Linda Stuhaug

Annonse

25. mars 2019

Ovnsbakte rotgrønnsaker – det beste tilbehøret til middagen!

Ovnsbakte rotgrønnsaker – det beste tilbehøret til middagen!
Reklame / innlegg i samarbeid med Grønt Pakkeri
Eg har alltid elska ovnsbakte rotgrønnsaker, og synes det er noko av det beste tilbehøret som finnes til middagsmaten. Når rotgrønnsakene blir bakt i ovnen bringer det fram den naturlige sødmen i grønnsakene, og det er rett og slett skikkelig godt. Ovnsbakte rotgrønnsaker passer som tilbehør til det aller meste; vegetarretter, laks, torsk, anna type fisk, kjøtt, kylling m.m.
Alle typer rotgrønnsaker passer til ovnsbaking. På høsten finner du ovnsbakte rotgrønnsaker på middagsbordet mitt mange ganger i veka, fordi eg blir så glad av alle dei norske rotgrønnsakene som er i sesong. Rotgrønnsaker i alle fasonger og alle farger…
Akkurat no er ikkje alle rotgrønnsaker i sesong, men ein får tak i det uansett. Til ovnsbaking kan ein bruke alle slags typer rotgrønnsaker, så her er det berre å bruke det ein får tak i og liker best. Gulrot, søtpotet, pastinakk, persillerot, rødbeter, gulbeter, polkabeter, jordskokk, kålrot, sellerirot… Gløym ikkje sellerirot folkens, det er ein heilt fantatsisk og en grønnsak som fleire burde få augene opp for!
Sellerirot er en norsk rotknoll med sprøtt, kvitaktig fruktkjøtt som passer utmerket i supper, pureer, mos, gratenger, ovnsbaking og steiking. Sellerirot er like tilgjengelig på butikken som andre rotgrønnsaker; du finner den med alle dei ferske grønnsakene og plukker den med deg som sellerirot, rotselleri eller knollselleri. Kjært barn har mange navn 😉
Sellerirot har eit lavt energiinnhold, og eit høgt innhold av kostfiber. Som vi veit er kostfiber gunstig for fordøyelsen og gir en god metthetsfølelse. I tillegg er sellerirot en grønnsak med høgt innhold av folat, vitamin C, kalium og kopper. Mykje nyttig til kropp og sjel, i tillegg til den gode smaken sjølvsagt♥
Så, ta med deg en slik ein neste gang du er på butikken, og bruk den til for eksempel ovnsbaking av grønnsaker 🙂
Ovnsbaking av grønnsaker kan gjerast på mange måter, med ulike krydder, olje og smakstilsetninger… Nokon liker å ha over litt honning, andre liker sitron. Nokon baker med kvitløksfedd (det er supergodt!), andre bruker massevis av friske urter. Eg gjer det som regel veldig enkelt og ovnsbaker grønnsakene slik:
Ovnsbakte rotgrønnsaker ♦ Valgfri grønnsaker i staver/terninger (her brukte eg sellerirot, pastinakk, gulrot, rødbete og polkabete) ♦ Valgfritt krydder (her brukte eg grovkverna chili, kvitløk og pepper + litt urtesalt) ♦ En liten slump rapsolje ♦ Evt. litt ferske urter (timian eller rosmarin er veldig godt. Eg brukte basilikum denne gangen i mangel på dei to førstnevte)
Slik gjer du: Ha grønnsakene over eit steikebrett med bakepapir, fordel over krydder og olje. Steik på 200 grader, midt i ovnen til grønnsakene er møre. Tida vil variere etter størrelse, jo mindre biter, jo kortare steiketid. Serverast straks som tilbehør til valgfri middag 🙂
Lag ovnsbakte grønnsaker som middagstilbehør denne veka du også 🙂 Kjøleskapet mitt er fullt av rotgrønnsaker, så her blir det vertfall en eller to middager med dette til middag iløpet av veka♥
Sidan vi har litt ekstar fokus på sellerirot idag – kva pleier du å bruke sellerirot til? Del gjerne ditt beste tips i kommentarfeltet!

Reklame / innlegg i samarbeid med Grønt Pakkeri

Eg har alltid elska ovnsbakte rotgrønnsaker, og synes det er noko av det beste tilbehøret som finnes til middagsmaten. Når rotgrønnsakene blir bakt i ovnen bringer det fram den naturlige sødmen i grønnsakene, og det er rett og slett skikkelig godt. Ovnsbakte rotgrønnsaker passer som tilbehør til det aller meste; vegetarretter, laks, torsk, anna type fisk, kjøtt, kylling m.m.

