånn ca tror du?

  1. Månedsvis 🙂

 14. Hei! Kan man erstatte havregryn med noe annet lavkarbo? Feks mandelmel?

  1. Hei! Ingen problem å bytte ut havregryn med peanøtter, men funderer litt på kvifor du ikkje nevner dadlane? 🙂 Har dessverre ingen god erstatning der som er lavkarbo..

 15. Hei Linda jeg får ikke karamellsausen til. Ja, den er nok litt fyldigere og litt brunere, men konsistens som en kremet suppe. Er det ok? Må den avkjøle litt før jeg heller den over? Kokt i 30 min nå. Hilsen Mona

  1. Den skal fortsatt vere litt flytande altså. Trenger ikkje avkjøling før du heller den over bunnen, den skal avkjølast etter sausen er på 🙂

 16. Denne var helt nydelig!

  1. Så kjekt å lese, Elise 🙂

 17. Dette er noe av det beste jeg har smakt Kommer garantert til å lage denne flere ganger! Hadde ikke ferske dadler så måtte bruke tørka. Så et tips du hadde skrevet på en annen oppskrift om å øke dadler med 50g og tilsette litt smelta smør, det fungerte utmerket

  1. Ja, stemmer. Det skreiv eg i fredagens innlegg 😀 Kjekt du likte snickersen <3

 18. Veldig god kake, men botnen blei veldig porøs. Skulle/kan en ha noke i botnen slik at den blir meir fast? (smør?…)

  1. Botnen skal vere fast. Visst den er porøs så skulle den sannsynligvis blitt kjørt litt lengre i foodprosessoren 🙂

 19. Vet du mange kalorier det er i kaka?

  1. Nei, eg rekner ikkje på kalorier.

 20. Denne ser god ut! Kan man bruke en magrere fløte enn kremfløte? Evt et annet alternativ?

  1. Det er dessverre ikkje noko anna alternativ no som vikingmelk er ute av produksjon 🙂

 21. Jeg laget denne idag. Tror smaken blir helt amazing! Men jeg fikk ikke konsistensen på karamellen helt til. Jeg brukte fløte, smør og fibersirup. Jeg måtte koke den i minst 1 time (mulig den stod lengre) for at den skulle tykne, men den var heller ikke da helt som jeg ville ha den. Jeg satte den i fryseren i 2 timer. Så i kjøleskap. Når jeg skulle ta på sjokoladen var karamellen flytende igjen. Hva har jeg gjort feil tro? Jeg er redd den må stå konstant i fryseren og serveres frossen for at den skal kunne skjæres opp imorgen. Men karamellen tykner mer over tid eller? Håper uansett den blir bra. Alt hver for seg smakte hvertfall utmerket:)

  1. Hei!
   Høyres veldig rart ut at du måtte koke karamellen så lenge. Det er mulig den har skilt seg, men det er vanskelig å svare på kva som kan ha gått gale. Karamellen stivner gjerne litt meir over tid, men etter 1-2 døgn så når den en «maks».

   Du må nesten berre sjå an idag om den kan skjærast opp/må serverast rett fra frysaren, eg håper vertfall at resultatet blir bra til slutt, og at kaka både er god på smak og fungerer i konsistens 😀

 22. Hei. Prøvde meg på denna. Fekk ei utfordring med den smelta sukkerfrie sjokoladen… Den smelta ikkje på samma måte som vanleg sjokolade. Kva er trikset?

  1. Trikset er så smelte den skånsomt. Eg bruker lav varme i mikroen og rører ofte, har aldri problem med å smelte sukkerfri sjokolade då 🙂 Kan og brukt vannbad, men det har ikkje eg tålmodighet til, hehe.

 23. Hva slags peanøttsmør bruker du?☺️

  1. Eg hugser ikkje akkurat kva eg brukte her, men eg kjøer alltid peanøttsmør med 99% peanøtter. Veksler mellom GoGreen sitt merke, Coop sitt eget merke, Helios sitt peanøttsmør eller Plantego sitt 😀

 24. Blir koko i magen av sånn sukrin, sukkr fiber sirup osv. Kan jeg bruke vanlig kvit/brunt sukker og sirup istede?

  1. Ja, går heilt fint å bruke sukker istedenfor sukrin gold, slik som står i teksten 🙂 Men, eg har aldri laga karamell med vanlig sirup før. Vil tru det går fint 🙂

 25. Annette kjernes

  Hei!

  Hvilken blender / foodprosessor bruker du? Har prøvd to stk nå og ender opp m at de ryker og blir ødelagt:/

  1. Foodprosessoren eg bruker er gamml og ute av markedet for lengst. Men, bruker også denne blenderen som er veldig god:

   https://betterbowls.no/product/vitamix-ascent-2300i/?ref=30

 26. Elsker kakene dine, nå var det på tide å prøve denne!
  Har du noen idé om hva jeg bør gjøre annerledes neste gang hvis karamellsauslaget aldri stivner?

  Jeg brukte fibersirup fra Monster, kan det være den som var slem?
  Kokte ekstra lenge, men mulig jeg burde tatt i enda mer?

  Kaka har stått kaldt over natta nå, men er like frekk

  1. Hei! No har eg ikkje prøvd fibersirupen til Monster, så det kan vere den – eller så trenger den berre å kokast litt lengre 🙂 kor lenge kokte du?

   1. Takk for svar! 😀
    Jeg kokte den 30 min for å ta i litt. Ble kjempegod selvom sausen var flytende, da!
    Skal prøve skikkelig sirup neste gang! 🙂

 27. Dere med tynn saus!

  Nå har jeg testet ditt og datt og hit og dit fordi sausen min alltid blir tynn… Det viste seg at jeg bare har brukt for lav varme.

  Jeg har nemlig satt ned tempen når fløten stiger oppover i gryten og tenkt det er for varmt, men det var da jeg rørte godt og lot den småkoke slik at den tyknet og fikk skikkelig karamellduft!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *