Linda Stuhaug

Annonse

21. mars 2019

Sunnare snickerskonfekt-kake

Sunnare snickerskonfekt-kake
Snickers altså! En kombinasjon som aldri slår feil!
Denne oppskrifta på snickerskonfekt-kake har blitt etterspurt heile veka, etter eg delte nokre bilder på instastory forrige veke. Og det forstår eg godt, for denne snickerskonfekt-kaka slår dei fleste snickerskombinasjoner eg har laga hittil (trur eg!). Vi snakker sjoko-peanøttbunn med deilig karamell, peanøttsmør, peanøtter og sjokoladetopping. Høyres ikkje det berre sjukt digg ut…?
Det kan nesten høyres litt avansert ut også, men det er det overhode ikkje. Ingrediensane til bunnen mikser du berre sammen og presser ut i en form. Karamellen koker enkelt for seg sjølv. Og når dette er på plass gjenstår det kun å bre over peanøttsmør, peanøtter og smelta sjokolade. Superenkelt, og absolutt overkommelig for alle!
Snickerskonfekt-kaka er uten tilsatt sukker og gluten (bruk glutenfri havregryn). Dette er ei kake du neppe vil tru er eit sunnare alternativ når du smaker på den!
Lag 1, sjoko-peanøttbunn: 200 g salte peanøtter 150 g ferske dadler (vekt uten stein) 50 g havregryn 2 ss sukrin gold (eller 2 ss anna, valgfri søtning) 2 ss kakao
Lag 2, karamell: 3 dl kremfløyte eller usøta vikingmelk 80 g fibersirup gold eller sukrinsirup gold* 2 ss smør
Lag 3, peanøtt: 200 g crunchy peanøttsmør 50-100 g salte peanøtter
Lag 4, sjokoladetopping: 100 g sukkerfri sjokolade eller anna sjokolade evt. litt maldonsalt
Slik gjer du: 1. Start med karamell: ha alle ingrediensane i ein kjele. Kok opp under omrøring og la karamellensausen småkoke i ca. 20 minutt, til en fyldig konsistens og gyllen karamellfarge. Rør innimellom. Medan sausen koker lager du sjoko-peanøttbunnen.
2. Sjoko-peanøttbunn: ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør på full guffe i 1-2 minutter, til en jevn, smuldrette og fuktig masse. Trykk blandinga ned i en form ildfast form*. Bruk baksida av ei spiseskei og trykk massen skikkelig kompakt.
3. Når karamellen er ferdig: hell karamellmassen over sjoko-peanøttbunnen i forma. Sett kjølig til karamellen er stivna, 1-2 timer i kjøleskap eller 45-60 minutt i frysaren.
4. Peanøtt: bre peanøttsmør over karamellen. Strø over peanøtter og trykk ned i peanøttsmøret.
5. Sjokoladetopping: smelt sukkerfri sjokolade og fordel over kaka heilt til slutt. Eg hadde også over litt maldonsalt. Sett kjølig, men skjær helst opp i biter før sjokoladen er heilt stivna.
Deretter er kaka spiseklar etter minst 1 time i kjøleskap, gjerne lengre. Oppbevar kaka i kjøleskap til servering. Den står seg fint i to veker, og kan også frysast.
Tips & informasjon* ♦ Har du ikkje fibersirup gold til karamellen, så kan du bruke sukrin gold her også (samme mengde). Det er mulig du må koke karamellmassen litt lengre.
♦ Til sjokoladetoppingen bruker du den sjokoladen du liker; lys, mellommørk eller mørk sjokolade. Eg brukte sukkerfri melkesjokolade i merket Cavalier.
♦ Eg brukte en ildfast form på 20×25 cm til denne kaka. Du kan fint bruke en ildfast form som er litt mindre eller litt større enn dette også.
Eg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på oppskrifta, den blei nemlig servert til gjengen på Crossfit Førde som gjennomførte / heia på Crossfit Open økta forrige lørdag. En gjeng med både kresne og mindre kresne utøvere og tilskuarar som utelukkande hadde positive ord å sei om kaka. Det er stas!
Ikveld er eg i gang med ei ny bakerunde, og eg har latt instagram-følgarane mine komme med forslag/ønsker til noko søtt og sukkerfritt eg skal bake 🙂 Det blir fortsatt Crossfit-gjengen som skal få søtsakene, men eg tar sjølvsagt bilder og deler på bloggen også♥ SÅ, sidan alle ikkje følger meg på instagram, så kan de sjølvsagt få komme med forslag her i kommentarfeltet også!
Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Snickers altså! En kombinasjon som aldri slår feil!

Denne oppskrifta på snickerskonfekt-kake har blitt etterspurt heile veka, etter eg delte nokre bilder på instastory forrige veke. Og det forstår eg godt, for denne snickerskonfekt-kaka slår dei fleste snickerskombinasjoner eg har laga hittil (trur eg!). Vi snakker sjoko-peanøttbunn med deilig karamell, peanøttsmør, peanøtter og sjokoladetopping. Høyres ikkje det berre sjukt digg ut…?

Det kan nesten høyres litt avansert ut også, men det er det overhode ikkje. Ingrediensane til bunnen mikser du berre sammen og presser ut i en form. Karamellen koker enkelt for seg sjølv. Og når dette er på plass gjenstår det kun å bre over peanøttsmør, peanøtter og smelta sjokolade. Superenkelt, og absolutt overkommelig for alle!

Snickerskonfekt-kaka er uten tilsatt sukker og gluten (bruk glutenfri havregryn). Dette er ei kake du neppe vil tru er eit sunnare alternativ når du smaker på den!

Lag 1, sjoko-peanøttbunn:
200 g salte peanøtter
150 g ferske dadler (vekt uten stein)
50 g havregryn
2 ss sukrin gold (eller 2 ss anna, valgfri søtning)
2 ss kakao

Lag 2, karamell:
3 dl kremfløyte eller usøta vikingmelk
80 g fibersirup gold eller sukrinsirup gold*
2 ss smør

Lag 3, peanøtt:
200 g crunchy peanøttsmør
50-100 g salte peanøtter

Lag 4, sjokoladetopping:
100 g sukkerfri sjokolade eller anna sjokolade
evt. litt maldonsalt

Slik gjer du:
1. Start med karamell: ha alle ingrediensane i ein kjele. Kok opp under omrøring og la karamellensausen småkoke i ca. 20 minutt, til en fyldig konsistens og gyllen karamellfarge. Rør innimellom. Medan sausen koker lager du sjoko-peanøttbunnen.

2. Sjoko-peanøttbunn: ha alle ingrediensane i en foodprosessor eller kraftig blendar. Kjør på full guffe i 1-2 minutter, til en jevn, smuldrette og fuktig masse. Trykk blandinga ned i en form ildfast form*. Bruk baksida av ei spiseskei og trykk massen skikkelig kompakt.

3. Når karamellen er ferdig: hell karamellmassen over sjoko-peanøttbunnen i forma. Sett kjølig til karamellen er stivna, 1-2 timer i kjøleskap eller 45-60 minutt i frysaren.

4. Peanøtt: bre peanøttsmør over karamellen. Strø over peanøtter og trykk ned i peanøttsmøret.

5. Sjokoladetopping: smelt sukkerfri sjokolade og fordel over kaka heilt til slutt. Eg hadde også over litt maldonsalt. Sett kjølig, men skjær helst opp i biter før sjokoladen er heilt stivna.

Deretter er kaka spiseklar etter minst 1 time i kjøleskap, gjerne lengre. Oppbevar kaka i kjøleskap til servering. Den står seg fint i to veker, og kan også frysast.

Tips & informasjon*
♦ Har du ikkje fibersirup gold til karamellen, så kan du bruke sukrin gold her også (samme mengde). Det er mulig du må koke karamellmassen litt lengre.

♦ Til sjokoladetoppingen bruker du den sjokoladen du liker; lys, mellommørk eller mørk sjokolade. Eg brukte sukkerfri melkesjokolade i merket Cavalier.

♦ Eg brukte en ildfast form på 20×25 cm til denne kaka. Du kan fint bruke en ildfast form som er litt mindre eller litt større enn dette også.

Eg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på oppskrifta, den blei nemlig servert til gjengen på Crossfit Førde som gjennomførte / heia på Crossfit Open økta forrige lørdag. En gjeng med både kresne og mindre kresne utøvere og tilskuarar som utelukkande hadde positive ord å sei om kaka. Det er stas!

Ikveld er eg i gang med ei ny bakerunde, og eg har latt instagram-følgarane mine komme med forslag/ønsker til noko søtt og sukkerfritt eg skal bake 🙂 Det blir fortsatt Crossfit-gjengen som skal få søtsakene, men eg tar sjølvsagt bilder og deler på bloggen også♥ SÅ, sidan alle ikkje følger meg på instagram, så kan de sjølvsagt få komme med forslag her i kommentarfeltet også!

Hugs at eg alltid blir glad for tilbakemeldinger på oppskrifter de prøver ut, enten det er her på bloggen, på instagram under @lindastuhaug eller facebook-sida mi  HER. Tag gjerne #lindastuhaug når du deler oppskrifter på instagram også, så finner eg dei igjen 🙂

Annonse

68 Kommentarer

A

Annette kjernes

24. september 2020

Hei! Hvilken blender / foodprosessor bruker du? Har prøvd to stk nå og ender opp m at de ryker og blir ødelagt:/

Linda Stuhaug

25. september 2020

Foodprosessoren eg bruker er gamml og ute av markedet for lengst. Men, bruker også denne blenderen som er veldig god: https://betterbowls.no/product/vitamix-ascent-2300i/?ref=30

S

Siv

3. september 2020

Blir koko i magen av sånn sukrin, sukkr fiber sirup osv. Kan jeg bruke vanlig kvit/brunt sukker og sirup istede?

Linda Stuhaug

4. september 2020

Ja, går heilt fint å bruke sukker istedenfor sukrin gold, slik som står i teksten 🙂 Men, eg har aldri laga karamell med vanlig sirup før. Vil tru det går fint 🙂

V

Vårin

3. september 2020

Hva slags peanøttsmør bruker du?☺️

Linda Stuhaug

4. september 2020

Eg hugser ikkje akkurat kva eg brukte her, men eg kjøer alltid peanøttsmør med 99% peanøtter. Veksler mellom GoGreen sitt merke, Coop sitt eget merke, Helios sitt peanøttsmør eller Plantego sitt 😀

F

Fluff

27. mars 2021

Elsker kakene dine, nå var det på tide å prøve denne! Har du noen idé om hva jeg bør gjøre annerledes neste gang hvis karamellsauslaget aldri stivner? Jeg brukte fibersirup fra Monster, kan det være den som var slem? Kokte ekstra lenge, men mulig jeg burde tatt i enda mer? Kaka har stått kaldt over natta nå, men er like frekk

Linda Stuhaug

29. mars 2021

Hei! No har eg ikkje prøvd fibersirupen til Monster, så det kan vere den – eller så trenger den berre å kokast litt lengre 🙂 kor lenge kokte du?

F

Fluff

30. mars 2021

Takk for svar! 😀 Jeg kokte den 30 min for å ta i litt. Ble kjempegod selvom sausen var flytende, da! Skal prøve skikkelig sirup neste gang! 🙂

Linda Stuhaug

31. mars 2021

Gjer det 😀

W

Wiebke

8. april 2019

Hvor lenge er den holdbar? Skal lage den til en bursdag..

Linda Stuhaug

9. april 2019

Eg hadde denne i to veker i kjøleskapet, var like god 🙂

C

Camilla

30. mars 2019

Denne var vanvittig god! Spiste opp nesten hele selv

Linda Stuhaug

30. mars 2019

Haha fantastisk! Det er vertfall eit godt tegn 😀

C

Cathrine Thomsen

28. mars 2019

Denne er så fantastisk god! Laget den nå i helgen, men dessverre ble karamellen litt underkokt og flytende. Så da ble den til Snickers-is istedet. Fortsatt knallgod! Nå skal jeg lage den på nytt, men er tom for fiber sirup gold. Vet du om det er mulig å bruke fibersirup clear?

Linda Stuhaug

29. mars 2019

Så kjekt oppskrifta falt i smak, sjølv om den ikkje blei heeeilt 100% 🙂 Eg har aldri kokt karamell med fibersirup clear, så eg kan ikkje svare deg heilt sikkert. Eg tippe det går fint, men du må i tilfelle bruke litt ekstra søtning (for eksempel sukrin gold) for å få den samme søtsmaken og karamell 🙂

C

Cecilie Stav

24. mars 2019

Hei! Finner mye inspirasjon på siden din hvilken type peanøttsmør bruker du? Har lite erfaring med det

Linda Stuhaug

24. mars 2019

Det er hyggelig å lese, Cecilie 🙂 Eg bruker GoGreen sitt crunchy peanøttsmør!

I

Ingeborg

22. mars 2019

Hei hvor kjøper du sukrin og fibersirup? 🙂

Linda Stuhaug

24. mars 2019

Helsekostbutikk, dagligvare med godt utvalg eller nettbutikker som x-life.no for eksempel (utsolgt no). 🙂

S

Silje

22. mars 2019

Tips om sukkerfri sjokolade?

Linda Stuhaug

22. mars 2019

Eg bruker som regel alltid merket Cavalier 🙂

J

Julie

22. mars 2019

Tåler dadler dårlig, har du forslag til dt alernaternativ og evt hvor mye?

Linda Stuhaug

22. mars 2019

Du kan prøve deg fram med Fibersirup Clear, 100-150 g, i tillegg til litt ekstra sukrin gold og peanøtter 🙂

L

Lisa

21. mars 2019

De så veldig gode ut.. Hvilken type fløte har du brukt i karamellen?

Linda Stuhaug

22. mars 2019

Vanlig kremfløyte 🙂

K

Kaja

21. mars 2019

Har du noen erfaring med å lage melkefri karamell? Tror du det vil funke med feks havrefløte? Denne så nemlig superdigg ut, og har veldig lyst til å prøve!

Linda Stuhaug

21. mars 2019

Nei, eg har dessverre ingen erfaring med melkefri karamell. Men eg veit at nokon av lesarane mine har prøvd det. Verdt eit forsøk, kanskje? 😀

H

Hanne

21. mars 2019

Altså.. Du slutter aldri å imponere! Herregud så mye digg du lager. Elsker oppskriftene dine og lager noe fra bloggen din/boka di flere ganger i uken!

Linda Stuhaug

21. mars 2019

Tusen takk, Hanne! For en staslig kommentar å lese, det er veldig hyggelig 😀 <3

T

Tina

20. juni 2019

Sinnsykt god!! Har en kresen samboer, og han var helt sikker på at det var masse sukker i denne, og han elsket den! Elsker oppskriftene dine!

Linda Stuhaug

21. juni 2019

Haha fantastisk, Tina 😀 Det er veldig kjekt å lese, alle tomler opp!