Alle typer rotgrønnsaker passer til ovnsbaking. På høsten finner du ovnsbakte rotgrønnsaker på middagsbordet mitt mange ganger i veka, fordi eg blir så glad av alle dei norske rotgrønnsakene som er i sesong. Rotgrønnsaker i alle fasonger og alle farger…

Akkurat no er ikkje alle rotgrønnsaker i sesong, men ein får tak i det uansett. Til ovnsbaking kan ein bruke alle slags typer rotgrønnsaker, så her er det berre å bruke det ein får tak i og liker best. Gulrot, søtpotet, pastinakk, persillerot, rødbeter, gulbeter, polkabeter, jordskokk, kålrot, sellerirot… Gløym ikkje sellerirot folkens, det er ein heilt fantatsisk og en grønnsak som fleire burde få augene opp for!

Sellerirot er en norsk rotknoll med sprøtt, kvitaktig fruktkjøtt som passer utmerket i supper, pureer, mos, gratenger, ovnsbaking og steiking. Sellerirot er like tilgjengelig på butikken som andre rotgrønnsaker; du finner den med alle dei ferske grønnsakene og plukker den med deg som sellerirot, rotselleri eller knollselleri. Kjært barn har mange navn 😉

Sellerirot har eit lavt energiinnhold, og eit høgt innhold av kostfiber. Som vi veit er kostfiber gunstig for fordøyelsen og gir en god metthetsfølelse. I tillegg er sellerirot en grønnsak med høgt innhold av folat, vitamin C, kalium og kopper. Mykje nyttig til kropp og sjel, i tillegg til den gode smaken sjølvsagt♥

Så, ta med deg en slik ein neste gang du er på butikken, og bruk den til for eksempel ovnsbaking av grønnsaker 🙂

Ovnsbaking av grønnsaker kan gjerast på mange måter, med ulike krydder, olje og smakstilsetninger… Nokon liker å ha over litt honning, andre liker sitron. Nokon baker med kvitløksfedd (det er supergodt!), andre bruker massevis av friske urter. Eg gjer det som regel veldig enkelt og ovnsbaker grønnsakene slik:

Ovnsbakte rotgrønnsaker
♦ Valgfri grønnsaker i staver/terninger (her brukte eg sellerirot, pastinakk, gulrot, rødbete og polkabete)
♦ Valgfritt krydder (her brukte eg grovkverna chili, kvitløk og pepper + litt urtesalt)
♦ En liten slump rapsolje
♦ Evt. litt ferske urter (timian eller rosmarin er veldig godt. Eg brukte basilikum denne gangen i mangel på dei to førstnevte)

Slik gjer du:
Ha grønnsakene over eit steikebrett med bakepapir, fordel over krydder og olje. Steik på 200 grader, midt i ovnen til grønnsakene er møre. Tida vil variere etter størrelse, jo mindre biter, jo kortare steiketid. Serverast straks som tilbehør til valgfri middag 🙂

Lag ovnsbakte grønnsaker som middagstilbehør denne veka du også 🙂 Kjøleskapet mitt er fullt av rotgrønnsaker, så her blir det vertfall en eller to middager med dette til middag iløpet av veka♥

Sidan vi har litt ekstar fokus på sellerirot idag – kva pleier du å bruke sellerirot til? Del gjerne ditt beste tips i kommentarfeltet!

Annonse

6 Kommentarer

C

Charlotte

25. mars 2019

Sellerirotpuré er nydelig til kylling og kalkun. Ellers har vi det alltid i tomatsaus til lasagne:)

Linda Stuhaug

26. mars 2019

Skal absolutt prøve sellerirot til tomatretter! Høyres nydelig ut 😀

M

Malin

25. mars 2019

Akkurat i dag ble det rotmos, søtpotet, gulrot og sellerirot most sammen til en deilig puré med en klatt smør

Linda Stuhaug

25. mars 2019

Mmm, høyres godt ut!! Kva serverte du det til? 😀

H

Helena

25. mars 2019

Rotgrønnsaker er virkelig undervurdert! Selv bruker jeg det masse. Enten som du gjør her, ovnsbake som middagstilbehør, men og spise de rå (herlig snacks), sylte dem, lage stuing/puré, suppe etc. Elsker at bruksområdet er så mangt! Sellerirot må jeg alltid ha tilgjengelig, og er noe jeg bare må ha i tomatbaserte sauser og gryter. Virkelig et must, rett og slett 🙂

Linda Stuhaug

25. mars 2019

Sylte rotgrønnsaker ja! Den var ny! Eg har jo pleid å sylte rødbeter, men det må jo fungere ypperlig å sylte andre typer rotgrønnsaker også 🙂 Neste gang eg lager tomatsuppe blir det definitivt med rotselleri, supert tips – takk 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg