Gulrotsuppe med steikt chorizo

Ei varmande skål med heimelaga kraftsuppe…♥ Fantastisk godt, og ikkje minst enkelt. Med frysaren full av både storfekraft, kyllingkraft og viltkraft blir det ofte kraftsuppe og kraftgryter til middag. Når eg fant kilovis med gulerøtter på datosalg for ei stund tilbake, var spørsmålet om kva vi skal ha til middag ganske så enkelt. Gulrotsuppe! Med sprøsteikt chorizo. Nam!

Har du ikkje frysaren full av sjølvkokt kraft, så kan du blant anna få tak i Stange Kyllingkraft på Rema 1000 butikker. Kyllingkrafta selgast både i mindre og større porsjoner, og finnes både fersk og fryst. Dette er løysinga eg tyr til når eg ikkje har kraft sjølv. Ellers kan du sjølvsagt bruke utblanda buljong/fond også 😉

Gulrotsuppe, ca. 4 personer
1200 g gulrot, skrelt og delt i biter
1 stor løk
2-3 fedd kvitløk
12 dl kyllingkraft, anna type kraft eller buljong/fond
2 dl creme fraiche eller fløyte (kremfløyte, matfløyte…)
salt og pepper
smør/olje til steiking

Tilbehør
200-300 g chorizopølse i biter
smør/olje til steiking

Slik gjer du:
Steik løk og kvitløk i smør/olje til den er blank. Ha over i en kjele og tilsett gulrot og kyllingkraft/buljong. La det småkoke til gulrotbitane er møre (koketida vil naturligvis variere etter størrelse, jo mindre biter, jo kortare koketid).

I mellomtida steiker du chorizopølse og vårløk i smør/olje.

Kjør suppa jevn med ein stavmiksar.  Tilsett creme fraiche/fløyte og smak til med salt og pepper. Juster evt. med litt ekstra væske om du ønsker en tynnare konsistens. Server!

Tips og alternativer
– For melkefri suppe: bruk olje til steiking og bytt ut creme fraiche/fløyte med kokoskrem eller kokosmelk.

– Løk/kvitløk kan byttast med purreløk, vårløk eller eventuelt sløyfast.

– Steikt chorizopølse er fantastisk godt som topping på gulrotsuppe, men bruk gjerne stekt bacon, spekeskinke eller lignande istedenfor.

En næringsrik, perfekt kvardagsmiddag som både er rask, enkel og skikkelig digg. Suppe smaker minst like godt dagen etterpå, så lag gjerne ein stor porsjon og ha middag i to dager. Eventuelt kan du fryse ned suppa i porsjoner, og ha en skikkelig lettvint middag tilgjengelig til seinare. Tin suppa over natta i kjøleskapet, og varm opp til servering 🙂

Har du lyst på noko ekstra å tygge på som tilbehør? Her er nokre forslag;

→ Enkel speltfocacccia, oppskrift her!
→ Proteinrike havrerundstykker på 30 minutt, oppskrift her!
→ Halvgrove, saftige rugscones, oppskrift her!
→ Grove polarbrød på 1-2-3, oppskrift her!

Velbekomme og god middag!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

8 kommentarer

  1. Gulrotsuppe er veldig godt! Det er rødbetsuppe og, når skal du legge ut oppskrift på det? 😉 Rødbetsuppe med sånne gode scones til, dei saftige med ost, vårløk og urter du veit 🙂 Det er godt altså!

    1. Spennande! Rødbetsuppe er nytt for meg, faktisk aldri hørt om heller. Må neste notere det på lista mi 🙂

  2. Kunne ikke du prøvd å fått til ei oppskrift på sukkerfritt karamelisert popcorn?:D

    1. Tja, det høyrtes jo digg ut 😀 Skal notere meg det!

  3. Har akkurat laget og nytt denne deilige gulrotsuppa. Tilsatte også hakka ingefær. Ca dobbelt så mye ingefær som hvitløk, ferdig hakka. Da blei det litt ekstra sting i suppa. Deilig det på litt gufne høstkvelder
    Takk for en super fin blogg!

    1. Ingefær passer absolutt veldig godt i gulrotsuppe 🙂 Har brukt det i fleire oppskrifter tidligare, er nok berre tilfeldig at det ikkje er ingrediens her (har nok ikkje hatt det tilgjengelig). Kjekt suppa falt i smak vertfall! Suppe på kjølige høstkvelder er absolutt nydelig 🙂

  4. Fantastisk god – tilsatte ei spiseskje raspa ingefær og. Passa fint!

    1. Høyres godt ut! Kjekt du likte oppskrifta 😀