V

Vilde

2. juni 2019

Dette må være den beste sukkerfrie kaka/desserten jeg har laget! Skikkelig god, og overraskende enkel! Takk for oppskrift 🙂

Linda Stuhaug

2. juni 2019

Så hyggelig å lese, Vilde 😀 Det er stas 😀

F

Fluff

23. september 2021

Dere med tynn saus! Nå har jeg testet ditt og datt og hit og dit fordi sausen min alltid blir tynn… Det viste seg at jeg bare har brukt for lav varme. Jeg har nemlig satt ned tempen når fløten stiger oppover i gryten og tenkt det er for varmt, men det var da jeg rørte godt og lot den småkoke slik at den tyknet og fikk skikkelig karamellduft!

Linda Stuhaug

24. september 2021

Herlig 😀

M

Mona

5. januar 2020

Hei Linda jeg får ikke karamellsausen til. Ja, den er nok litt fyldigere og litt brunere, men konsistens som en kremet suppe. Er det ok? Må den avkjøle litt før jeg heller den over? Kokt i 30 min nå. Hilsen Mona

Linda Stuhaug

6. januar 2020

Den skal fortsatt vere litt flytande altså. Trenger ikkje avkjøling før du heller den over bunnen, den skal avkjølast etter sausen er på 🙂

A

A9

3. januar 2020

Hei! Kan man erstatte havregryn med noe annet lavkarbo? Feks mandelmel?

Linda Stuhaug

3. januar 2020

Hei! Ingen problem å bytte ut havregryn med peanøtter, men funderer litt på kvifor du ikkje nevner dadlane? 🙂 Har dessverre ingen god erstatning der som er lavkarbo..

Å

Åse

17. november 2019

Hvor lang holdbarhet har en slik kake i fryseren sånn ca tror du?

Linda Stuhaug

17. november 2019

Månedsvis 🙂

S

Stine

25. april 2022

Denne har jeg laget selv og ble skikkelig fornøyd. I dag skal jeg lage den med 9.- klassingene mine i mat og helse! Den blir nok tatt godt imot :-)

Linda Stuhaug

25. april 2022

Så kjekt å lese🤩

A

Ane

14. mai 2022

Helt fantastisk kake! Har laget den for lenge siden, og må prøve igjen nå. Men hvilke str bruker du på formen til denne oppskriften? Elle kan den feks dobles for å lage i langpanne? Og kan jeg bruke lettfløte? :D

Linda Stuhaug

15. mai 2022

Så hyggelig! Eg har brukt 20x25 cm form, men litt mindre eller litt større funker det også :) Litt fløyte vil ikkje fungere (den finnes jo berre i. matfløyte såvidt eg veit?)😊

R

Ritaesperoe@yahoo.no

12. november 2022

Hei! Er det noe feil i oppskrift på karamell som skal være over peanøttbunnen? Har kokt nå i 30 min (stod 20 min i oppskriften), men fortsatt helt flytende 😶 Mvh Rita Esperø Hansen

Linda Stuhaug

13. november 2022

Nei, det er ikkje feil :) Men det vil alltid komme litt an på kor hardt du har kokt den. Kok til den er litt fyldigere (men skal fortsatt flyte altså) :)

H

Hilde

16. mai 2020

Hei. Prøvde meg på denna. Fekk ei utfordring med den smelta sukkerfrie sjokoladen… Den smelta ikkje på samma måte som vanleg sjokolade. Kva er trikset?

Linda Stuhaug

17. mai 2020

Trikset er så smelte den skånsomt. Eg bruker lav varme i mikroen og rører ofte, har aldri problem med å smelte sukkerfri sjokolade då 🙂 Kan og brukt vannbad, men det har ikkje eg tålmodighet til, hehe.

M

Marit

8. mai 2020

Jeg laget denne idag. Tror smaken blir helt amazing! Men jeg fikk ikke konsistensen på karamellen helt til. Jeg brukte fløte, smør og fibersirup. Jeg måtte koke den i minst 1 time (mulig den stod lengre) for at den skulle tykne, men den var heller ikke da helt som jeg ville ha den. Jeg satte den i fryseren i 2 timer. Så i kjøleskap. Når jeg skulle ta på sjokoladen var karamellen flytende igjen. Hva har jeg gjort feil tro? Jeg er redd den må stå konstant i fryseren og serveres frossen for at den skal kunne skjæres opp imorgen. Men karamellen tykner mer over tid eller? Håper uansett den blir bra. Alt hver for seg smakte hvertfall utmerket:)

Linda Stuhaug

9. mai 2020

Hei! Høyres veldig rart ut at du måtte koke karamellen så lenge. Det er mulig den har skilt seg, men det er vanskelig å svare på kva som kan ha gått gale. Karamellen stivner gjerne litt meir over tid, men etter 1-2 døgn så når den en «maks». Du må nesten berre sjå an idag om den kan skjærast opp/må serverast rett fra frysaren, eg håper vertfall at resultatet blir bra til slutt, og at kaka både er god på smak og fungerer i konsistens 😀

G

Guro

8. mai 2020

Denne ser god ut! Kan man bruke en magrere fløte enn kremfløte? Evt et annet alternativ?

Linda Stuhaug

8. mai 2020

Det er dessverre ikkje noko anna alternativ no som vikingmelk er ute av produksjon 🙂

M

Marte

7. mai 2020

Vet du mange kalorier det er i kaka?

Linda Stuhaug

8. mai 2020

Nei, eg rekner ikkje på kalorier.

K

Knut

10. april 2020

Veldig god kake, men botnen blei veldig porøs. Skulle/kan en ha noke i botnen slik at den blir meir fast? (smør?…)

Linda Stuhaug

11. april 2020

Botnen skal vere fast. Visst den er porøs så skulle den sannsynligvis blitt kjørt litt lengre i foodprosessoren 🙂

E

Elisabeth Revheim

7. oktober 2022

Jeg er ingen kløpper på kake men det er kakaopulver som skal brukes eller…?

Linda Stuhaug

8. oktober 2022

Ja, vanlig original kakao eller bakekakao :)

Y

Yvonne

7. mars 2020

Dette er noe av det beste jeg har smakt Kommer garantert til å lage denne flere ganger! Hadde ikke ferske dadler så måtte bruke tørka. Så et tips du hadde skrevet på en annen oppskrift om å øke dadler med 50g og tilsette litt smelta smør, det fungerte utmerket

Linda Stuhaug

8. mars 2020

Ja, stemmer. Det skreiv eg i fredagens innlegg 😀 Kjekt du likte snickersen <3

E

Elise

22. februar 2020

Denne var helt nydelig!

Linda Stuhaug

23. februar 2020

Så kjekt å lese, Elise 🙂

M

Merethe

7. juni 2022

Denne er bare såååå god. Bruker masse av oppskriftene dine for å prøve å kutte sukkkersuget som særlig kommer om kveldene. Denne, sammen med snickerskulene, er fast inventar i fryseboksen. Serverte den i familiebursdag forrige uke, og den ble faktisk en stor favoritt blant noen av barna😉

Linda Stuhaug

7. juni 2022

Åh, denne ja! Den er jo heilt nydelig🤩 Kjekt du/de liker oppskrifta Merethe! Og ikkje minst at den falt i smak hos barna😍

B

Birgit

1. desember 2022

Bunn min ble altfor tørr, så da jeg skulle bre den utover sleit jeg. Trodde den satt i forma, og vipps var det smuler i hele kramellsausen da jeg begynte å smøre ut den. Så nå er bunn og saus rørt sammen, og til og med da sleit jeg med å få den til å sitte i forma. Satt den kaldt nå, så får vi se hva jeg bruker den til. Godt smakte det 😉 Karamellsausen ble god og tykk.

Linda Stuhaug

2. desember 2022

Var bunnen for tørr skulle du kjørt den enda lengre😊 evt tilsatt litt væske. Så veit du det til neste gang😃

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg